Showing posts with label VITALEA. Show all posts
Showing posts with label VITALEA. Show all posts

Monday, 4 July 2016

TAK ADA LAGI SEMUT-SEMUT KAKI DAN SEMBELIT

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 6: SITI ROZITA OTHMAN
.



Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Saya sangat berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya berpantang dan hamil dengan Vitamin Shaklee. Nama saya Siti Rozita Binti Othman, seorang surirumah sepenuh masa, mempunyai 5 orang cahayamata dan mula mengenal Shaklee ketika berpantang puteri saya yang no 3 , pada March 2011. Alhamdulillah, sudah 5 tahun saya makan Vitamin Shaklee.
.
Sejak saya disahkan hamil, saya sudah berniat untuk menyusukan bayi saya kerana kedua kakaknya tidak dapat menyusu ibu sepenuhnya, Alhamdulillah sejak makan Vitamin Shaklee saya boleh menyusukan Damia lebih lama dan badan tidak mudah penat dan juga cepat bertenaga.
.
Vitamin yang saya makan adalah susu soya ESP, Vitamin C, Vitalea, B complex, Ostematrix dan Alfalfa. Dan antara yang paling saya suka adalah Ostematrix kerana dahulu saya mempunyai masalah kaki selalu krem dan tangan semut-semut sudah beransur baik dan juga masalah sembelit ketika dalam pantang, tiada lagi.
.
Saya terus mengamalkan Vitamin Shaklee ketika hamilkan anak ke 4 dan yang ke 5. Sewaktu kehamilan masalah saya, akan ada darah tinggi dan rahim tak berapa kuat. Jadi bayi saya akan lahir awal. Kerana faktor ini juga saya harus berjaga-jaga sejak kandungan usia 6 bulan.
.
Vitamin E saya akan makan selang sehari untuk kuatkan rahim selain Set Hamil Shaklee yang saya makan iaitu ESP, Vitalea, Vitamin C , B Complex, Ostematrix, Zinc dan Omega.
.
Syukur alhamdulillah, anak ke 4 (Damia Husna 3 tahun) dan ke 5 (Damia Huzaifah 1 tahun) capai 32 minggu. Doktor dan nurse puji uri saya sihat dan cantik, katanya kenyang anak saya dalam perut.
.
Saya bersyukur sangat dapat mengenal Vitamin Shaklee dalam tempoh saya berpantang , juga kehamilan untuk 3 anak saya ini. untuk Kaklong Aliah Maisarah dan Kakngah Aliah Yusairah juga sudah mula makan vitamin untuk pelajar dan anak remaja, seperti ESP, Lecithin, B Complex, Omega dan Vitamin C.
.
Seronok bila seisi keluarga sudah makan Vitamin Shaklee. ke arah kehidupan yang lebih sihat.
.
Sekian perkongsian saya.
Terima kasih 

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 30 June 2016

SEMBELIT SEMASA PANTANG MEMANG CARI NAHAS



APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 2: NAJIHAH RAZALI
.


"ANAK KITA AQEEF SORANG JE LA YANG"
.

Masih ingat lagi kata-kata suami saya bila dia tengok saya sengsara akibat sembelit yang sangat teruk semasa pantang kan anak pertama kami, Aqeef Danial 6 tahun yang lepas.
.

Tapi tu lah, orang perempuan ni, teruk macammana pun pengalaman mengandung, bersalin dan berpantang, tak serik lagi nak baby lagi kan.
.

Teruk pengalaman sembelit saya. Lebih-lebih lagi suami tiada di sisi sebab saya berpantang di rumah mak kan. Bila rasa nak membuang tu datang, menangis-nangis saya menahan sakit. Gesa tu semacam gesa contraction. Nak sangat keluar tapi sakit sangat di bahagian dubur jadi saya tahan dari keluar.
.

Agak pelik juga sebab saya kena sembelit setelah 3 minggu berpantang. Saya minum air banyak dan makan oren sunkist dari awal berpantang seperti yang dicadangkan oleh nurse KK, tapi saya masih lagi kena sembelit.
.

Saya pergi ke klinik swasta dan doktor beri gel kebas dan ubat pelawas. Sapu dahulu di bahagian dubur sebelum nak membuang. Lega sikit sebab tak rasa sakit luka di bahagian tu, tapi tetap penuh penyeksaan nak mengeluarkan najis yang sudah mengeras tu.
.

