Showing posts with label TSUNAMI SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label TSUNAMI SHAKLEE. Show all posts

Monday, 4 July 2016

ZAMAN RAYA DULU VS SEKARANG





Alang2 nk beraya lg beberapa hari ni jom kte throwback beraya zaman dl dgn beraya zaman skg nana ye.. Huhu.. Zaman kanak2 dan remaja nana best, walaupun not so good as other people but the memories to be kept tu yg best! 

Nana ada sepupu yg lebih kurg lebih dgn umur nana yg akn sama2 gerak lps mkn beramai2 dgn pak2 dan mak2 menakan, atok dan arwah wan (sob.. Sob.. Sob..) dan every each of us will do some collections of duit raya. Walaupun dpt rm1 pn rs dh, waahhhh byk nye dpt.. Alhamdulillah... So lps dh settle, ktorg pegi buat collection 1 per 1 rmh yg ada d area bdekatan. Sana ada 3 lorong, setiap lorong ada 10buah rumah. Aku x ramai kawan sbb aku org kl, jarang balik kampung. Kecuali raya aidilfitri atau raya haji. Hehe tp aku mmg setiap tahun 'aim' beberapa rmh utk dkunjungi. 

Rmh pertama yg aku selalu visit every raya was my best friend house. Die tahu aku suke bihun sup utara dan sebelum nana singgah, die akn bitahu ape menu. Mmg for sure nana akn tambah bihun sup. Hahaha syok... Sedap.. I love the bihun sup... Bestfriend nana ni pn sbnrnye closed dgn adik nana (nabil) hehe.. 

Rmh kedua, best friend aku sederet rmh aku. Xksh bab mknn ape yg dsediakn tp borak dgn die, mcm2 dkongsi. Gossip xyah nk habaq laaa.. Kaki gosip ktorg ni. Tp dh bbrpa tahun dh, xjmp die.. Slalu jmp dgn ayah and mak die je.. Pak lang dan mak lang yg dh mcm family nana dh.. Both of them were closed to my father. 

Dan paling xbest nye dl, nana pernah dpt rm0.20 hahaha lps dh kua dr rmh pcik tu, ktorg dok sok sek sok sek among us. Alaaa biasala, masing2 dok bising, kata konon nye kedekut la ape la.. Xsangka nana pn tgolong dlm kategori mcm tu bile di pk kan skg ni ahhahaha.. Sabo je la nak oiii... 

Tu zaman kanak2 and remaja2 nana. La ni dh xmcm tu dh. Ralat plk rasa mulanya. Sbb biasa bile balik kampung confirm akn singgah jmp my both bestfriend ni tp skg masing2 busy. Tp rs nye dh biasa dh kot skg ni.. beza nye yg paling ketara antara zmn beraya dl vs skg obviously, dl kte dpt duit and now kte bg duit. Dl kte mkn kuih bile mnyinggah, skg memang kita laaaa kaki mkn kt rmh org hahaha... Nana la tu... So jaga2 pd rmh mana yg bakal nana singgah nnt hahahahah

Byk atau sedikit nye 'sedekah' kita, tu adalah mngikut kmampuan. Dan smga allah mlipat gandakan rezeki kalian. Jgn lupe amin kan doa ini, amin..

Additional advice, mkn byk2 jgn lupe block kolestrol and lelemak korang dgn supplement SHIELD shaklee! 

Letcithin, Herblax, Phytocol!

Hubungi nana utk bantuan personally
#sgvt3
#sgv
#tsunamishaklee

Shazana 0125241445
Www.ceritaumiabi.com

Monday, 27 June 2016

TIGA2 HEBAT, BOOSTER SMASA RAMADHAN


Alhamdulillah, bersyukur kita dipanjangkan umur untuk sampai ke23 ramadhan. dengan rezeki dari allah, pd kesihatan yg baik, bn bertenaga dan xlapar disiang hari, serta dpt mnunaikan ibadah pd ALLAH, nana amt syorkan diambil supplement selain mknn sunnah. mighty 3germs.




nana amalkan ESP utk protein dan mngenyangkan perut, alhamdulillah, utk trus bertahan smasa bersahur. performance drink, diminum sejuk2, semasa berbuka, sbg pengganti minuman isotonik dan pemberi tenaga, sementara blm mkn ape, dan tenaga extra smasa mnunaikn solat maghrib, sblm mjamah mknn bbuka.. dan mealshake utk anak2 smasa bersahur, slain mngenyangkan mereka, ia juga sbg extra booster utk mereka menuntut ilmu di school, no more focus lost! alhamdulillah.. 

