Showing posts with label PERFORMANCE. Show all posts
Showing posts with label PERFORMANCE. Show all posts

Sunday, 26 June 2016

PENING KEPALA PETANDA AWAL VERTIGO

Vertigo ialah situasi dimana seseorang akan merasa pening seperti kepala atau sekeliling berputaryang boleh menyebabkan seseorang tidak stabil, jatuh atau pitam.

Pernah tidak anda merasakan anda sedang bergerak atau berpusing-pusing atau merasakan bilik yang bergerak sedangkan anda sedang berdiri atau sedang terbaring?

Tahukah anda vertigo boleh disebabkan beberapa masalah berbeza yang membabitkan telinga dan otak? Dan ada diantaranya tidak serius, manakala ada yang boleh mengancam nyawa.





Apa simptom vertigo?

  • Anda merasakan ruang atau diri anda berpusing-pusing atau bergoyang.
  • Anda merasakan hilang keseimbangan. Ianya boleh berlaku dalam sesaat, seminit, sejam atau sehari. Perasaan ketidakseimbangan itu boleh datang dan pergi.
  • Anda menjadi seorang yang sensitif pada cahaya, bunyi serta merasa sakit kepala.
  • Anda merasakan penglihatan bertindih
  • Anda merasakan kesukaran bernafas, berpeluh 
  • Anda merasakan pergerakan jantung yang cepat.
  • Anda tetiba mempunyai masalah untuk menelan dan bercakap serta merasa lemah.Jangan tunggu lagi, segera dapatkan rawatan dan pengesahan dari doktor pakar iaitu Pakar Telinga, hidung dan tekak (ENT).


Apa penyebab berlaku vertigo?

  • Masalah Telinga - radangan, jangkitan atau mendapan serta pembentukan kalsium(otolith) di saluran semisirkular yang boleh menyebakan masalah dalam sistem vestibular. Sistem Vestibular ini meliputi telinga dan sistem saraf yang mengawal keseimbangan.
  • Ada 3 jenis VERTIGO yang disebabkan oleh masalah telinga iaitu 'Benign Paroxysmal Postional Vertigo'aka BPPV, penyakit meniere seperti telinga berdegung, perasaan rasa macam berputar-putar dan radang urat saraf vestibular.
  • BPPV disebabkan oleh pembentukan kalsium dalam telinga yang dipanggil otolith yang termendap dibahagian yang tidak sepatutnya disaluran semisirkular.
  • Penyakit Meniere adalah keadaan yang menyebabkan berlaku berulang kali tiga gejala vertigo, kehilangan pendengaran dan bunyi dalam telinga (tinnitus).
  • Radang urat saraf vestibular disebabkan oleh virus yang boleh mengakibatkan kebengkakan atau keradangan sekeliling saraf.
  • Vertigo yang berlaku boleh berlanjutan beberapa minit ke beberapa jam. Ia kemungkinan disebabkan oleh pembentukan cecair dalam koklea telinga.
  • malah mereka yang diserang Vertigo yang teruk boleh mengakibatkan loya, muntah dan kesukaran berjalan atau berdiri sehinggakan boleh mengalami kurang pendengaran pada sebelah telinga.

Apa punca berlaku vertigo?


  1. Kecederaan kepala akibat dari kemalangan,trauma atau selepas pembedahan bahagian kepala yang boleh menjejaskan sistem vestibular.
  2. Kesan dari ubat-ubatan, namun ianya jarang-jarang berlaku.
  3. Migrain dimana ianya dipanggil migrain vestibular.
  4. Strok atau TIA (serangan iskemia sementara), pendarahan dalam otak atau multiple sclerosis.


Siapa berisiko mengalami vertigo?

  1. sudah berumur
  2. pernah diserang strok
  3. mempunyai faktor untuk strok (tekanan darah, kencing manis, merokok)
  4. Tahukah anda bahawa punca keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasan didalam badan memainkan peranan..Namun apabila sistem saraf tidak sihat, adalah penting mencari 'makanan' nutrisi yang boleh membantu mengekalkan dan memperbaiki sistem saraf tersebut.


Punca sebenar masalah vertigo ialah keberkesanan sistem saraf dalam melaksanakan tugasnya, sertamasalah penuaan yang disebabkan oleh stres oksidatif, jadi nutrien yang paling penting adalah nutrien yang membantu mengekalkan sistem saraf dan mengurangkan kerosakan akibat stres oksidatif.



