Showing posts with label SET IBU HAMIL. Show all posts
Showing posts with label SET IBU HAMIL. Show all posts

Saturday, 8 October 2016

MORNING SICKNESS? NI CARA ATASI NYA..

Muntah hijau, perit tekak, lidah rasa pahit lumrah biasa bagi ibu di awal kehamilan. Tidak semua wanita akan merasai nikmat ini. Rasa loya dan badan lemah membuatkan ibu hamil rasa tidak bertenaga dan hanya mampu terbaring sepanjang hari.

" Makan je muntah.. makan je muntah. mana saya nak ada tenaga. paling risau baby tak cukup zat "

Luahan biasa seorang ibu yang mengalami alahan yang teruk ketika hamil. Pengalaman saya 2 kali hamil dan 2 kali mengalami alahan yang teruk. Makan muntah, makan muntah itu biasa sehingga hamil 6 bulan. Kehamilan anak pertama , saya tidak ambil apa apa makanan tambahan maka keadaan sangat teruk dan menjejaskan perkembangan anak. BAHAYA tau !

Kehamilan kedua, saya mula belajar makan makanan tambahan untuk membantu saya kekal cergas dan paling penting baby mendapat nutrisi yang penting untuk perkembangannya.



Rawatan Alternatif Untuk Membantu Atasi Alahan Semasa Mengandung


Jika anda mahukan rawatan alternatif bagi membantu mengatasi alahan atau sekurang-kurangnya membantu mengurangkan alahan, ini adalah gabungan nutrisi terbaik untuk anda :


1. Antihistamin

Terdapat bukti menunjukkan bahawa antihistamin iaitu bahan yang menghalang pengeluaran histamina semasa reaksi alahan boleh membantu mengurangkan dan memberi kelegaan kepada loya dan muntah semasa kehamilan.


2. Vitamin B6 (Pyridoxine)

Kebiasaannya, wanita yang mengalami alahan yang teruk semasa hamil di dapai mempunyai tahap vitamin B6 yang rendah. Kajian juga mendapati ia mampu membantu mengatasi masalah mabuk semasa hamil tanpa meninggalkan apa-apa kesan sampingan.

3. Multivitamin

Multivitamin berkualiti tinggi boleh membantu mengurangkan simptom dalam sesetengah wanita. Pastikan ianya semulajadi ya kerana tubuh kita tidak perlukan vitamin sintetik.

Terdapat kajian yang menunjukkan kombinasi antihistamin dan vitamin B6 memberikan kesan yang jauh lebih baik berbanding jika anda mengambil salah satu atau secara berasingan.


4. Halia

Halia sangat bagus untuk pencernaan makanan, melegakan ketidakselesaan perut, loya dan mual angin.

5. Pudina

Pudina membantu memberikan kelegaan kepada otot, memberi ketenangan, mengatasi masalah penghadaman, mabuk, pedih ulu hati dan memberi kelegaan kepada masalah muntah dan hilang selera makan.


Vitamin yang saya sendiri makan ketika hamil anak ke dua. walaupun alah, morning sicknss tapi badan masih bertenaga dan baby makin sihat



1. Vitalea Iron Formula 

multivitamin lengkap dengan iron untuk memastikan ibu kekal bertenaga, memastikan ibu mendapat cukup keperluan nutrisi yang tidak diperolehi dari pemakanan seharian, membantu mengatasi masalah anemia dan HB rendah.

2.Sustained Released Vitamin C

mengandungi antihistamin yang sangat penting bagi menghalang pengeluaran histamina, meningkatkan imun sistem tubuh agar sukar untuk jatuh sakit. Jika alahan teruk boleh ambil Vitamin C Chewable dimana kita boleh makan seperti gula gula. Rasanya yang masam mampu melegakan rasa pahit lidah.

