Showing posts with label ZINC COMPLEX. Show all posts
Showing posts with label ZINC COMPLEX. Show all posts

Friday, 1 July 2016

SET AJAIB NI MENGENYANGKAN DAN TAK ADA MASALAH SEMBELIT LAGI

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 3: ANA LIYANA
.


SET BERPANTANG APA YANG PALING BEST? SEMESTINYA SET BERPANTANG SHAKLEE 
.

Dari awal mengandung lagi memang dah set dah, nak guna set pantang Shaklee kali ni... Masa lahirkan Dani dan Zara dulu, saya guna set pantang Cap Menara je.. Beli kat bidan urut.. Hasilnya, seminggu je saya berupaya menelannya.. sebab risau baby cirit birit n baby tak baik kuning lagi sepenuhnya.. so jamu-jamu letak tepi dulu lah...
.

Sebenarnya, masa saya habis berurut ari tu, Bidan Opah Leha ade gak promot beli set pantang Cap Menara tu, tapi saya bagitau la, dah beli dah.. hihi...
.

Saya memang ikut time nak makan set pantang Shaklee ni...Sebab nak rasa dia punya effect betul2... Wow sangat ke kan? Dah beli mahal2 tu, kenalah habiskan. Eh, mahal ke? Apelah sangat nilai harga vitamin tu kan, dengan harga diri sendiri ni... Kalau rasa tak mampu nak beli sekali segedebuk, beli la sikit2, dari awal pregnant lagi saya dah kumpul, sebulan beli satu2...
.

Bangun pagi2 telan Zinc Complex dulu masa perut tengah kosong lagi. Sejam atau setengah jam kemudian baru saya breakfast. Lepas breakfast, makan Vitalea, B complex ngan Vitamin C sebiji- sebiji... setle. Pukul 12 tengahari lunch pulak, lepas lunch amik lecithin ngan alfafa. Alfafa masa tu tak berani lagi saya nak makan 2-3 bijik. Sebabnya, Si Baby Iman ni tak kuat menyusu sangat, everytime dia menyusu mesti tersedak2.
.

Pastu susu badan banyak, dia plak asyikla tido je. Sudahnya breast saya membengkak. Alamat kalau breast bengkak, seram sejuk satu badan nak demam. Hampir2 nak demam dah hari tu. Cepat2 telan panadol. Nutriferon plak belum sampai masa tu. T_T .

Cenggitu haaa kesan makan Alfafa... so, saya makan sebijik jelah cukup untuk buang toksin2 dalam badan ni, di samping nak ngangkut lemak2 yang dah dilupuskan oleh Cik Lecithin itu tadi. Hehe...
.

Dinner plak, tak makan nasi pun, cukupla kopi secawan atau bercawan2 cicah ngan biskut. Sebab kenyang lagi dengan makan siang tu dan makan vitamin2 tu. Serius la, makan vitamin2 tu perut jadik kenyang. Tak caya? cuba try.  Kul 7 malam cam tu la. Selang 2 jam baru saya makan Ostematrix 4 biji sebelum tido.
.

Dah habis berpantang pun. Hasilnyaaaaa.. Memang wow lah! Terlalu banyak effectnya kat badan sendiri ni.
.
.

1. Luka cepat baik. 10 hari luka dah bercantum. Tq Zinc Complex.
.

2. Badan tak penat. Seriously, saya tak stress langsung berpantang kali ni. Stress sebab anak2 bergaduh ada. Hahahaha.. tp bukan sebab badan penat. Fungsinya Vitalea n B Complex. 
.

3. Baby alhamdulillah, malam2 tak meragam. Lena betul dia tido. Malam-malam sekali dua je bangun untuk menyusu dan baby poopoo. Ibu saya pun cakap, xdengar langsung dia menangis malam2. Compare ngan sebelum2 ni.. mak aihhh.. letih bdn asyik bangun tgh malam. Bila badan penat, mula la rasa nak emo satu badan kan. Means, baby kenyang menyusu... saya makan vitamin dan khasiat dia dapat kat baby jugak melalui susu ibu yang baby minum.
.

4. Tiada langsung sembelit... fuhhhh.. tu adalah salah satu perkara yg agak ngeri jugak tu masa dulu-dulu pantang Dani dan Zara, Pantang Iman hari-hari saya membuang dgn senang hati. Tq Ostematrix!
.

5. Tiada bengkak susu. Susu badan Alhamdulillah... agak meriah juga. Sampai baby Iman tersedak2 la. Flow susu tu laju. TQ Lecithin n Alfafa ♡♡
.