Tak serik nak baby. Berpantang anak kedua saya ambil Set Postnatal Shaklee. Saya memang sudah mulakan dengan Set Prenatal semasa mengandung anak kedua ni.
.

Alhamdulilah bila tahu Ostematrix dalam Set Postnatal tu boleh membantu mengatasi masalah sembelit, malam pertama selepas bersalin tu je, terus saya makan 4 biji Ostematrix. Esok bangun pagi sangat lawas. Takde rasa seriau pun nak membuang walaupun baru je lepas bersalin.
.

Sepanjang pantang sehingga selepas pantang pun saya terus amalkan makan vitamin Shaklee. Alhamdulilah memang tiada masalah sembelit. Anak kedua dan ketiga, mereka memang Baby Shaklee saya.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 28 June 2016

TIDAK BERPALING SELEPAS JATUH CINTA DENGAN SET PENYUSUAN EXCLUSIF SHAKLEE

KENALI ASYIQIN

=============




Wanita jelita ini merupakan ibu kepada seorang anak lelaki berusia 2 tahun. Lebih dikenali sebagai Eqin, beliau juga adalah seorang WAHM (Work At Home Mom) yang aktif menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline; daripada rumah. 

Mulai jatuh cinta kepada Shaklee melalui set terulung Shaklee kegemaran ramai wanita di Malaysia; iaitu Set Penyusuan Shaklee; menyebabkan beliau tidak berpaling lagi kepada mana-mana jenama kesihatan dan terus mengambil keputusan menjadikan perniagaan Shaklee sebagai lifetime career.

Mendefinasikan SUPERMOM adalah umpama seorang Menteri, manakala suami sebagai Perdana Menteri; Asyiqin tegar memotivasikan setiap saat kehidupannya dengan tagline motivasi "Where there is a will, there is way!'. Dan, ini adalah benar kerana kerapkali Asyiqin sanggup hadir ke kelas-kelas yang dianjurkan oleh pihak syarikat dan uplines hanya dengan menaiki ETS daripada Perak ke Selangor seawal sebelum Subuh.

Semoga Asyiqin terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!


Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/ctUVlo



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 26 June 2016

PENING KEPALA PETANDA AWAL VERTIGO

Vertigo ialah situasi dimana seseorang akan merasa pening seperti kepala atau sekeliling berputaryang boleh menyebabkan seseorang tidak stabil, jatuh atau pitam.

Pernah tidak anda merasakan anda sedang bergerak atau berpusing-pusing atau merasakan bilik yang bergerak sedangkan anda sedang berdiri atau sedang terbaring?

Tahukah anda vertigo boleh disebabkan beberapa masalah berbeza yang membabitkan telinga dan otak? Dan ada diantaranya tidak serius, manakala ada yang boleh mengancam nyawa.





Apa simptom vertigo?

  • Anda merasakan ruang atau diri anda berpusing-pusing atau bergoyang.
  • Anda merasakan hilang keseimbangan. Ianya boleh berlaku dalam sesaat, seminit, sejam atau sehari. Perasaan ketidakseimbangan itu boleh datang dan pergi.
  • Anda menjadi seorang yang sensitif pada cahaya, bunyi serta merasa sakit kepala.
  • Anda merasakan penglihatan bertindih
  • Anda merasakan kesukaran bernafas, berpeluh 
  • Anda merasakan pergerakan jantung yang cepat.
  • Anda tetiba mempunyai masalah untuk menelan dan bercakap serta merasa lemah.Jangan tunggu lagi, segera dapatkan rawatan dan pengesahan dari doktor pakar iaitu Pakar Telinga, hidung dan tekak (ENT).


Apa penyebab berlaku vertigo?