Antara yang vitamin yang penting ialah:
  • Vitamin B-Complex - bagi mengekalkan sistem saraf yang sihat (B-Complex)
  • Vitamin C dan Vitamin E - antioksidan yang membantu mengurangkan kerosakan akibatstress oksidatif (SR Vita-C Plus dan Vita-E Complex)
  • Kolina - membantu meningkatkan kesihatan sistem saraf dan menghalang arteri daripada mengeras (Lecithin)
  • Qo-enzim Q10 - membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak (CoQHealth Plus)


Vitamin Shaklee yang dicadangkan untuk Mereka Yang ada Masalah Vertigo



  1. Vivix : Anti-oksida yang terbaik dihasilkan oleh Shaklee yang merangkumi semua keperluan dalam tubuh badan seperti pemulihan fungsi sel, melambatkan pembentukan protin AGE (advanced glycation end product) yang boleh menggangu keutuhan sel. Disamping itu juga, Vivix ini menguatkan sistem imun bagi membantu melawan penyakit-penyakit lain. Seperti merendahkan tekanan darah, tahap kolestrol,mengurangkan artritis, anti-inflamasi, mengawal selia insulian atau diabetic dan banyak lagi

  2. Performance Drink : membekalkan tenaga segera

  3. B-Complex : B6 yang terkandung didalam B Complex penting untuk membantu dan mengeluarkan antibodi baik. Ianya juga membantu pembinaan protein dalam tubuh. Membantu hati menghasilkan Glikogen yang diperlukan oleh kulit untuk menyingkirkan sel mati dan memelihara sistem saraf serta berfungsi sebagai anti stress.'

  4. SR Vita-C Plus : bertindak sebagai anti-histamin. Menentang infeksi bakteria serta radikal bebas. Meningkatkan sistem imun dimana membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik. Ianya juga merupakan anti oksidan yang kuat.

  5. Lecithin : Amat diperlukan dalam fungsi saraf dan fungsi otak dengan membekalkan kolina untuk mempertingkatkan daya ingatan,meringankan stres dan menyihatkan sistem saraf.

  6. Vita-Lea : multivitamin dan mineral yang mengandungi 30 nutrisi lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting yang diperlukan oleh tubuh badan bagi melengkapi kekurangan nutrisi.

  7. CoQHealth Plus : membekalkan ko-enzim Q10 yang membantu meningkatkan pengaliran darah ke otak

Testimonial Mereka Yang Mengalami Masalah Vertigo 










Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 21 June 2016

MILKBOOSTER IDAMAN IBU MENYUSU

KENALI ZAINORA 

==============



Wanita langsing ini mesra dikenali dengan panggilan Nora nampak pendiam. Tapi bila dah start bersembang, banyak celotehnya. Suka mengisi masa yang terluang dengan mengemas rumah. Beliau juga adalah seorang suri rumah sepenuh masa.
.
.
Ibu kepada 3 orang anak ini amat menggemari Set Menyusu. Dikatakan terbukti berkesan kerana mampu membekalkan susu yang banyak kepada anak-anaknya. Mendefinasikan SUPERMOM sebagai Wanita Hebat. Pastinya beliau juga salah seorang wanita hebat itu.
.
.
Dengat tagline "Suri Rumah Super" pastinya segala hal dan tanggungjawab yang diselesaikan akan menjadi SUPERB!
.
.
.
Semoga Zainora terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:

>> https://goo.gl/PaOAvN




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 19 June 2016

ATASI BADAN LEMAK, MENGANTUK DAN LETIH

Rata-rata individu yang bekerja 9-5pm malahan yang bekerja sendiri dan tak kira jantina selalu merungut pasal badan selalu rasa letih, penat, lemah lesu. Padahal kerja dalam bilik berhawa dingin. Ada tu yang banyak duduk daripada berjalan atau berdiri. Jadi apa punca badan mudah sangat rasa letih ni? Antara faktor yang mempengaruhi badan mudah letih dan lesu:



7 Punca Badan Lemah, Letih, dan Cepat Mengantuk Serta Cara Mengatasinya ialah:


1. Tidak cukup tidur – setiap malam tidur yang disarankan ialah 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai prioriti untuk mengembalikan tenaga anda


2. Tidak cukup tenaga – Makan terlalu sedikit, diet yang keterlaluan juga akan menyebabkan anda lemah. Diet yang seimbang membantu anda untuk mengekalkan tenaga dan juga paras glukosa dalam darah. Apabila paras glukosa dalam darah menjadi rendah, anda akan menjadi lemah dan boleh menyebabkan pitam.


