Showing posts with label OSTEMATRIX. Show all posts
Showing posts with label OSTEMATRIX. Show all posts

Saturday, 3 September 2016

GASTRIK BERTAHUN KINI HILANG

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal2 lagi saya amalkn secara konsisten...baru2 ni saya kene gastrik yang agak kronik...saya mmg dah lama kene gastrik hampir 10 tahun...hari yang saya sakit tu mmg sarnpai jd cam udang la...pastu sy google2 (nasib HP ada mobile internet)nak cari penawar sakit ni.. jumpa plak peranan ESP ni utk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya guna skip2, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun )minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang daan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee.. 



1) Energizing Soy Protein – ESP (850g)


ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.


vitamin lain yang Membantu masalah Gastrik adalah :-

2) Ostematrix (120 tablet)


Ostematrix adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.

Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu tak pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang banyak minum susu tak de sakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat dari ubat kapur hospital yang sintetik tu.


3) Peppermint Ginger Plus (90tablet)


Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Kena pantang jenis-jenis makanan berikut. 
1-Semua makanan banyak angin seperti Durian, cempedak, nangka dan banyak lagi. 
2-Semua makanan pedas 
3-Makanan yang masam


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa 

Friday, 26 August 2016

RAHSIA ARWAH PAK AJIS SATAR SIHAT SELALU

Pada tahun 2011, semasa ini saya sedang lanjutkan pelajaran phd, kakak saya Raihani Mohd.Saaid sedang menjalankan kajian mengenai feminism dalam filem P Ramlee. Jika kita nak kenal P. Ramlee, kita mesti tanya orang yang paling rapat dengan dia, dan orang itu tak lain dan tak bukan ialah arwah Dato Aziz Satar.


vitamin kekal aktif

Jangan Tidur Siang

Pada suatu petang, berarak mendung kelabu, awan mula menghitam, dijangka Pak Aziz akan datang ke rumah Mohamed Saaid Abdul Manap. Pak Aziz bawak kereta sendiri, kereta Proton Saga. Memang kelihatan sihat, bila ditanya masa bergambar ni,umur dia 86 tahun. Steady je, itu semua belum kesihatan dia bertambah teruk.

Pak Aziz kata kalau nak sihat, kenalah jaga makan, tapi ada satu tips best Pak Aziz ialah Jangan Baring waktu siang, Hhahaha, ini dia kata petua orang lama, dan juga beberapa ulama bagi tips ni pada dia. Kalau nak tidur pun, silalah duduk, tapi jangan berbaring waktu siang.

Vitamin Untuk Kembali Aktif

Tapi bila fikir nak aktif balik, badan ni dah tua sangat, ni baru umur 32, bayangkanlah dah tua nanti nak kembali aktif, boleh angkat anak cucu. Nak makan apa ? Kalau nak difikirkan kenalah jaga makan, eat clean, tapi kalau nak terbaik jugak mungkin korang boleh consider makan vitamin kat bawah nih:

  1. OsteMatrix - biasalah bila dah tua tulang mula mereput, jawabnya kena ambil ostematrix, perlahan-lah an kuatkan tulang kembali, dan sikit-sikit kurangkan bongkok tuh
  2. Vitamin C - yang ni pulak untuk membina kesihatan antibodi supaya cergas dan kurang demam. Memang best, sebab orang tua biasalah, kena jaga, demam sikit nanti penat.
  3. Omega Guard - kehebatan fish oil shaklee nih memang best, 90% omega 3 dalam 1000mg fish oil, ianya bagus untuk kurangkan kolesterol, pernafasan, antibodi, dan pernafasan. biasalah kan, sebab nak berlari tak pun berjalan jauh, kang semput pulak, jadi nak kurangkan semput naik tangga ke naik bukit ke, kenalah makan omega guard shaklee.
  4. Alfalfa Complex - yang ni pun bagus untuk detox, nak menten sihat, nak bagi khasiat sayuran, kalau kurang makan sayur, ambil alfalfa complex. Jawabnya kenalah ambil bagi badan rasa ringan.
  5. VIVIX - yang ni paling de best, kita rawat balik sel sel yang dah mula tua dan rosak, barulah kita akan rasa sihat dan bertenaga. Campuran anggur muscadine dan beberapa tumbuhan yang lain, menghasilkan vivix yang 13 kali lebih power dari resveratrol biasa. Kalau cerita bab resveratrol nih, panjang pulak, jadi macam karangan sekolah menangah.