  • Masalah Telinga - radangan, jangkitan atau mendapan serta pembentukan kalsium(otolith) di saluran semisirkular yang boleh menyebakan masalah dalam sistem vestibular. Sistem Vestibular ini meliputi telinga dan sistem saraf yang mengawal keseimbangan.
  • Ada 3 jenis VERTIGO yang disebabkan oleh masalah telinga iaitu 'Benign Paroxysmal Postional Vertigo'aka BPPV, penyakit meniere seperti telinga berdegung, perasaan rasa macam berputar-putar dan radang urat saraf vestibular.
  • BPPV disebabkan oleh pembentukan kalsium dalam telinga yang dipanggil otolith yang termendap dibahagian yang tidak sepatutnya disaluran semisirkular.
  • Penyakit Meniere adalah keadaan yang menyebabkan berlaku berulang kali tiga gejala vertigo, kehilangan pendengaran dan bunyi dalam telinga (tinnitus).
  • Radang urat saraf vestibular disebabkan oleh virus yang boleh mengakibatkan kebengkakan atau keradangan sekeliling saraf.
  • Vertigo yang berlaku boleh berlanjutan beberapa minit ke beberapa jam. Ia kemungkinan disebabkan oleh pembentukan cecair dalam koklea telinga.
  • malah mereka yang diserang Vertigo yang teruk boleh mengakibatkan loya, muntah dan kesukaran berjalan atau berdiri sehinggakan boleh mengalami kurang pendengaran pada sebelah telinga.

Apa punca berlaku vertigo?


  1. Kecederaan kepala akibat dari kemalangan,trauma atau selepas pembedahan bahagian kepala yang boleh menjejaskan sistem vestibular.
  2. Kesan dari ubat-ubatan, namun ianya jarang-jarang berlaku.
  3. Migrain dimana ianya dipanggil migrain vestibular.
  4. Strok atau TIA (serangan iskemia sementara), pendarahan dalam otak atau multiple sclerosis.


Siapa berisiko mengalami vertigo?

  1. sudah berumur
  2. pernah diserang strok
  3. mempunyai faktor untuk strok (tekanan darah, kencing manis, merokok)
  4. Tahukah anda bahawa punca keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasan didalam badan memainkan peranan..Namun apabila sistem saraf tidak sihat, adalah penting mencari 'makanan' nutrisi yang boleh membantu mengekalkan dan memperbaiki sistem saraf tersebut.


Punca sebenar masalah vertigo ialah keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasnya, sertamasalah penuaan yang disebabkan oleh stres oksidatif, jadi nutrien yang paling penting adalah nutrien yang membantu mengekalkan sistem saraf dan mengurangkan kerosakan akibat stres oksidatif.



Antara yang vitamin yang penting ialah:
  • Vitamin B-Complex - bagi mengekalkan sistem saraf yang sihat (B-Complex)
  • Vitamin C dan Vitamin E - antioksidan yang membantu mengurangkan kerosakan akibatstress oksidatif (SR Vita-C Plus dan Vita-E Complex)
  • Kolina - membantu meningkatkan kesihatan sistem saraf dan menghalang arteri daripada mengeras (Lecithin)
  • Qo-enzim Q10 - membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak (CoQHealth Plus)


Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk Mereka Yang ada Masalah Vertigo



  1. Vivix : Anti-oksida yang terbaik dihasilkan oleh Shaklee yang merangkumi semua keperluan dalam tubuh badan seperti pemulihan fungsi sel, melambatkan pembentukan protin AGE (advanced glycation end product) yang boleh menggangu keutuhan sel. Disamping itu juga, Vivix ini menguatkan sistem imun bagi membantu melawan penyakit-penyakit lain. Seperti merendahkan tekanan darah, tahap kolestrol,mengurangkan artritis, anti-inflamasi, mengawal selia insulian atau diabetic dan banyak lagi

  2. Performance Drink : membekalkan tenaga segera

  3. B-Complex : B6 yang terkandung didalam B Complex penting untuk membantu dan mengeluarkan antibodi baik. Ianya juga membantu pembinaan protein dalam tubuh. Membantu hati menghasilkan Glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel mati dan memelihara sistem saraf serta berfungsi sebagai anti stress.'

  4. SR Vita-C Plus : bertindak sebagai anti-histamin. Menentang infeksi bakteria serta radikal bebas. Meningkatkan sistem imun dimana membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Ianya juga merupakan anti oksidan yang kuat.

  5. Lecithin : Amat diperlukan dalam fungsi saraf dan fungsi otak dengan membekalkan kolina untuk mempertingkatkan daya ingatan,meringankan stres dan menyihatkan sistem saraf.