6. 3,4 orang yang datang visit baby dok tanya, ni orang pantang ke tak pantang ni...hahaha... pantang laa... takkan tak pantang, badan nak pakai lama kot..  Badan rasa sihat kuat dan cergas dan kulit muka tak kusam. Vit C punya penangan...
.

7. Perut tak rasa nak makan sangat. Kawan2 pun tak percaya yg saya makan nasi sekali je sehari.. hehehe... Betul la.. so ini akan jadikkan asbab berat badan saya menurun..
.

8. Tiada keguguran rambut. En.suami pelik, hairan dia dah lama tak nampak rambut bertaburan kat dalam bilik. Hahaha… Ni Zinc complex punya kerja.
.

9. Kesan ni yang saya dapat bila saya amalkan makan Set Berpantang Shaklee tanpa prejudis. Konsisten hari-hari... best betul..


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

BERPANTANG MENJADI MUDAH, CERGAS DAN SUSU MELIMPAH RUAH

KENALI ROZIANA

==============





Wanita tinggi lampai ini nampak misteri orangnya. Tapi jujur diakui beliau seorang yang aktif, pandai menonjolkan diri selari dengan hobi beliau iaitu bercucuk tanam. Ibu kepada 3 orang anak ini adalah seorang suri rumah sepenuh masa dan mula bergiat aktif melakukan bisnes Shaklee pada tahun 2015.
.
.
Memilih Set Berpantang Shaklee yang mengandungi ESP, B-Complex, Vitalea, Alfalfa, Zinc, Vitamin C dan Ostematrix sejak melahirkan anak yang pertama lagi. Sangat sayang pada set ini kerana mampu boostkan susu menjadikan anak-anak beliau membesar sihat dan cergas. Malah set ini kata beliau, mampu menyembuhkan jaundis yang dialami pada anaknya.
.
.
Ibu mana tak sayang anak kan? 
.
.
Disamping itu, kesan hebat dari Set Berpantang Shaklee yang dialami beliau ialah ia mengembalikan seri wajah saya yang katanya sebelum ini muka pucat lesi dan tak bermaya. 
.
.
Merungkai definasi SUPERMOM pada dirinya, beliau menyatakan setiap ibu adalah SUPERMOM. Walau ibu itu bekerja atau suri rumah jika ibu itu telah melakukan tanggungjawab yang terbaik sebagai seorang ibu untuk anak-anak dan suaminya dengan kuat, tabah, berdaya saing tinggi dan tak mudah putus asa, itulah IBU SUPERMOM. Pastinya ibu itu akan menempa kejayaan suatu hari nanti.
.
.
"Go Over, Go Under, Go Around or Go Through, But Never Give Up"

Semoga Roziana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/aT9UV4



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Wednesday, 22 June 2016

LUKA CEPAT SEMBUH DAN SUSU IIBU MELIMPAH RUAH, APE RAHSIA NYE?

KENALI ANA LYANA

=================




Wanita yang lebih mesra dikenali sebagai Ana ini sungguh lembut orangnya. Selalu mengeratkan ukhwah dengan menyertai pelbagai aktiviti bersama group Supermom. Ibu kepada 3 orang anak ini suka mengisi masa lapangnya dengan memasak dan melayari internet.
.
.
Jatuh cinta pandang pertama dengan Set Bersalin dan Set Menyusu pilihan No 1 rakyat Malaysia, kerana dikatakan amat serasi dengan beliau. Keberkesanannya terserlah apabila luka bersalin cepat sembuh, badan lebih bertenaga dan segar dan susu ibu juga cukup untuk anak beliau dan kadang kala berlebihan.
.
.
Mendefinasikan SUPERMOM sebagai seorang ibu yang sanggup melakukan apa sahaja demi keluarga tercinta tanpa rasa penat dan lelah. Itulah ibu SUPERMOM bagi beliau.
.
.
Dengan tagline "I BELIEVE & AND I CAN DO IT!" membuatkan beliau terus teguh untuk menguruskan bisnes, anak-anak dan kerjayanya di sektor kerajaan.
.
.
Semoga Ana Lyana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/Pedd8B


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Monday, 31 August 2015

KEBAIKAN ZINC COMPLEX

assalamualaikum

entry kali ni adlh bkenaan dgn saranan pngmbilan zinc complex smasa prut kosong atau selepas breakfast.



perut kte ada asid. asid perut ni blh melarutkn zinc dgn cpt masa perut kosong. jd senang la nutrisi dan mineral dr zinc tu mnyerap dlm bdn kte. br la kte dpt khasiat spnuhnye dan bv kesan positif pd bdn kte.

dan dinasihatkan juga uk mbeli product shaklee dr SId yg bdaftar dan boleh bg konsultasi spaya kte ada ilmu tentang vitamin yg kte mkn. bkn pakat main beli dan mkn sesuke hati je  bl xnmpk kesan, tetibe nk slhkn product padahal pnjual nye yg tak guide kte btol2

aku dh mkn zinc complex shaklee pg ni. nak elak jeragat dan masalh rambut gugur. so korang bila lagi?