Pesan saya, jangan tunggu dah tua baru nak makan Shaklee, dah tua nanti, nak aktif balik, memang ambil masa, tapi kalau dah jaga kesihatan dari sekarang, insyaallah time tua takdalah penat sangat. Ajal maut di tangan Allah. mati itu pasti, tapi badan ni amanah Allah, so jaga elok elok. 




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Monday, 4 July 2016

TAK ADA LAGI SEMUT-SEMUT KAKI DAN SEMBELIT

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 6: SITI ROZITA OTHMAN
.



Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Saya sangat berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya berpantang dan hamil dengan Vitamin Shaklee. Nama saya Siti Rozita Binti Othman, seorang surirumah sepenuh masa, mempunyai 5 orang cahayamata dan mula mengenal Shaklee ketika berpantang puteri saya yang no 3 , pada March 2011. Alhamdulillah, sudah 5 tahun saya makan Vitamin Shaklee.
.
Sejak saya disahkan hamil, saya sudah berniat untuk menyusukan bayi saya kerana kedua kakaknya tidak dapat menyusu ibu sepenuhnya, Alhamdulillah sejak makan Vitamin Shaklee saya boleh menyusukan Damia lebih lama dan badan tidak mudah penat dan juga cepat bertenaga.
.
Vitamin yang saya makan adalah susu soya ESP, Vitamin C, Vitalea, B complex, Ostematrix dan Alfalfa. Dan antara yang paling saya suka adalah Ostematrix kerana dahulu saya mempunyai masalah kaki selalu krem dan tangan semut-semut sudah beransur baik dan juga masalah sembelit ketika dalam pantang, tiada lagi.
.
Saya terus mengamalkan Vitamin Shaklee ketika hamilkan anak ke 4 dan yang ke 5. Sewaktu kehamilan masalah saya, akan ada darah tinggi dan rahim tak berapa kuat. Jadi bayi saya akan lahir awal. Kerana faktor ini juga saya harus berjaga-jaga sejak kandungan usia 6 bulan.
.
Vitamin E saya akan makan selang sehari untuk kuatkan rahim selain Set Hamil Shaklee yang saya makan iaitu ESP, Vitalea, Vitamin C , B Complex, Ostematrix, Zinc dan Omega.
.
Syukur alhamdulillah, anak ke 4 (Damia Husna 3 tahun) dan ke 5 (Damia Huzaifah 1 tahun) capai 32 minggu. Doktor dan nurse puji uri saya sihat dan cantik, katanya kenyang anak saya dalam perut.
.
Saya bersyukur sangat dapat mengenal Vitamin Shaklee dalam tempoh saya berpantang , juga kehamilan untuk 3 anak saya ini. untuk Kaklong Aliah Maisarah dan Kakngah Aliah Yusairah juga sudah mula makan vitamin untuk pelajar dan anak remaja, seperti ESP, Lecithin, B Complex, Omega dan Vitamin C.
.
Seronok bila seisi keluarga sudah makan Vitamin Shaklee. ke arah kehidupan yang lebih sihat.
.
Sekian perkongsian saya.
Terima kasih 

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 2 July 2016

SEKARANG JOGGING DAH MCM XPERNAH ADA MASALAH SAKIT LUTUT DAH


APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 4: MUZIE SHAM
.


OBESITY TO QUALITY
.

Berusia 37 tahun pada 2015, dengan ketinggian fizikal 169cm dan berat 90kg adalah yang tidak ideal bagi seorang lelaki pada diri aku. Sejak dari itu, aku berazam untuk mengubah nasib diri untuk mencapai berat yang ideal dan hidup berkualiti di samping seorang isteri,Nor Hafiza dan 2 orang anak yang berumur 8 & 9 tahun.
.

Pada tarikh 19/4/2015, adalah aktiviti pertama aku dalam permulaan misi menurutkan badan dan hidup berkualiti. Selepas mendapat dorongan dari isteri dan rakan-rakan, aku bertekad untuk mula berjogging di taman rekreasi KLCC ditemani oleh isteri dan anak-anak..
.