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

BELIAU JANTUNG HATI PENGARANG JANTUNG SELAMANYA

Setiap kejayaan yg diperolehi, pasti ada yg mendukung, memberi semangat dan membantu disaat jatuh bangun nye dia sebelumnye. even sape sahaja pun akn mjadikan seseorg tu sbg role model nya dan kalau boleh nk jadi sebijik mcm idola nya.



role model nana ini adalah seorg ahli perniagaan kecil2an dimata pengunjung yg hadir dan menginap di chalet beliau, namun, dia besar dimata nana. diusia 17tahun, nana pernah membantu beliau menguruskan dan mebantu beliau organised any event held kt chalet beliau. ye, memang semua org melihat melalui mata kasar, menguruskn chalet seperti beliau adalah suatu keje yg mudah, namun nana sendiri melihat beliau menguruskn semuanya sendiri. dia lah owner, dia la pekerja, dia la tukang kebun, dialah tukang mesin rumput, dia la tukang angkat panggilan customer nk buat reservation, dia la yg membaiki kipas/aircond/paip pecah di bilik chalet tnp minta bantuan pekerja yg lain. beliau sangat berdikari dan berdisiplin. beliau akn cuba melakukan segalanya walau terlalu byk cabaran dan halangan. penat tak yah nk habaq laaaa... tu dh harus... pernah tido lewat kerana perlu jaga kawasan.. dia jugala abang long kawasan, xde guard okay. byk dugaan, beliau atasi dgn baik dan tabah.

jatuh bangun dlm business tu perkara biasa, namun, mental, emosi dan rohani perlu kental, berpandukan pd jalan allah, untuk diberi kekuatan dr allah, miracle always happen for those people who is at His path. bg nana, dlm business ape pun, disiplin, tabah, positif dan juga kental hadapi kritikan kiri knn dpn blkg, perlu utuh. syukur....

beliau la nadi kekuatan nana utk terus melangkah mngikut jejak beliau. beliau sentiasa menjadi segalanya bg nana..

dialah.... papa...
org yg mengazankan nana, yg selalu syg nana, yg tak pernah mnyakiti hati nana, yg selalu mejadi 'bodyguard' nana, yg selalu bersama nana, jatuh bangun nana, ada beliau. dalam diri nana ada beliau.

#papakugarang
#tapidiatakmakanorang
#sayangtakmampudiucap

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Wednesday, 22 June 2016

OSTEMATRIX VITAMIN AJAIB

Entri kali ni nak cerita mengenai Kebaikan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni sebenarnya Kalsium yea. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 



Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium (400mg) - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron - Bantu dalam metabolisme tulang
Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  


Manfaat Ostematrix
  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu dalam masalah gastrik
  • Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
  • Mengurangkan risiko praeklampsia
  • Membantu mengurangkan sakit belakang
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
  • Membantu masalah kolestrol
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu melembutkan najis
  • Membantu mengatasi migrain
  • Membantu masalah buasir
Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX
  • Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Cara-cara pengambilan Ostematrix:
  • Ambil 4 biji sebelum tido
  • Sebotol mengandungi 120 biji ostematrix
Tanda-tanda Kekurangan Kalsium
  • Kerap sakit gigi
  • Gusi Berdarah
  • Kejang Otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/ kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering
Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix
  • Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
  • Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
  • Ibu Mengandung
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
  • Mereka yang kerap lesu/letih
  • Mereka yang selalu kekejangan otot
Menarik kan Ostematrix nie...mesti cuba untuk mereka yang belum pernah mencuba...

Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

VITAMIN C FAVOURITE SEPANJANG MASA

Gmbr ni dh berkepuk dlm ig, xshare. 



Reason : gmbr ni nmpk gigi 
Ape kena mengena : gigi tak cantik 

I love Vitamin C, Shaklee. 
Byk sbb utk describe vitamin favourite ni. 


  • Meransang pembentukan collagen 
  • Mperbaiki symptom darah; gusi berdarah dan lebam 
  • Mbantu sel darah putih mnentang bakteria dan kuman 
  • Mngurangkan kolestrol dan tekanan darah 
  • Mbantu mningkatkn imunisasi bdn 
  • Mpbaiki masalah insomnia dan selesema 
  • Mcerahkan kulit dan melambatkan penuaan 
  • Mrangsang pengeluaran T-cells utk mbntu mlawan kanser 
  • Mbina sel merah yg sihat utk pnyerapan zat besi yg baik 


Ok, so layankan je la ye gmbr ni. Haha.. 
Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Monday, 20 June 2016

KENALI SHAKLEE DULU......

Gempar satu Malaya mengatakan ade beberapa produk shaklee yg x renewal,yg di cancel,tarik balik dll.. Jadi adakah produk Shaklee Bahaya? Adakahah Produk Shaklee tak lulus KKM ( Kementerian Kesihatan Malaysia) ? MMg sangat bahaya jika kita mengambil sebarang supplement yang tidak mendapat kelulusan KKM. Ia boleh mendatangkan mudarat yang sangat bahaya.. Jadi , adakah anda percaya produk Shaklee Bahaya? Produk Shaklee tak lulus KKM ?


Mari kita lihat sejarah penubuhan Shaklee



Shaklee adalah sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee. Shaklee sudah bertapak di Malaysia melebihi 55 tahun dan telah mendapat kepercayaan yang tinggi dari pelanggan termasuk golongan Profesional.
  
Visi yang diilhamkan oleh Dr. Shaklee masih diteruskan melalui matlamat syarikat dengan menghasilkan produk berkualiti dan semula jadi yang menyokong kesihatan alam sejagat.

Kenapa Shaklee istimewa berbanding yg lain:

  • TIDAK Mengandungi Paraben
  • TIDAK Mengandungi Triklosan
  • TIDAK Mengandungi Phthalates
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauril Sulfat (SLS)
  • TIDAK Mengandungi Sodium Natrium Lauryl Eter Sulfat (SLES)
  • TIDAK Mengandungi 1,4 Dioksana
  • TIDAK Mengandungi Glikol
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan Cucian Organik yang ”Volatile”
  • TIDAK Mengandungi Asid Hidroklorik
  • TIDAK Mengandungi Ammonia
  • TIDAK Mengandungi Sodium Hidroksida
  • TIDAK Mengandungi Butyl Cellosolve
  • TIDAK Mengandungi Formaldehyde
  • TIDAK Mengandungi Bisfenol-A
  • TIDAK Mengandungi Petroleum Distillates
  • TIDAK Mengandungi Toulene
  • TIDAK Mengandungi Peluntur Warna
  • TIDAK Mengandungi Bahan Perisa
  • TIDAK Mengandungi Pewarna
  • TIDAK Mengandungi Lemak Trans
  • TIDAK Mengandungi Pemanis Tiruan
  • TIDAK Mengandungi Dakwat Toksin
  • TIDAK Mengandungi Bahan-bahan terlarang


ADAKAH INI YANG DIKATAKAN BAHAYA?????? 

Shaklee juga menjalani pelbagai ujian Klinikal: 
  • 500juta USD dilaburkan utk ujian klinikal ke atas produk setiap tahun
  • Ujian klinikal atas setiap produk Shaklee
  • hasil kajian yang dipublish dalam jurnal-jurnal terkenal

Shaklee adalah VITAMIN SEMULAJADI, bukan sintetik seperti suplement yg biasa. pd masa yg sama harganya kompetitif & tak mahal pun.Jadi, adakah anda masih percaya yang 


SHAKLEE BAHAYA? TAK LULUS KKM?

saya sangat berharap agar semua bertenang. Jika produk Shaklee tak bahaya dan tak lulus KKM, tentu sekali memberi impak yang tidak baik pada pelanggan. Namun apa yang terjadi??? Ramai pengguna Shaklee mengakui bahawa kesihatan mereka dan keluarga jauh lebih baik selepas mengambil produk Shaklee. 