3. Tidak Ambil Sarapan Pagi
 – Mesti, mesti dan mesti sarapan pagi! Ambil sarapan yang simple seperti beberapa keping roti atau telur separuh masak. Supaya tenaga anda dapat dibekalkan di waktu pagi. Waktu pagilah anda memerlukan tenaga yang berterusan untuk melakukan kerja. Untuk fokus pun anda memerlukan tenaga juga.


4. Kurang darah merah (anemia) – Dikalangan perempuan anemia merupakan penyebab utama mereka sering berasa lemah. Ini kerana mereka akan kehilangan darah ketika datang haid. Biasanya tahap besi (iron) dalam darah akan berkurang dan meletakkan mereka dalam keadaan berisiko. Sel darah merah sangat penting untuk membawa oksigen keseluruh organ. Lemah, sesak nafas, sering berdebar-debar, adalah simptom anemia. Pergi berjumpa doktor sekiranya anda mempunyai simptom-simptom tersebut. Sekiranya disebabkan kurang besi dalam darah, dapatkan iron supplement di klinik-klinik atau makan-makanan yang mempunyai kandungan iron yang tinggi seperti daging merah, dan juga kekacang 


5. Tekanan Emosi – Setiap orang pernah mengalami tekanan. Tekanan emosi anda mungkin melihat sekadar memberi kesan kepada emosi sahaja, tetapi ia juga memberi kesan kepada fizikal juga. Lemah, sakit kepala, hilang selera makan adalah simptom yang sering berlaku akibat tekanan emosi


6. Terlalu banyak kafein – Kafein membantu anda segar, dan meningkatkan kadar konsentrasi apabila anda mengambil dos yang tidak keterlaluan. Terlalu banyak kafein di dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan kadar ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak menyebabkan anda kembali ketagih dah menyebabkan anda bertambah lemah.


7. Dehidrasi 
– Mudah lemah mungkin disebabkan anda kurang minum air. Sama ada anda melakukan senaman ataupun bekerja di atas meja, badan anda sangatlah memerlukan air. Apabila anda dahaga, itu bermakna anda dehidrasi.


Untuk mengatasi badan yang cepat letih, lesu dan tak bermaya ini caranya ialah dengan mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dan bersenam.Namun, gaya hidup yang sibuk, agak menyukarkan 2 perkara ini dilakukan dengan konsisten setiap hari, Justeru, pengambilan supplement ialah pilihan yang paling tepat.

Untuk mengatasi masalah ini, Vitamin untk tingkatkan tenaga yang dicadangkan


ESP : Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun


CINCH TEA : Mengandungi taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.


PERFORMANCE DRINK : Membekalkan tenaga dan meningkatkan daya ketahanan fizikal serta keseluruhan tubuh.


VITALEA : Penambahan tenaga segera untuk kecergasan tubuh dan kekuatan mental


B-COMPLEX : memainkan peranan penting dalam peningkatan metabolisma tenaga di mana ia membolehkan badan menukarkan lemak, karbohidrat dan protein yang diperolehi dari makanan kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. 


Siapa Yang Sesuai Mengambil Set Ini?

  • Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)
  • Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya
  • Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit
  • Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk
  • Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih
  • Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobinnya rendah, kerana Vitalea mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukkan sel darah merah

Jom tengok testimoni seorang customer kami yang berpuas hati setelah mencuba set Shaklee:







Bagaimana cara vivix shaklee ini dapat meningkatkan tenaga dalaman dan luaran dengan segera?



Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. DenganVivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 18 June 2016

RAHSIA SUPERMOM BERTENAGA SEPANJANG HARI

KENALI HAZWANI

===============





Wanita yang mesra dengan panggilan Wani ini seorang yang aktif dan gemarkan aktiviti-aktiviti kemasyarakatan. Beliau ibu kepada 2 orang anak bekerja sebagai seorang Pegawai Kawalan Trafik Udara. Gemar mengisi masa yang terluang dengan membaca, dan aktiviti-aktiviti kraftangan dan kesenian.
.
.
Mula berbisnes Shaklee pada Ogos 2012, beliau amat menggemari ESP kesayangan ibu-ibu di Malaysia. Berpendapat ESP sebagai 'quick fix' dimana ia sebagai alas perut diwaktu pagi, mampu membekalkan tenaga sepanjang hari terutama ketika berpuasa.
.
.
Bagi beliau Supermom adalah cukup sekadar ibu biasa yang amat mencintai dan menyanyangi, punya dorongan dan kemampuan untuk melakukan perkara yang luar biasa. Itulah definasi Supermom bagi beliau.
.
.
Dengan tagline "SUPERMOM POWER" sesuai dengan personaliti wanita ini yang sungguh power dimata suami dan anak-anaknya.
.
.
Semoga Hazwani terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:

>> https://goo.gl/cGMgdB



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Wednesday, 15 June 2016

BEKAS PEMBACA BERITA KEMBALI SIHAT DARI KANSER

Master Law Chu Hian bekas pengacara NTV7 dan bekas pesakit Kanser

Beliau kini aktif membantu komuniti lebih positif dan sihat dengan Shaklee.11 tahun sihat kini dengan izinNya







My love story with Shaklee began with 10 tablets of Alfalfa, and I am exteremely grateful to Master Andrew Pang, my Upline, who introduced me to the wonderful world of Shaklee products, as well as giving me the opportunity to develop my inner potentials and to help those who wish to succeed in life.

I met shaklee one year after my chemotherapy. Yes, I am a cancer survivor. In early December 2003, I was diagnosed with lung tumor, and to be exact, Germ-cell Tumor.

The news came as terrible blow to all aspects in my life because I never expected I would ever be diagnosed as a cancer patient. The most challenging part of being a cancer patient is the treatment itself. I went through a three-month chemotherapy regime. Trust me, it was hell! My worst nightmare was vomiting itself. Whatever went to my stomach, would be vomited in no time, and the trauma always ended with vomiting blood.

Since then, I became a pure vegan, which means in my diet, there are no meat, no eggs, no milk, no garlic ( except Shaklee Garlic Complex ) , and no onions. Before I met Shaklee, I was really thin and haggard, and everyone advised me against being vegan, but from my reading and my personal experience with patients, I realize that being a vegan is best for my health condition was not very satisfactory.

Everything changed after Shaklee came into my life in July this year. The best proof was my recent medical check-up results. After taking Shakleefor about four months, I went for my every-six-month-once medical check-up. I was ‘overenjoyed” to find out that “report card” is PERFECT! People always like to ask me, “What Shaklee products do you take”? And my answer is always, “Everything!” In Fact, its really EVERYTHING, because it is from supplements to skincare and hair care, and to all household products, I Shaklee-ize my life.

However, when i first started taking Shaklee, I experienced healing crisis – I coughed till my lungs exploded! With my trust and confidence inShaklee products and my own immune system, I continued. And now, I begin to enjoy time, health and financial freedom.

Again, I am exteremely grateful to Dr. Shaklee for giving the world the best, and for allowing me to really enjoy freedom in life. Thank you, I love you, Dr Shaklee! And I love my parents for all the wonderful things they give me all my life.






Ingin saya nasihatkan bahawa kita hanya berusaha kerana janji Allah tiada penyakit Allah turunkan tanpa penawar kecuali mati. Maka testimoni ini adalah perkongsian pengalaman pengguna Shaklee yang mengamalkan shaklee dengan konsisten tanpa gagal.

Vivix - Berperanan memperbaiki sel sihat dan merencat sel kanser, mempercepatkan proses penyembuhan.

Alfalfa - Mengalkalikan tubuh supaya sel kanser menjadi pasif.

Peppermint Ginger Plus - Mengatasi rasa loya kesan ubat kimo.

Performance Drink - Terhidrasi atau menghalang kehilangan bendalir dalam badan.

ESP - Kritikal bagi memastikan paras kalori dan protein mencukupi. Pesakit perlu tenaga lama dengan paras glukosa yg rendah.

Vitalea - Mengandungi kesemua vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh.

SR Vita-C - Dos vitamin C yang lebih tinggi membantu mempercepatkan proses pemulihan sel baru.

B-Complex - Sangat penting untuk penghasilan sel darah merah.

Omega Guard
 - Untuk mengurangkan eicosenoid tak baik yang merangsang perkembangan sel kanser.

DTX Complex - Detoks hati dari ubat kimo yang beracun dua minggu selepas tamat kimo.

Nutriferon - Menggalakkan penghasilan interferon. Interferon menggalakkan penghasilan lebih banyak sel imun.

Caratomax - Previtamin A mengawal pengembangan sel sihat selepas terapi kimo.