Permulaan yang agak mengecewakan, terasa sakit di lutut dan hampir-hampir membuatkan aku berputus asa. Ini mungkin kerana teknik larian aku salah dan juga ‘joint knee’ tidak kuat untuk menampung beban badan. Aku terus mencari punca dan penyelesaiannya. Mujur hasrat dan niat ku ini dibekalkan atas sokongan isteri dan rakan-rakan.
.

Isteri memainkan peranan agak penting juga dengan menggalakkan aku untuk mengambil makanan tambahan (supplements) yang selama ini tidak pernah aku ambil selain ubat doktor…hahaha!
.

Isteri sememangnya pengikut tegar produk Shaklee, dia galakkan aku mengambil Shaklee Vita-C Plus sebagai suplemen harian aku. Sejak dari itu aku menjadi pengguna tegar Shaklee Vita-C. Aktiviti larian dan proses penurunan berat badan secara penjagaan pemakanan yang betul (cut carbo-nasi) tetap diteruskan dan hasilnya berat aku menurun kepada angka 70kg dengan ukuran pinggang 32" daripada 38" pada November 2015.

Syukur Alhamdulillah.
.

Sejak dari itu, aku tidak menoleh ke belakang, aku teruskan juga aktiviti larian aku dan bohong jika aku katakan ‘joint knee’ aku nie betul-betul memberi kerjasama, kekadang tu ada juga terasa sakitnya.
.

Alhamdulillah pada Februari 2016, sepupu kepada isteri aku Azlinda memperkenalkan pula produk Shaklee Omega Guard yang sedikit sebanyak boleh membantu ‘joint knee’ aku ini untuk menjadi lebih kuat dan juga penjagaan jantung.
.

Alhamdulillah terasa perbezaannya dan pada tarikh 10 April 2016, adalah bukti pada diri aku yang aku berjaya mengharungi larian sejauh 70KM dalam masa 11jam30min.
.

Sehingga kini, Shaklee Vita-C dan Omega Guard menjadi makanan ruji harian pagi dan malam aku. Terima kasih SHAKLEE.



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 1 July 2016

SET AJAIB NI MENGENYANGKAN DAN TAK ADA MASALAH SEMBELIT LAGI

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 3: ANA LIYANA
.


SET BERPANTANG APA YANG PALING BEST? SEMESTINYA SET BERPANTANG SHAKLEE 
.

Dari awal mengandung lagi memang dah set dah, nak guna set pantang Shaklee kali ni... Masa lahirkan Dani dan Zara dulu, saya guna set pantang Cap Menara je.. Beli kat bidan urut.. Hasilnya, seminggu je saya berupaya menelannya.. sebab risau baby cirit birit n baby tak baik kuning lagi sepenuhnya.. so jamu-jamu letak tepi dulu lah...
.

Sebenarnya, masa saya habis berurut ari tu, Bidan Opah Leha ade gak promot beli set pantang Cap Menara tu, tapi saya bagitau la, dah beli dah.. hihi...
.

Saya memang ikut time nak makan set pantang Shaklee ni...Sebab nak rasa dia punya effect betul2... Wow sangat ke kan? Dah beli mahal2 tu, kenalah habiskan. Eh, mahal ke? Apelah sangat nilai harga vitamin tu kan, dengan harga diri sendiri ni... Kalau rasa tak mampu nak beli sekali segedebuk, beli la sikit2, dari awal pregnant lagi saya dah kumpul, sebulan beli satu2...
.

Bangun pagi2 telan Zinc Complex dulu masa perut tengah kosong lagi. Sejam atau setengah jam kemudian baru saya breakfast. Lepas breakfast, makan Vitalea, B complex ngan Vitamin C sebiji- sebiji... setle. Pukul 12 tengahari lunch pulak, lepas lunch amik lecithin ngan alfafa. Alfafa masa tu tak berani lagi saya nak makan 2-3 bijik. Sebabnya, Si Baby Iman ni tak kuat menyusu sangat, everytime dia menyusu mesti tersedak2.
.

Pastu susu badan banyak, dia plak asyikla tido je. Sudahnya breast saya membengkak. Alamat kalau breast bengkak, seram sejuk satu badan nak demam. Hampir2 nak demam dah hari tu. Cepat2 telan panadol. Nutriferon plak belum sampai masa tu. T_T .

Cenggitu haaa kesan makan Alfafa... so, saya makan sebijik jelah cukup untuk buang toksin2 dalam badan ni, di samping nak ngangkut lemak2 yang dah dilupuskan oleh Cik Lecithin itu tadi. Hehe...
.