  6. Vita-Lea : multivitamin dan mineral yang mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan bagi melengkapi kekurangan nutrisi.

  7. CoQHealth Plus : membekalkan ko-enzim Q10 yang membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak

Testimonial Mereka Yang Mengalami Masalah Vertigo 










Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

RESDUNG KINI TIADA LAGI!

KENALI AZLINDA

==============




Sekali pandang, kami menyangkakan #supermomAzlinda ini mempunyai kacukan darah Arab. Apatah lagi, apabila melihat wajah anak-anaknya terutamanya hero sulung beliau. Namun, sangkaan kami ternyata meleset kerana beliau cuma ada sedikit kacukan darah Cina sahaja.

Lebih mesra dengan panggilan Linda di kalangan rakan-rakan dan keluarga, wanita hebat yang memiliki ijazah dalam bidang kimia (pengkhususan gas) daripada universiti ternama di Johor ini, telah mendedikasikan dirinya untuk menjadi WAHM sejak tahun 2014; setelah 10 tahun memegang title sebagai wanita berkerjaya. Beliau yang sangat suka memasak, membaca buku dan bermain Sudoku pada masa lapang kini ligat menguruskan suami dan anak-anak di rumah, sambil menjalankan perniagaan Shaklee beliau secara online dan offline.

Azliinda dan keluarga sebenarnya telah lama mengamalkan produk Shaklee, namun pada tahun 2012 beliau terdetik untuk mendaftarkan diri sendiri sebagai ahli di bawah organisasi Shaklee Supermom dengan membeli Set Penyusuan Shaklee. Dan sehingga kini Vitalea Iron, SR Vita-C dan Ostematrix terus menjadi vitamin kesayangan Azlinda; dengan bonus masalah resdung beliau telajh berjaya diatasi dengan set ini.

Mendefinasikan SUPERMOM sebagai seorang ibu yang mampu menyentuh hati seisi dunia, Azlinda sememangnya dikenali oleh rakan dan keluarga sebagai seorang yang sangat caring; termasuk hal-hal berkaitan isu semasa yang melibatkan keibubapaan dan kemanusiaan. 

Semoga Azlinda terus maju dan menjadi inspirasi ibu-ibu di luar sana!

SUPERMOM bukan sempurna, tetapi mampu jadi idola kepada yang mengenalinya.

Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton vide beliau di sini

>> https://goo.gl/pv1mfk



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Thursday, 23 June 2016

BERPANTANG MENJADI MUDAH, CERGAS DAN SUSU MELIMPAH RUAH

KENALI ROZIANA

==============





Wanita tinggi lampai ini nampak misteri orangnya. Tapi jujur diakui beliau seorang yang aktif, pandai menonjolkan diri selari dengan hobi beliau iaitu bercucuk tanam. Ibu kepada 3 orang anak ini adalah seorang suri rumah sepenuh masa dan mula bergiat aktif melakukan bisnes Shaklee pada tahun 2015.
.
.
Memilih Set Berpantang Shaklee yang mengandungi ESP, B-Complex, Vitalea, Alfalfa, Zinc, Vitamin C dan Ostematrix sejak melahirkan anak yang pertama lagi. Sangat sayang pada set ini kerana mampu boostkan susu menjadikan anak-anak beliau membesar sihat dan cergas. Malah set ini kata beliau, mampu menyembuhkan jaundis yang dialami pada anaknya.
.
.
Ibu mana tak sayang anak kan? 
.
.
Disamping itu, kesan hebat dari Set Berpantang Shaklee yang dialami beliau ialah ia mengembalikan seri wajah saya yang katanya sebelum ini muka pucat lesi dan tak bermaya. 
.
.
Merungkai definasi SUPERMOM pada dirinya, beliau menyatakan setiap ibu adalah SUPERMOM. Walau ibu itu bekerja atau suri rumah jika ibu itu telah melakukan tanggungjawab yang terbaik sebagai seorang ibu untuk anak-anak dan suaminya dengan kuat, tabah, berdaya saing tinggi dan tak mudah putus asa, itulah IBU SUPERMOM. Pastinya ibu itu akan menempa kejayaan suatu hari nanti.
.
.
"Go Over, Go Under, Go Around or Go Through, But Never Give Up"

Semoga Roziana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/aT9UV4



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Wednesday, 22 June 2016

LUKA CEPAT SEMBUH DAN SUSU IIBU MELIMPAH RUAH, APE RAHSIA NYE?