3.B Complex 

mengandungi 8 jenis vitamin B perlu termasuk vitamin B6 (Pyridoxine). Ia membantu mencegah stress dan membuatkan kita berasa lebih tenang, menguatkan antibodi tubuh, mencegah anemia, melancarkan metabolisme, meningkatkan kekebalan tubuh, menjaga keseimbangan garam mineral dalam tubuh. Vitamin B juga ada acid folid yang penting untuk mengelak spina bifida

4.Peppermint Ginger Plus 

gabungan daun pudina, halia, adas dan cekur manis yang sangat membantu dalam mengatasi masalah loya, gastrik, mabuk, sendawa dan masalah penghadaman termasuk masalah pedih ulu hati.

5.ESP 

Protein biologi lengkap premium yang mengandungi kesemua 9 asid amoni perlu daripada soya NON-GMO yang sangat penting untuk penghasilan sel yang sihat. Ia rendah glisemik indeks dimana ia akan membantu memastikan kadar pelepasan gula kedalam tubuh adalah secara perlahan-lahan bagi memastikan tubuh kekal bertenaga dalam tempoh masa yang lama. Untuk ibu hamil, ESP membantu menguatkan rahim, insya Allah. Sangat sesuai di ambil oleh ibu-ibu yang mengalami alahan yang teruk dan rasa tidak bermaya akibat terlalu kerap muntah dan tidak dapat mengambil makanan dengan secukupnya. 








Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 6 September 2015

APA ITU SET PRENATAL?






set healthy prenatal

10236 OmegaGuard™
10104 Sustained Release Vita-C Plus™
10164 B-Complex
10131 Vita-Lea® Iron Formula
11003 ESP - Soy Protein Isolate Powder



Sustained Release Vita-C

Sebagai Antioksidan
Pengahsilan Kolagen – Membina Tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus
Sistem imun – Membantu lawan jangkitan & penyakit (bg wanita hamil, ibu yg menyusu & bayi)



Vitalea iron Formula (Multivitamin)

Merupakan multi vitamin yg lengkap dgn 100% vitamin dan mineral yg diperlukan tubuh badan
Membantu ibu menambah zat besi kerana hamil, semua zat drpd ibu akn disalurkan kpd anak dlm kandungan.
Ibu hamil perlu mengambil nutrient tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri
Dirumus khas dgn 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga
Kekurangan zat besi – anemia (wanita mngndung & ibu-ibu yg mnyusu)
Trimester terakhir – fetus mnyerap zat besi sdari ibu. Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang batang


B-complex

Menjaga kesihatan saraf
Membantu megelakkan tekanan
Menstabilkan emosi ibu·
Langkap dengan 8 kumpulan vitamin yg diperlukan oleh tubuh
System penyerapan bioaktif (meningkat penyerapan asid folik)
Menyokong system saraf yg sihat, penghasilan hormone & sel2 darah merah dan penghasilan tenaga
4000mcg harian sebelemun konsepsi & semasa awal kehamilan mntgurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%


Ostematrix (Kalsium dan magnesium)
Kalsium penting untuk mbina darah, tulang gigi dan saraf
Kalsium yg ada dlm bdn ibu akn diserap oleh bayi di dalam kandungan, jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tbuh mereka
Kekurangan kalsium akn mnyebabkan ibu hamil mngalami risiko osteoporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan, dan menampak penuaan
Pengambilan ostematrix juga dpt mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period



Omega Guard (EPA and DHA)

DHA adalah asid lemak utama yg ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yg lain, dan amat penting untuk perkembanagn otak dan janin
Bayi tidak mampu mghasilkn DHA mereka sendiri dan mdapatkannye daripada subu ibu (selepas dilahirkan) dan daripada plasenta (ketika didalam kandungan), oleh itu ibu hamil akn mngalami kekurangan DHA ketika hamil
Ibu hamil dan mnyusu disarankan mengambil omega3 untuk perkembangan fetus dan sbg supplement kepada ibu hamil tu sendiri


Kesemua supplement diatas disarankan untuk diambil oleh ibu hamil dan blh dgunakan smp tempoh bsalin dan berpantang nnt. Selepas bsalin, Zinc Complex (membantu mnyembuhkan luka dengan cepat) dan Alfalfa Complex (mningkatkan imunisasi, mbantu mningkatkan penghasilan susu ibu) disertakan untuk mlengkapkan set mngandung sbg set bersalin

Friday, 4 September 2015

COD CUSTOMER - SET HAMIL PREMIUM

assalamualaikum semua..

alhamdulillah, set berpantang preimum down, utk pregnant lady yg comel, 6bulan dh.. hehe.. sempat dan sgt sporting ambik gambar sama2. hehe..


set pregnant - omega guard, ostematrix, vitalea dan bcomplex.
jgn risau, ia xkan mmudaratkan, malah mpunyai kebaikan. tp masih juga yg pk, vitamin shaklee ni mmudaratkan. kebaikan bukan hny pd pregnant lady je, tp pd kandungan nye juga.

Wednesday, 2 September 2015

COD CUSTOMER - SET HAMIL PREMIUM

assalamualaikum cinta hati semua.

hari ni br bkesempatan nk bercerita sbb sebelum ni masih tak sempat2 nk update blog. bersawang dh walau br je 4 hari tak update. hehe.. ok, ada nmpk gmbr bawah ni? hehe.. custoemr comel yg dh pun 7bulan usia kandungan, consume set hamil. ada ostematrix, omega guard, vitalea dan bcomplex. smasa hamil ni nk kena jaga diri, kandungan, even sampai dh bsalin pn nk kena jaga juga, sbb utk diri sendiri, nk mnyusu baby, dan bg kebaikan juga pada baby. semoga baby mbesar dalam tu dgn sihat dan sempurna, jadi ank yg soleh dan solehah ye syg..






Thursday, 6 August 2015

SET IBU BERPANTANG YANG TERBAIK


assalamualaikum. 

Set bersalin adalah antara set yg sgt fofular selepas set ibu hamil tau. ia dpercayai dan diakui terbaik bagi ibu yg berpantang kerana kesan positif terhadap kesan pmulihan dan perawatan selepas bsalin dan semasa berpantang samada kelahiran scara normal mahupun ceasarean.

ni based on my own experience, bsalin kan ketiga2 anak, aku amalkn pngambilan set ibu hamil dan set ibu berpantang, 

Hasil dan kesan dari penggunaan Set Bersalin Shaklee memang terasa, semasa bersalin badan rasa sgt bertenaga, begitu juga selepas bersalin badan masih maintain cun je tenaga serta kurang mengalami masalah kelesuan, sepanjang tempoh berpantang proses pemulihan berjalan lancar, penyusuan secara eksklusif. Alhamdulillah, dan yang paling bonus ialah badan masih kekal fit. terima kasih ye Set Bersalin Shaklee. 

Keberkesanan Set Bersalin Shaklee memang sangat baik dan berkesan di dalam perawatan dan penyembuhan luka dalaman (especially ceasarean) selepas bersalin, bagi tujuan penyusuan susu ibu secara eksklusif, serta penurunan berat badan secara semulajadi dan selamat serta tidak memberi kesan terhadap penyusuan. Malah ada juga Doktor dan Pakar Perubatan yang memang advise ibu-ibu berpantang mengamalkan pengambilan vitamin sepanjang proses pemulihan berpantang tidak kira samada bersalin secara normal mahupun bersalin secara pembedahan. 

Petikan Dari Doktor Pakar Sakit Puan, Dr. Hamid Arshat : “Ramai wanita yang salah anggap multivitamin seperti obimin atau lain jenama yang diberikan waktu hamil menyebabkan saiz bayi besar waktu lahir. Pil vitamin ini penting untuk kesihatan ibu dan untuk bina darah untuk cegah kurang darah waktu bersalin. Pil-pil kalsium untuk bina tulang, folic untuk keperluan semua sel-sel baru untuk janin dan fish oil sebagai omega3 dan DHA untuk sel-sel otak bayi untuk jadi anak pintar. 

Setelah bersalin TERUSKAN makan suplement2 tu untuk cepat pulih rahim dan kekuatan badan serta untuk susu ibu yang berkualiti. aku cadangkan pil-pil tu dimakan terus menerus hingga akhir hayat seseorang wanita.”   

Manakala menurut Dr. Zubaidi dalam blog beliau www.drzubaidi.com pengambilan ESP dan Vitalea sangat membantu bagi tujuan pemulihan luka dalaman ibu lepas bersalin. 

Set Bersalin Shaklee dibahagikan kepada 3 pakej kombinasi pilihan mengikut kesesuaian keperluan Ibu Berpantang dan juga budget masing-masing. 3 Pakej Set Bersalin Shaklee adalah Set Basic(Rawatan Dalaman), Set Premium (Rawatan Dalaman + Penyusuan) dan Set Exclusive (Rawatan Dalaman + Penyusuan + Kekal Ramping). 

Set Bersalin Shaklee – Set Asas adalah satu kombinasi produk shaklee yang saling melengkapi bagi memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set ini juga mengandungi 3 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia. 

Set Bersalin Shaklee – Set Premium adalah satu kombinasi yang ditambah dengan 1 suplemen yang sangat baik dalam membantu dan menyokong keperluan Nutrisi Ibu Yang Menyusu, di samping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set ini juga mengandungi 4 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia. 

Set Bersalin Shaklee – Set Exclusive adalah satu kombinasi yang ditambah dengan 2 suplemen yang sangat efektif bagi menurunkan berat badan dengan cara sihat dan selamat tanpa menjejaskan penyusuan susu ibu, di samping memenuhi keperluan perawatan dalaman yang optimum bagi ibu-ibu selepas bersalin. Set ini juga mengandungi 5 produk Vitamin Shaklee yang diakui dan mendapat kepercayaan dari ibu-ibu berpantang di Malaysia. 

Fungsi Dan Kebaikan Set Bersalin Shaklee 

Vitamin B Complex Dengan Asid Folik 

Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan. Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah. Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks. 

VitaLea (Multivitamin) 

Vitalea sangat penting untuk ibu berpantang. Membekalkan 23 vitamin dan mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh tapi sukar di dapati semasa berpantang sebab banyak makanan yang perlu dielakkan. Disaluti spirulina yang kaya dengan vitamin dan mineral. Mengandungi zat besi, elemen yang paling diperlukan unuk penghasilan darah merah untuk menggantikan darah yang hilang semasa bersalin serta mengelakkan pucat dan tidak bermaya. 

Zink 

Zink paling penting dalam proses pemulihan luka, bersama-sama dengan iamin C dan Protein. Mambaik pulih luka jahitan dan kerosakan tisu dalaman. Ikan haruan kaya dengan Zink sebab itu pengambilannya sangat digalakkan semasa berpantang. Namun harga ikan haruan yang mahal disesetengah kawasan, sukar diperolehi serta rasanya yang agak hanyir membuatkan pengambilannya sering diabaikan oleh ibu zaman moden ketika ini. Oleh itu, pengambilan Zink dalam bentuk tablet adalah solusi yang terbaik. Zink juga sebagai penggalak keinginan seksual, dapat mengatasi masalah kedinginan dalam hubungan intim suami isteri selepas tempoh berpantang. 

ESP – Susu Soya Protein 

ESP Susu Soya Protein baik untuk penghasilan susu yang banyak serta tinggi kandungan antibodi. Ibu Berpantang dan Ibu Menyusu digalakkan mengambil ESP Susu Soya Protein. Pengambilannya sangat membantu dalam pemulihan luka luaran dan dalaman. Mencantikkan kulit. Memejalkan otot. Membantu dalam penurunan berat badan. Membantu menambah penghasilan susu ibu. Membekalkan tenaga dan kecergasan badan. 

Ostematrix (Kalsium) 

Ostematrix adalah kalsium. Bagi ibu yang banyak mengalami luka jahitan bersalin, selalunya berasa takut, fobia atau kurang selesa untuk meneran, terutamanya ketika ingin membuang air besar mahupun air kecil. Pengambilan Ostematrix sangat membantu pergerakan usus bagi menghindari masalah sembelit. Melegakan segala kekejangan otot akibat duduk terlalu lama di kalangan ibu berpantang. Merehatkan otot dan saraf semasa sedang tidur dan ibu akan berasa sangat segar bila bangun pagi. Memenuhi keperluan kalsium untuk tulang, otot dan gigi,mengelakkan kejadian rosak gigi serta kerapuhan tulang. Membantu penghasilan susu ibu yang banyak. Perlu diketahui bahawa Kalsium adalah antara komponen yang penting dalam penghasilan susu ibu. 







Wednesday, 5 August 2015

SET IBU HAMIL YG TERBAIK


assalamualaikum.

hari ni nk share set2 untuk ibu hamil. sbb aku pernah hamil dan sbnrnye amat mngetahui keperluan supplementary dlm tubuh badan untuk di salurkan pada bayi dlm kandungan. kekurangan nutrisi dalam tubuh ibu hamil akn mngakibatkan perkara yg x bape nk elok sgt la pd bayi dlm kandungan. jom kte explore ape set2 yg terbaik untuk korang yg hami serta si comel korang yg dalam kandungan. berbelanja lebih sikit demi utk kbaikan anak, tu adalh tbaik, dr nnt2, bnd x elok jadi, br la nk mnyesala x sudah.. naya je.. nauzubillah.... minta simpang la ye pada uolsss semua..

Sustained Release Vita-C

· Sebagai Antioksidan
· Pengahsilan Kolagen – Membina Tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus
· Sistem imun – Membantu lawan jangkitan & penyakit (bg wanita hamil, ibu yg menyusu & bayi)


Vitalea iron Formula (Multivitamin)

· Merupakan multi vitamin yg lengkap dgn 100% vitamin dan mineral yg diperlukan tubuh badan
· Membantu ibu menambah zat besi kerana hamil, semua zat drpd ibu akn disalurkan kpd anak dlm kandungan. Ibu hamil perlu mengambil nutrient tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri
· Dirumus khas dgn 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga
· Kekurangan zat besi – anemia (wanita mngndung & ibu-ibu yg mnyusu)
· Trimester terakhir – fetus mnyerap zat besi sdari ibu. Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang batang


B-complex

· Menjaga kesihatan saraf
· Membantu megelakkan tekanan
· Menstabilkan emosi ibu
· Langkap dengan 8 kumpulan vitamin yg diperlukan oleh tubuh
· System penyerapan bioaktif (meningkat penyerapan asid folik)
· Menyokong system saraf yg sihat, penghasilan hormone & sel-sel darah merah dan penghasilan tenaga
· 4000mcg harian sebelemun konsepsi & semasa awal kehamilan mntgurangkan risiko bayi dilahirkan dengan kecacatan tiub neuron sehingga 70%


Ostematrix (Kalsium dan magnesium)

· Kalsium penting untuk mbina darah, tulang gigi dan saraf
· Kalsium yg ada dlm bdn ibu akn diserap oleh bayi di dalam kandungan, jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tbuh mereka
· Kekurangan kalsium akn mnyebabkan ibu hamil mngalami risiko osteoporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan, dan menampak penuaan.
· Pengambilan ostematrix juga dpt mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period


Omega Guard (EPA and DHA)
· DHA adalah asid lemak utama yg ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yg lain, dan amat penting untuk perkembanagn otak dan janin
· Bayi tidak mampu mghasilkn DHA mereka sendiri dan mdapatkannye daripada subu ibu (selepas dilahirkan) dan daripada plasenta (ketika didalam kandungan), oleh itu ibu hamil akn mngalami kekurangan DHA ketika hamil
· Ibu hamil dan mnyusu disarankan mengambil omega3 untuk perkembangan fetus dan sbg supplement kepada ibu hamil tu sendiri


Remark :
Kesemua supplement diatas disarankan untuk diambil oleh ibu hamil dan blh dgunakan smp tempoh bsalin dan berpantang nnt. Selepas bsalin, Zinc Complex (membantu mnyembuhkan luka dengan cepat) dan Alfalfa Complex (mningkatkan imunisasi, mbantu mningkatkan penghasilan susu ibu) disertakan untuk mlengkapkan set mngandung sbg set bersalin















Google+ Followers

Cuci Mata