Dinner plak, tak makan nasi pun, cukupla kopi secawan atau bercawan2 cicah ngan biskut. Sebab kenyang lagi dengan makan siang tu dan makan vitamin2 tu. Serius la, makan vitamin2 tu perut jadik kenyang. Tak caya? cuba try.  Kul 7 malam cam tu la. Selang 2 jam baru saya makan Ostematrix 4 biji sebelum tido.
.

Dah habis berpantang pun. Hasilnyaaaaa.. Memang wow lah! Terlalu banyak effectnya kat badan sendiri ni.
.
.

1. Luka cepat baik. 10 hari luka dah bercantum. Tq Zinc Complex.
.

2. Badan tak penat. Seriously, saya tak stress langsung berpantang kali ni. Stress sebab anak2 bergaduh ada. Hahahaha.. tp bukan sebab badan penat. Fungsinya Vitalea n B Complex. 
.

3. Baby alhamdulillah, malam2 tak meragam. Lena betul dia tido. Malam-malam sekali dua je bangun untuk menyusu dan baby poopoo. Ibu saya pun cakap, xdengar langsung dia menangis malam2. Compare ngan sebelum2 ni.. mak aihhh.. letih bdn asyik bangun tgh malam. Bila badan penat, mula la rasa nak emo satu badan kan. Means, baby kenyang menyusu... saya makan vitamin dan khasiat dia dapat kat baby jugak melalui susu ibu yang baby minum.
.

4. Tiada langsung sembelit... fuhhhh.. tu adalah salah satu perkara yg agak ngeri jugak tu masa dulu-dulu pantang Dani dan Zara, Pantang Iman hari-hari saya membuang dgn senang hati. Tq Ostematrix!
.

5. Tiada bengkak susu. Susu badan Alhamdulillah... agak meriah juga. Sampai baby Iman tersedak2 la. Flow susu tu laju. TQ Lecithin n Alfafa ♡♡
.

6. 3,4 orang yang datang visit baby dok tanya, ni orang pantang ke tak pantang ni...hahaha... pantang laa... takkan tak pantang, badan nak pakai lama kot..  Badan rasa sihat kuat dan cergas dan kulit muka tak kusam. Vit C punya penangan...
.

7. Perut tak rasa nak makan sangat. Kawan2 pun tak percaya yg saya makan nasi sekali je sehari.. hehehe... Betul la.. so ini akan jadikkan asbab berat badan saya menurun..
.

8. Tiada keguguran rambut. En.suami pelik, hairan dia dah lama tak nampak rambut bertaburan kat dalam bilik. Hahaha… Ni Zinc complex punya kerja.
.

9. Kesan ni yang saya dapat bila saya amalkan makan Set Berpantang Shaklee tanpa prejudis. Konsisten hari-hari... best betul..


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 28 June 2016

TIDAK BERPALING SELEPAS JATUH CINTA DENGAN SET PENYUSUAN EXCLUSIF SHAKLEE

KENALI ASYIQIN

=============




Wanita jelita ini merupakan ibu kepada seorang anak lelaki berusia 2 tahun. Lebih dikenali sebagai Eqin, beliau juga adalah seorang WAHM (Work At Home Mom) yang aktif menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline; daripada rumah. 

Mulai jatuh cinta kepada Shaklee melalui set terulung Shaklee kegemaran ramai wanita di Malaysia; iaitu Set Penyusuan Shaklee; menyebabkan beliau tidak berpaling lagi kepada mana-mana jenama kesihatan dan terus mengambil keputusan menjadikan perniagaan Shaklee sebagai lifetime career.

Mendefinasikan SUPERMOM adalah umpama seorang Menteri, manakala suami sebagai Perdana Menteri; Asyiqin tegar memotivasikan setiap saat kehidupannya dengan tagline motivasi "Where there is a will, there is way!'. Dan, ini adalah benar kerana kerapkali Asyiqin sanggup hadir ke kelas-kelas yang dianjurkan oleh pihak syarikat dan uplines hanya dengan menaiki ETS daripada Perak ke Selangor seawal sebelum Subuh.

Semoga Asyiqin terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!


Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/ctUVlo



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 26 June 2016

RESDUNG KINI TIADA LAGI!