KENALI ANA LYANA

=================




Wanita yang lebih mesra dikenali sebagai Ana ini sungguh lembut orangnya. Selalu mengeratkan ukhwah dengan menyertai pelbagai aktiviti bersama group Supermom. Ibu kepada 3 orang anak ini suka mengisi masa lapangnya dengan memasak dan melayari internet.
.
.
Jatuh cinta pandang pertama dengan Set Bersalin dan Set Menyusu pilihan No 1 rakyat Malaysia, kerana dikatakan amat serasi dengan beliau. Keberkesanannya terserlah apabila luka bersalin cepat sembuh, badan lebih bertenaga dan segar dan susu ibu juga cukup untuk anak beliau dan kadang kala berlebihan.
.
.
Mendefinasikan SUPERMOM sebagai seorang ibu yang sanggup melakukan apa sahaja demi keluarga tercinta tanpa rasa penat dan lelah. Itulah ibu SUPERMOM bagi beliau.
.
.
Dengan tagline "I BELIEVE & AND I CAN DO IT!" membuatkan beliau terus teguh untuk menguruskan bisnes, anak-anak dan kerjayanya di sektor kerajaan.
.
.
Semoga Ana Lyana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/Pedd8B


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 19 June 2016

ATASI BADAN LEMAK, MENGANTUK DAN LETIH

Rata-rata individu yang bekerja 9-5pm malahan yang bekerja sendiri dan tak kira jantina selalu merungut pasal badan selalu rasa letih, penat, lemah lesu. Padahal kerja dalam bilik berhawa dingin. Ada tu yang banyak duduk daripada berjalan atau berdiri. Jadi apa punca badan mudah sangat rasa letih ni? Antara faktor yang mempengaruhi badan mudah letih dan lesu:



7 Punca Badan Lemah, Letih, dan Cepat Mengantuk Serta Cara Mengatasinya ialah:


1. Tidak cukup tidur – setiap malam tidur yang disarankan ialah 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai prioriti untuk mengembalikan tenaga anda


2. Tidak cukup tenaga – Makan terlalu sedikit, diet yang keterlaluan juga akan menyebabkan anda lemah. Diet yang seimbang membantu anda untuk mengekalkan tenaga dan juga paras glukosa dalam darah. Apabila paras glukosa dalam darah menjadi rendah, anda akan menjadi lemah dan boleh menyebabkan pitam.


3. Tidak Ambil Sarapan Pagi
 – Mesti, mesti dan mesti sarapan pagi! Ambil sarapan yang simple seperti beberapa keping roti atau telur separuh masak. Supaya tenaga anda dapat dibekalkan di waktu pagi. Waktu pagilah anda memerlukan tenaga yang berterusan untuk melakukan kerja. Untuk fokus pun anda memerlukan tenaga juga.


4. Kurang darah merah (anemia) – Dikalangan perempuan anemia merupakan penyebab utama mereka sering berasa lemah. Ini kerana mereka akan kehilangan darah ketika datang haid. Biasanya tahap besi (iron) dalam darah akan berkurang dan meletakkan mereka dalam keadaan berisiko. Sel darah merah sangat penting untuk membawa oksigen keseluruh organ. Lemah, sesak nafas, sering berdebar-debar, adalah simptom anemia. Pergi berjumpa doktor sekiranya anda mempunyai simptom-simptom tersebut. Sekiranya disebabkan kurang besi dalam darah, dapatkan iron supplement di klinik-klinik atau makan-makanan yang mempunyai kandungan iron yang tinggi seperti daging merah, dan juga kekacang 


5. Tekanan Emosi – Setiap orang pernah mengalami tekanan. Tekanan emosi anda mungkin melihat sekadar memberi kesan kepada emosi sahaja, tetapi ia juga memberi kesan kepada fizikal juga. Lemah, sakit kepala, hilang selera makan adalah simptom yang sering berlaku akibat tekanan emosi


6. Terlalu banyak kafein – Kafein membantu anda segar, dan meningkatkan kadar konsentrasi apabila anda mengambil dos yang tidak keterlaluan. Terlalu banyak kafein di dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan kadar ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak menyebabkan anda kembali ketagih dah menyebabkan anda bertambah lemah.