Begitu ketat pemeriksaan dari KKM sehingga, Vitamin C Sustain Release yang ditingkatkan formulanya masih dalam pemeriksaan KKM sehingga hampir setahun  belum dilepaskan oleh pihak KKM untuk jualan. Ini bermakna.. semua vitamin Shaklee yang berada dipasaran Insyaallah selamat dan telah diluluskan oleh pihak KKM. 

Produk Shaklee yang tidak melepasi kelulusan KKM sesekali tidak akan dipasrkan di Malaysia.


Bagaimana Mahu Memeriksa Status Kelulusan?


Anda boleh mengikuti langkah dibawah untuk pemeriksaan status Kelulusan.

Adalah Produk mungkin boleh semak di sini list info produk untuk register dgn BIRO PENGAWALAN FARMASEUTIKAL KEBANGSAAN MALAYSIA menggunakan  Quest3.





selepas itu, anda akan dapati senarai Produk Shaklee jelas mendapat KELULUSAN KKM










TIADA DALAM SENARAI



Terdapat beberapa supplement dari Shaklee yang tidak terdapat kelulusan KKM. Produk yang terlibat adalah

1.Energizing Soy Protein (ESP),
2.Perfomence Drink ( PD),
3.Cinch, Vivix (minuman Botanical), 
4.AJHT (ekstrak jagung), 
5.Collagen Powder (sisik ikan merah laut dala) 

Ini yg tiada dalam list krn dikategorikan sbg makanan. Makanan tak perlu kelulusan KKM sepertimana beras, susu & gula tak perlu masuk KKM.Jadi Bukan dibawah kawalan BPFK.

JADI.. KETAHUILAH BAHAWA PRODUK SHAKLEE SENTIASA SELAMAT DAN SEMULAJADI..JADI..JGN RAGU-RAGU LAGI




JIKA TERDAPAT SEBARANG KEMUSKILAN.. ANDA DIALU-ALUKAN. JANGAN TERLALU CEPAT MELATAH DENGAN KHABAR-KHABAR ANGIN YANG BELUM TENTU KEBENARANNYA. DAPATKAN KHABAR SAHIH DARI KAMI SID (SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTER) .KAMI DILATIH TIDAKLAH UNTUK TIDAK MENJADIKAN PERNIAGAAN ITU DENGAN NIAT MENGUNTUNGKAN SEMATA-MATA . TETAPI BERKONGSI KEBAIKAN BERSAMA SUPAYA SEMUA MENDAPAAT MANFAAT YANG SAMA. JIKA ADA SEBARANG PERTANYAAN.. HUBUNGI SAYA. INSYAALLAH SAYA CUBA MEMBANTU ANDA DENGAN MAKLUMAT YANG BETUL , TEPAT DAN SAHIH



** ehsan : http://ipohtaiping.blogspot.my


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Sunday, 19 June 2016

COD OFFLINE VS ORDER ONLINE

Recently nana pegi COD ke UIA, demi kerana Bcomplex utk tenaga dan antistress, serta vivix untuk ikhtiar hamil serta kulit cantik. nana praktis berurusniaga secara online dan offline. 




