Showing posts with label SET KURUS. Show all posts
Showing posts with label SET KURUS. Show all posts

Sunday, 21 August 2016

TANPA SENAMAN PUN BOLEH KURUS TAU, NI CARA NYA...

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter. 

Perut buncit merupakan kriteria utama sebelum seseorang itu dilabelkan mendapat sindrom metabolik yang berkait rapat dengan penyakit-penyakit seperti diabetes mellitus, hipertensi, masalah jantung dan sebagainya. Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit. 

Lemak visceral pada perut buncit

Lemak dalam tubuh ada 2 jenis  lemak subkutan yaitu lemak yang berada dibawah kulit dan lemak visceral disebut juga lemak intra abdomen, lemak yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak ini akan metabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan Anda.



3 Cara Kempiskan Perut Dengan Cepat Tanpa Senaman

1. Lecithin


1. Pemecahan Lemak Dan Kolesterol – Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.


2. Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

3. Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.


2. Omega Guard


Omega Guard merupakan asid lemak Omega 3 termasuk asid lemak tak tepu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi yang boleh merendahkan lemak dalam darah, mengawal obesiti dan mengawal kolesterol LDL. Ia melicinkan aliran darah dan mengelakkan pembekuan dalam salur darah.

Ia secara semulajadi bertindak sebagai lemak baik (HDL) yang akan mengikis & mengangkut lemak-lemak jahat (LDL) dan membawanya pergi untuk disingkirkan.

Asid lemak Omega 3 juga bertindak mencetuskan hormon leptin iaitu hormon yang berkaitan dengan selera makan. Semakin tinggi hormon leptin, selera makan semakin berkurang. Ini boleh membantu mengurangkan nafsu makan yang berlebihan.

Omega 3 juga membantu meminimakan lemak yang diambil daripada disimpan menjadi lemak. Ini kerana Omega 3 turut merangsang tahap sensitiviti insulin dalam darah kita. Lebih sensitif sel-sel tubuh kita terhadap insulin, lebih sukar untuk lemak-lemak yang dimakan disimpan.



3. Herb Lax



Apa sumbangan penting setiap bahan ini dalam usaha untuk kempiskan perut kita?

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves
 – Membersihkan usus, darah dan hati.

Apa lagi keistimewaan Herb-Lax ni selain daripada mengempiskan perut?

i. Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
ii. Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
iii. Membantu masalah sembelit
v. Melawaskan pembuangan air besar.

Kalau anda serius nak kempiskan perut supaya tidak lagi dilabel ibu mengandung, saya akan berikan cara yang tepat untuk memastikan perut anda kempis semula, di samping senaman sit up setiap hari.


Betul ke 3 Cara ini Berkesan?













Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Monday, 21 December 2015

BAKAR, BUANG, BINA, DENGAN CARA SELAMAT DAN BERKESAN


KURUS dengan SELAMAT DAN BERKESAN

Tiada kesan sampingan, membuang lebih mudah dengan set kurus Shaklee




Hot Set Slimming. Sangat sesuai untuk orang ada masalah sistem pembuangan, boleh melancarkan pembuangan anda tanpa ada sebarang side effect lain contohnya, sakit perut, memulas, ataupun cirit birit. Juga sangat sesuai untuk orang yang tengah berdiet.

~ Tiada lagi bahagian menggeleber
~ Meningkatkan metabolism badan
~ Badan lebih berTENAGA
~ Peredaran darah lebih lancar
~ Tiada lagi bahagian kusam dan gelap
~ Diet tanpa rasa LAPAR
~ Badan bebas TOKSIN
~ Usus lebih bersih
~ Penghadaman lebih lancar
~ Tiada lagi LEMAK DEGIL
~ Capai berat badan yang ideal dengan ketinggian anda
~ Tiada masalah OBESITI


Whatsapp untuk sebarang pertanyaan ya! Dan jangan lupa dapat kan harga Best Price dari saya ya!

Sunday, 9 August 2015

NI LA AKIBAT MAKAN TAK INGAT DUNIA

assalamualaikum.

heading back to kl from johor (abi's parent's live). asal balik ke johor je, x sah kalau selera dan nafsu mkn tu mbuak2 xingat dunia. huhu.. masakkan nye simple je, campak2 je, tp sedap and mnyelerakan. disamping ada keberkatan disitu, ada juga best nye sbb dpt mkn beramai2 dgn mak mertua dan abah mertua aku. so now after melahap dgn jaya nye jom kte potong semua ape2 sekali pn supaya xlekat sisa2 lemak dan detoks secara semulajadi dgn 2 product yg mjadi kegilaan ramai ni.



dan, nk juga aku selit disini makanan ape yg aku lahap kan kt sini, xingat dunia bak hang. terung masak sos air, bayam masak lemak, ubi goreng, ikan merah masak kicap, ikan mata besar goreng, mee goreng, ice cream jagung, nangka madu, longan (besar gedabak okayy..) semua tanam sendiri tau, kecuali ikan merah, ikan mata besar, ice cream jagung.

pergh mesti korang kagumkan dgn mak abah aku. haaa aku pn kagum. tua pada umur, muda pada kudrat. alhamdulillah.. diberikan kesihatan yg baik serta umo yg pjg pd mereka. mereka masih mampu ke kebun kelapa sawit yg ntah bape ekar besarrr nye.. fuiyooo kan, dan buat pertanian serta pnyemaian kebun kecil2an kt belakang and depan rmh. byk gile tau yg mereka tanam. meh aku list kan; sawi, terung, kacang pjg, durian belanda, cili padi, buah dragon, limau nipis, belimbing buluh, nangka madu, nangka, kelapa, longan, rambutan, manggis, ubi, bayam, serai, morning 10am&4pm, pokok bunga kantan, pokok kunyit, pokok limau purut, orkid, kemboja, pokok kertas, pokok misai kucing, pokok mahkota dewa (ha ni 1st time aku dengar), pokok sireh, pokok pegaga.. haaa bykkan...


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Google+ Followers

Cuci Mata