Kesan kepada setiap individu mungkin berbeza kerana setiap dari kita adalah unik dan tahap kanser setiap orang adalah berbeza. Bagaimanapun kami memberi harapan baru terhadap pesakit kanser melalui set kanser Shaklee.

Kajian Saintifik Yang telah pakar lakukan Terhadap VIVIX dan bagaimana Resveratrol dalam VIVIX Membantu Pesakit Kanser

Menurut American Cancer Institute, rasveratrol adalah antioksidan yang sangat berkuasa. Ia mengurangkan pengaktifan NF kappa B, yakni sejenis protin yang dikaitkan dengan pembentukan kanser dalam tubuh.





Menurut laporan kajian yang dibuat oleh Department of Biochemistry and Molecular Biology, New York Medical College, resveratrol menjadikan proses proliferation dalam kanser payudara menjadi kurang aktif.









Menurut American Cancer Institute, meminum sumber resveratrol setiap hari menurunkan risiko kanser prostat. Malah meminumnuya sekali seminggu boleh menurunkan risiko kanser prostat sebanyak 60%.









Anggur muscadine adalah anggur yang paling tinggi nilai resveratrolnya. Ikatan kimia dalam anggur muscadine ini jauh berbeza dari anggur2 jenis lain, yang mana ia kaya dengan anthocyanins, yang mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan antitumor, termasuk menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran daran dalam sesetengah tumor, termasuk enzim perebak tumor.

======================================================================

Perlu diiingatkan VIVIX Bukan Pengganti UBAT. Kami tidak mengambil alih tugas seorang doktor. Perlu difahamkan bahawa, VITAMIN yang kami cadangkan merupakan makanan tambahan untuk membekalkan nutrisi yang cukup. Nutrisi yang tidak kita dapat secukupnya hanya dari makanan harian kerana kebanyakkan makanan seperti sayuran, ikan, ayam telah tercemar dengan bahan kimia.

Kami yakin apabila proses kimo dilakukan banyak sel sel akan mati termasuk sel yang sihat. Jadi vitamin membantu mempercepatkan proses sel sel baru di bina semula, proses penyembuhan berlaku dengan baik.



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Monday, 28 September 2015

PERFORMANCE SHAKLEE

Performance Drink Shaklee 




performance shaklee:
meningkatkan daya ketahanan bdn - mberi tenaga kpd otot dan sel, mnggantikn air yg hilang ms latihan fizikal
mbekalkan tenaga&daya ketahanan bdn - mngimbangi metabolisma air dlm bdn.
mcegah pernyahidratan
mngekalkn paras gula


Golongan yang sesuai dan memerlukan Performance Drink Shaklee termasuklah:

Para ibu yang menyusukan anak (breastfeeding mother).

Mereka yang mempunyai gaya hidup yang aktif dan aktif bersukan.

Mereka yang berpuasa. Sesuai untuk sahur dan berbuka.

Para pesakit yang menghidap gout.

Mereka yang kurang minum air dan dehidrasi.

Jika anda sering diserang sakit kepala atau migrain.

Anak-anak yang demam.

Mereka yang terasa nak diserang demam atau sedang demam.

Sebagai pengganti kepada minuman isotonik lain yang berkarbonat dan gula berlebihan.

Apa yg gempak nye air isotonik ni ek?

Bebas gas atau tidak berkarbonat.

Kurang kandungan gula (less sugar).


Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!

Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

Tuesday, 11 August 2015

MINUMAN PAKCIK BERBASIKAL

hujan pns hujan pns je kan cuaca skg ni. so korang nk kena jaga ksihatan baik2. aku org yg pling senang nk kena selesema kalau cuaca yg on and off ok serta environment xbape bersih. ada org antibodi bdn nye kuat utk menepis semua tu tp x semua org blh. huhu.. contohnye aku sendiri la. kalau dl asyik nk kn mkn ubat selesema je. pergh lepas tu, 'harok'.. mamai je.. ngntuk..


but kini, selain dr pengambilan vitc 2 biji, dgn x mengantuknye dan x mamai lps mkn vitc, aku mnum sekali air tenaga zahir batin keluaran shaklee. sedap tau. rs orange. bkn aku je mnum, abi dan anak2 pn suke. bl suami dan ank2 suke, kita pn senang hati.

fungsi :
mcegah dehidrasi
mberi tenaga
memberi ketahanan fizikal


Google+ Followers

Cuci Mata