Nana COD brg biasanye di Menara Icon, Jln Tun Razak, di UIA, wangsa maju, taman melati, Gombak dan seangkatan dengannya. sesat tu mmg dh sebati dh. haha guna waze ke, google map ke, mmg dh nama pun masuk tpt baru, mmg la sesat. melainkan tpt dh biasa, insyaALLAH xde masalh sesat ni. tp in the end, barang masih lg selamat sampai ke tgn customer.

melalui online, nana akn order brg di shaklee2u, terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang berikan dlm masa 2-3 hari. dua2 cara pun mudah dan senang. kalau tak order melalui online pun, ready stok nana ada, mmg abi la encik despatch nye ke pos laju. sini, poslaju direct, so mmg bukan agent, senang dan last pickup pkl6.30pm. kalau selepas waktu tu, mmg esok hari nye la brg akn di uruskn oleh pihak pos. 

dua2 pun ada pro and con.. so sape yg berminat, blh roger nana..

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

DESTINASI IDAMAN UNTUK YG TERSAYANG

assalamualaikum. selamat bersahur dan selamat berpuasa.
ok, kita sambung pot pet pot kita hari ni lg ye hehe..




nana bukan kaki travelling, tapi sbg manusia, nana juga ada rasa teringin utk kesana dan kesini. sebelum ni, nana pernah ke GuangZhou musim sejuk (2011), masa tu kakak baru 1tahun 4bulan dan abg ilham baru 5bulan. dan recently nana ke Korea musim nk ke summer tp masih sejuk, bawa husniyah, berumur 1tahun 9bulan. alhamdulillah merasa juga mereka, tapi tak tahulah, depa semua ni akn igt ke tak, bile dh besar nnt hehe..

tapi kali ni memang 'aim' sgt nak ke Osaka musim salji. business shaklee mampu membawa nana ke sana kerana, selain dr simpanan untung runcit, nana juga dpt bonus di tengah bulan haaaa tu part paling menarik bg nana hahaha, selain dr dapat gaji bulanan dr keje azali sbg pekerja shift yg berdedikasi dan komited haha.. Nana nk bawa abi ke sana 1 hari nnt, insyaALLAH. Sejuk2.. Beku2.. Salji.. haha... kt Malaysia yg always we do, bawa ank2 sejuk2, beku2, salji2 adalah di... Genting Highland. so kali ni, why not, we feel the real one, kan.. hahaha

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Saturday, 18 June 2016

SAYA SID ITU

Assalamualaikum,



Nana mengamalkan Shaklee sejak 2013 kerana sering penat dan letih. Almaklumla bkerja shift. Kejap pg, tengahari dan terkadang ptg, menganjak shingga tengahmlm. Selain tu juga Nana amalkan set hamil dan bpantang.

Alhamdulillah, ia sangat mbantu Nana utk kekal cergas dan bertenaga menguruskn keje azali, urusan rumah dan menjaga anak2 yg smakin active!

Jika anda mencari vitamin untuk :
KULIT CANTIK
KURUS
SENDI/SARAF
ANAK CERGAS BIJAK
RESDUNG
PEROKOK
IBU HAMIL/MENYUSU/BERPANTANG

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Pengguna tegar sejak 2013
Blog business dan personal : www.ceritaumiabi.com

Terima kasih.

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 17 June 2016

AKU DAN OSTEMATRIX BERPISAH TIADA

assalamualaikum. selamat pagi. salam jumaat yg penuh barakah. semoga semua antara kita dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik, insyaALLAH, amin.. 




hari ni, nana nk kongsi serba sedikit tentang supplement paling best nana amalkan, dr hamil, mengandung dan bersalin (berpantang), iaitu Ostematrix. nana mmg "allergy" susu hahaha, tu memang dr dl lg.. so mereput la tulang nana ni sebelum tua.. hahaha so Ostematrix adalah solution terbaik sebelum mereput dan avoid Osteoporosis yg rata2 terjadi pada kaun wanita... kerana anda begitu berharga.. eh! 


 Consume semasa hamil dan berpantang dl, dpt mngurangkan sakit belakang dan tidur tak lena. sembelit pun dh semakin lancar hehehe tu mmg bonus laa.... dan ia juga dikategorikan sebagai antara agen Milk Booster ibu menyusu tau... hehe... ni based on pengalaman nana consume Ostematrix.


#tsunamishaklee 

#chromaticfamily 
Love, Pengguna Tegar Shaklee Shazana 0125241445





Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata