Showing posts with label SET BERPANTANG. Show all posts
Showing posts with label SET BERPANTANG. Show all posts

Saturday, 30 January 2016

SET BERPANTANG YG HEBAT



SET BERPANTANG SHAKLEE
  1. Vitamin B Complex Dengan Asid Folik
  2. Vitamin B Complex berfungsi melegakan sistem saraf dan memberikan ketenangan kepada seluruh sistem badan. 
  3. Mengelakkan stress dan meroyan di kalangan ibu berpantang. 
  4. Membantu meningkatkan pembentukan sel darah merah. 
  5. Menukarkan makanan yang diambil kepada tenaga, ibu akan lebih bertenaga serta menghindari kegemukan sebab kalori dari makanan tidak tersimpan dalam badan. 
  6. Memelihara kulit dan lapisan-lapisan kulit dan menstabilkan penghasilan melanin, hasilnya kulit makin lembut dan cerah. 
  7. Pengambilan yang konsisten akan mengurangkan tanda regangan kulit – stretch marks.

Wednesday, 9 September 2015

APA ITU SET POSTNATAL?





Healthy Postnatal


  • 10128 OsteMarix™ 
  • 10236 OmegaGuard™ 
  • 10104 Sustained Release Vita-C Plus™ 
  • 10159 Alfalfa Complex (S) 
  • 10131 Vita-Lea® Iron Formula 
  • 11003 ESP - Soy Protein Isolate Powder 
Sustained Release Vita-C

Sebagai Antioksidan
Pengahsilan Kolagen – Membina Tulang rawan, otot-otot & tulang-tulang fetus
Sistem imun – Membantu lawan jangkitan & penyakit (bg wanita hamil, ibu yg menyusu & bayi)


Vitalea iron Formula (Multivitamin)

Merupakan multi vitamin yg lengkap dgn 100% vitamin dan mineral yg diperlukan tubuh badan
Membantu ibu menambah zat besi kerana hamil, semua zat drpd ibu akn disalurkan kpd anak dlm kandungan.
Ibu hamil perlu mengambil nutrient tambahan untuk menampung kekurangan vitamin dalam diri
Dirumus khas dgn 28 vitamin-vitamin penting & mineral perlu untuk kesihatan optimum & tenaga
Kekurangan zat besi – anemia (wanita mngndung & ibu-ibu yg mnyusu)
Trimester terakhir – fetus mnyerap zat besi sdari ibu. Mengurangkan risiko kelahiran bayi kurang batang


Ostematrix (Kalsium dan magnesium)

Kalsium penting untuk mbina darah, tulang gigi dan saraf
Kalsium yg ada dlm bdn ibu akn diserap oleh bayi di dalam kandungan, jadi ibu hamil perlu mengambil sumber tambahan untuk mendapatkan kalsium untuk tbuh mereka
Kekurangan kalsium akn mnyebabkan ibu hamil mngalami risiko osteoporosis, sengal-sengal dan sakit badan, kelesuan, dan menampak penuaan
Pengambilan ostematrix juga dpt mengatasi masalah susu merundum (selepas melahirkan) ketika period

Omega Guard (EPA and DHA)

DHA adalah asid lemak utama yg ditemui dalam retina mata serta organ-organ badan yg lain, dan amat penting untuk perkembanagn otak dan janin
Bayi tidak mampu mghasilkn DHA mereka sendiri dan mdapatkannye daripada subu ibu (selepas dilahirkan) dan daripada plasenta (ketika didalam kandungan), oleh itu ibu hamil akn mngalami kekurangan DHA ketika hamil
Ibu hamil dan mnyusu disarankan mengambil omega3 untuk perkembangan fetus dan sbg supplement kepada ibu hamil tu sendiri


Alfalfa Complex (Protin and Asid Amino

Mencuci Hati, darah dan usus - ini adalah makanan sgt beralkali yg boleh mengembalikan kenormalan badan yg berasid, mhilangkan toksin dr badan, mbersihkan hati, kolon, darah dan mcantikkan kulit dan otot
Mperbaiki masalah saluran phadaman seperti kembung, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.
Menyingkirkan kolestrol dan lemak - kajian klinikal tbukti bahawa pnggunaan jangka panjang akn mhapuskan lemak, mngurangkan kolestrol, mcegah pnyakit jantung, strok dan darah tinggi. Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yg bertindak sbg serat yg mnyerap kolestrol
Mningkatkan imunisasi, mbantu mningkatkan penghasilan susu ibu


Kesemua supplement diatas disarankan untuk diambil oleh ibu hamil dan blh dgunakan smp tempoh bsalin dan berpantang nnt. Selepas bsalin, Zinc Complex (membantu mnyembuhkan luka dengan cepat)

Friday, 4 September 2015

COD CUSTOMER - SET HAMIL PREMIUM

assalamualaikum semua..

alhamdulillah, set berpantang preimum down, utk pregnant lady yg comel, 6bulan dh.. hehe.. sempat dan sgt sporting ambik gambar sama2. hehe..


set pregnant - omega guard, ostematrix, vitalea dan bcomplex.
jgn risau, ia xkan mmudaratkan, malah mpunyai kebaikan. tp masih juga yg pk, vitamin shaklee ni mmudaratkan. kebaikan bukan hny pd pregnant lady je, tp pd kandungan nye juga.

Wednesday, 2 September 2015

COD CUSTOMER - SET HAMIL PREMIUM

assalamualaikum cinta hati semua.

hari ni br bkesempatan nk bercerita sbb sebelum ni masih tak sempat2 nk update blog. bersawang dh walau br je 4 hari tak update. hehe.. ok, ada nmpk gmbr bawah ni? hehe.. custoemr comel yg dh pun 7bulan usia kandungan, consume set hamil. ada ostematrix, omega guard, vitalea dan bcomplex. smasa hamil ni nk kena jaga diri, kandungan, even sampai dh bsalin pn nk kena jaga juga, sbb utk diri sendiri, nk mnyusu baby, dan bg kebaikan juga pada baby. semoga baby mbesar dalam tu dgn sihat dan sempurna, jadi ank yg soleh dan solehah ye syg..






Google+ Followers

Cuci Mata