Thursday, 13 August 2015

APA ITU ZINC SHAKLEE?

Kelebihan dan Manfaat Zink Untuk Kita..

1. Meningkatkan sistem imun dan daya tahan pada penyakit
2. Kencing manis- membantu pengeluaran insulin dan mengekalkan fungsi insulin
3. Membantu memelihara kesihatan kelenjar prostat
4. Pengambilan zinc dapat mengurangkan pembengkakan prostat sebanyak 70%
5. Ovulasi wanita sewaktu masa subur- wanita memerlukan zinc untuk ovulasi iaitu masa sel pembiakan dibebaskan untuk hamil
6. Membantu memelihara kulit yang sihat. Mengurangkan radang kulit seperti ekzema dan jerawat
7. Menyumbang pemulihan kelesuan kronik
8. Mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif
9. Zinc membantu meningkatkan keupayaan seks lelaki dan meninggikan jumlah sperma
10. Mengurangkan keguguran rambut penyebab zotak
11. Menyumbang pembentukan kolagen untuk kulit yang cantik dan anjal
12. Memainkan peranan dalam pemulihan luka yang cepat
13. Ingatan yang lebih baik

aku dh mkn zinc pagi ni, anda bila lagi? 

Cara Makan Zinc Complex Shaklee Dengan Berkesan. 
  • · Makan 1 biji zinc complex SEBELUM sarapan bersamaan 2 gelas air putih. 
  • · Jangan makan bersama makanan dan minuman berkalsium. Ini mengurangkan penyerapan. 
  • · Minuman berkafein dan air bergas/berkarbonat mengurangkan kecekapan penyerapan badan. 
  • · Elakkan pengambilan bersama supplemen yang lain. 
  • · Zinc Tidak digalakkan bersama bijiran dan roti. Phytate dari bijiran akan bergabung dengan zink menjadi bentuk yang sukar diserap. 

Kenapa Zink Mesti Di Makan Semasa Perut Kosong? 


Senang cite Zinc ni kalah dgn zat lain mcm kalsium. Contohnya korang mkn sarapan sandwich, dalam tu ada keju dan minum teh tarik. Susu dan keju dalam teh tarik dan sandwich mengandungi kalsium. Jika kita makan zink selepas makan, zink tidak akan diserap dan akan disingkirkan.


Cara makan vitamin.


Kalau korang makan roti dan bijiran lain semasa sarapan, contohnya cornflakes, koko crunch dan roti bijirin penuh / wholemeal. Phytates dari makanan berasaskan bijiran mempunyai kebolehan untuk bergabung dengan zink dan sukar diserap badan.Ini membuatkan zinc yang dimakan terbuang sia sia saja.Ini kerana, dalam proses pencernaan yang normal, zinc akan dimusnahkan, dikeluarkan, dan mengikat dirinya dengan bahan lain

Saturday, 1 August 2015

SARANAN PENGAMBILAN ZINC COMPLEX

assalamualaikum

entry kali ni adlh bkenaan dgn saranan pngmbilan zinc complex smasa prut kosong atau selepas breakfast.perut kte ada asid. asid perut ni blh melarutkn zinc dgn cpt masa perut kosong. jd senang la nutrisi dan mineral dr zinc tu mnyerap dlm bdn kte. br la kte dpt khasiat spnuhnye dan bv kesan positif pd bdn kte.


dan dinasihatkan juga uk mbeli product shaklee dr SId yg bdaftar dan boleh bg konsultasi spaya kte ada ilmu tentang vitamin yg kte mkn. bkn pakat main beli dan mkn sesuke hati je  bl xnmpk kesan, tetibe nk slhkn product padahal pnjual nye yg tak guide kte btol2. aku dh mkn zinc complex shaklee pg ni. nak elak jeragat dan masalh rambut gugur. so korang bila lagi?



Google+ Followers

Cuci Mata