7. Dehidrasi 
– Mudah lemah mungkin disebabkan anda kurang minum air. Sama ada anda melakukan senaman ataupun bekerja di atas meja, badan anda sangatlah memerlukan air. Apabila anda dahaga, itu bermakna anda dehidrasi.


Untuk mengatasi badan yang cepat letih, lesu dan tak bermaya ini caranya ialah dengan mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dan bersenam.Namun, gaya hidup yang sibuk, agak menyukarkan 2 perkara ini dilakukan dengan konsisten setiap hari, Justeru, pengambilan supplement ialah pilihan yang paling tepat.

Untuk mengatasi masalah ini, Vitamin untk tingkatkan tenaga yang dicadangkan


ESP : Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun


CINCH TEA : Mengandungi taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.


PERFORMANCE DRINK : Membekalkan tenaga dan meningkatkan daya ketahanan fizikal serta keseluruhan tubuh.


VITALEA : Penambahan tenaga segera untuk kecergasan tubuh dan kekuatan mental


B-COMPLEX : memainkan peranan penting dalam peningkatan metabolisma tenaga di mana ia membolehkan badan menukarkan lemak, karbohidrat dan protein yang diperolehi dari makanan kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. 


Siapa Yang Sesuai Mengambil Set Ini?

  • Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)
  • Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya
  • Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit
  • Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk
  • Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih
  • Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobinnya rendah, kerana Vitalea mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukkan sel darah merah

Jom tengok testimoni seorang customer kami yang berpuas hati setelah mencuba set Shaklee:







Bagaimana cara vivix shaklee ini dapat meningkatkan tenaga dalaman dan luaran dengan segera?



Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. DenganVivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 16 June 2016

SET HAMIL MAMPU MENCANTIKKAN HB RENDAH

KENALI MAISARAH

================
=



Wanita lembut ini amat suka meluangkan masa dengan menjahit, sesuai dengan profession suri rumah sepenuh masa. Why not kan? Yang pada asalnya hanya ingin menghadiri kelas Nutriwhite, akhirnya terjebak sekali untuk mengikuti sesi audition.
.
.
Amat menggemari Set Hamil, beliau yang sebelum ini mengalami HB yang sangat rendah walaupun telah mengamalkan pelbagai jenis ubat dan vitamin yang disarankan oleh doktor. Beliau juga terpaksa melakukan ujian Thalesimia
.
.
Selepas menyedari perihal itu, beliau nekad untuk mencuba Set Hamil untuk anak ketiga. Amat memeranjatkan, bacaan HB mulai cantik dan menaik. Malah simptom sakit ketika hamil seperti kejang kaki makin berkurangan.
.
.
Mendefinasikan Supermom sebagai seorang ibu yang berakhlak dan amanah dalam menjalankan tugas. Dan juga memberi inspirasi dan boleh berdikari serta sanggup berkorban demi anak-anak dan keluarga. Itulah Supermom bagi beliau.
.
.
Dengan tagline "Kalau Orang Lain Boleh Berjaya Kenapa Tidak Aku" menunjukkan beliau pastinya akan terus mara untuk menggenggam cita-cita yang telah diimpikan. 
.
.
Semoga Maisarah terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:


>> https://goo.gl/ME25y9



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju




Wednesday, 15 June 2016

BEKAS PEMBACA BERITA KEMBALI SIHAT DARI KANSER

Master Law Chu Hian bekas pengacara NTV7 dan bekas pesakit Kanser

Beliau kini aktif membantu komuniti lebih positif dan sihat dengan Shaklee.11 tahun sihat kini dengan izinNya







My love story with Shaklee began with 10 tablets of Alfalfa, and I am exteremely grateful to Master Andrew Pang, my Upline, who introduced me to the wonderful world of Shaklee products, as well as giving me the opportunity to develop my inner potentials and to help those who wish to succeed in life.

I met shaklee one year after my chemotherapy. Yes, I am a cancer survivor. In early December 2003, I was diagnosed with lung tumor, and to be exact, Germ-cell Tumor.

The news came as terrible blow to all aspects in my life because I never expected I would ever be diagnosed as a cancer patient. The most challenging part of being a cancer patient is the treatment itself. I went through a three-month chemotherapy regime. Trust me, it was hell! My worst nightmare was vomiting itself. Whatever went to my stomach, would be vomited in no time, and the trauma always ended with vomiting blood.

Since then, I became a pure vegan, which means in my diet, there are no meat, no eggs, no milk, no garlic ( except Shaklee Garlic Complex ) , and no onions. Before I met Shaklee, I was really thin and haggard, and everyone advised me against being vegan, but from my reading and my personal experience with patients, I realize that being a vegan is best for my health condition was not very satisfactory.

Everything changed after Shaklee came into my life in July this year. The best proof was my recent medical check-up results. After taking Shakleefor about four months, I went for my every-six-month-once medical check-up. I was ‘overenjoyed” to find out that “report card” is PERFECT! People always like to ask me, “What Shaklee products do you take”? And my answer is always, “Everything!” In Fact, its really EVERYTHING, because it is from supplements to skincare and hair care, and to all household products, I Shaklee-ize my life.

However, when i first started taking Shaklee, I experienced healing crisis – I coughed till my lungs exploded! With my trust and confidence inShaklee products and my own immune system, I continued. And now, I begin to enjoy time, health and financial freedom.

Again, I am exteremely grateful to Dr. Shaklee for giving the world the best, and for allowing me to really enjoy freedom in life. Thank you, I love you, Dr Shaklee! And I love my parents for all the wonderful things they give me all my life.






Ingin saya nasihatkan bahawa kita hanya berusaha kerana janji Allah tiada penyakit Allah turunkan tanpa penawar kecuali mati. Maka testimoni ini adalah perkongsian pengalaman pengguna Shaklee yang mengamalkan shaklee dengan konsisten tanpa gagal.

Vivix - Berperanan memperbaiki sel sihat dan merencat sel kanser, mempercepatkan proses penyembuhan.

Alfalfa - Mengalkalikan tubuh supaya sel kanser menjadi pasif.

Peppermint Ginger Plus - Mengatasi rasa loya kesan ubat kimo.

Performance Drink - Terhidrasi atau menghalang kehilangan bendalir dalam badan.

ESP - Kritikal bagi memastikan paras kalori dan protein mencukupi. Pesakit perlu tenaga lama dengan paras glukosa yg rendah.

Vitalea - Mengandungi kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh.

SR Vita-C - Dos vitamin C yang lebih tinggi membantu mempercepatkan proses pemulihan sel baru.

B-Complex - Sangat penting untuk penghasilan sel darah merah.

Omega Guard
 - Untuk mengurangkan eicosenoid tak baik yang merangsang perkembangan sel kanser.

DTX Complex - Detoks hati dari ubat kimo yang beracun dua minggu selepas tamat kimo.

Nutriferon - Menggalakkan penghasilan interferon. Interferon menggalakkan penghasilan lebih banyak sel imun.

Caratomax - Previtamin A mengawal pengembangan sel sihat selepas terapi kimo.

Kesan kepada setiap individu mungkin berbeza kerana setiap dari kita adalah unik dan tahap kanser setiap orang adalah berbeza. Bagaimanapun kami memberi harapan baru terhadap pesakit kanser melalui set kanser Shaklee.

Kajian Saintifik Yang telah pakar lakukan Terhadap VIVIX dan bagaimana Resveratrol dalam VIVIX Membantu Pesakit Kanser

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.





Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.









Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.









Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

======================================================================

Perlu diiingatkan VIVIX Bukan Pengganti UBAT. Kami tidak mengambil alih tugas seorang doktor. Perlu difahamkan bahawa, VITAMIN yang kami cadangkan merupakan makanan tambahan untuk membekalkan nutrisi yang cukup. Nutrisi yang tidak kita dapat secukupnya hanya dari makanan harian kerana kebanyakkan makanan seperti sayuran, ikan, ayam telah tercemar dengan bahan kimia.

Kami yakin apabila proses kimo dilakukan banyak sel sel akan mati termasuk sel yang sihat. Jadi vitamin membantu mempercepatkan proses sel sel baru di bina semula, proses penyembuhan berlaku dengan baik.



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Google+ Followers

Cuci Mata