KENALI AZLINDA

==============




Sekali pandang, kami menyangkakan #supermomAzlinda ini mempunyai kacukan darah Arab. Apatah lagi, apabila melihat wajah anak-anaknya terutamanya hero sulung beliau. Namun, sangkaan kami ternyata meleset kerana beliau cuma ada sedikit kacukan darah Cina sahaja.

Lebih mesra dengan panggilan Linda di kalangan rakan-rakan dan keluarga, wanita hebat yang memiliki ijazah dalam bidang kimia (pengkhususan gas) daripada universiti ternama di Johor ini, telah mendedikasikan dirinya untuk menjadi WAHM sejak tahun 2014; setelah 10 tahun memegang title sebagai wanita berkerjaya. Beliau yang sangat suka memasak, membaca buku dan bermain Sudoku pada masa lapang kini ligat menguruskan suami dan anak-anak di rumah, sambil menjalankan perniagaan Shaklee beliau secara online dan offline.

Azliinda dan keluarga sebenarnya telah lama mengamalkan produk Shaklee, namun pada tahun 2012 beliau terdetik untuk mendaftarkan diri sendiri sebagai ahli di bawah organisasi Shaklee Supermom dengan membeli Set Penyusuan Shaklee. Dan sehingga kini Vitalea Iron, SR Vita-C dan Ostematrix terus menjadi vitamin kesayangan Azlinda; dengan bonus masalah resdung beliau telajh berjaya diatasi dengan set ini.

Mendefinasikan SUPERMOM sebagai seorang ibu yang mampu menyentuh hati seisi dunia, Azlinda sememangnya dikenali oleh rakan dan keluarga sebagai seorang yang sangat caring; termasuk hal-hal berkaitan isu semasa yang melibatkan keibubapaan dan kemanusiaan. 

Semoga Azlinda terus maju dan menjadi inspirasi ibu-ibu di luar sana!

SUPERMOM bukan sempurna, tetapi mampu jadi idola kepada yang mengenalinya.

Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton vide beliau di sini

>> https://goo.gl/pv1mfk



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Thursday, 23 June 2016

BERPANTANG MENJADI MUDAH, CERGAS DAN SUSU MELIMPAH RUAH

KENALI ROZIANA

==============





Wanita tinggi lampai ini nampak misteri orangnya. Tapi jujur diakui beliau seorang yang aktif, pandai menonjolkan diri selari dengan hobi beliau iaitu bercucuk tanam. Ibu kepada 3 orang anak ini adalah seorang suri rumah sepenuh masa dan mula bergiat aktif melakukan bisnes Shaklee pada tahun 2015.
.
.
Memilih Set Berpantang Shaklee yang mengandungi ESP, B-Complex, Vitalea, Alfalfa, Zinc, Vitamin C dan Ostematrix sejak melahirkan anak yang pertama lagi. Sangat sayang pada set ini kerana mampu boostkan susu menjadikan anak-anak beliau membesar sihat dan cergas. Malah set ini kata beliau, mampu menyembuhkan jaundis yang dialami pada anaknya.
.
.
Ibu mana tak sayang anak kan? 
.
.
Disamping itu, kesan hebat dari Set Berpantang Shaklee yang dialami beliau ialah ia mengembalikan seri wajah saya yang katanya sebelum ini muka pucat lesi dan tak bermaya. 
.
.
Merungkai definasi SUPERMOM pada dirinya, beliau menyatakan setiap ibu adalah SUPERMOM. Walau ibu itu bekerja atau suri rumah jika ibu itu telah melakukan tanggungjawab yang terbaik sebagai seorang ibu untuk anak-anak dan suaminya dengan kuat, tabah, berdaya saing tinggi dan tak mudah putus asa, itulah IBU SUPERMOM. Pastinya ibu itu akan menempa kejayaan suatu hari nanti.
.
.
"Go Over, Go Under, Go Around or Go Through, But Never Give Up"

Semoga Roziana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/aT9UV4



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Wednesday, 22 June 2016

OSTEMATRIX VITAMIN AJAIB

Entri kali ni nak cerita mengenai Kebaikan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni sebenarnya Kalsium yea. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 



Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium (400mg) - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron - Bantu dalam metabolisme tulang
Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  


Manfaat Ostematrix
  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu dalam masalah gastrik
  • Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
  • Mengurangkan risiko praeklampsia
  • Membantu mengurangkan sakit belakang
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
  • Membantu masalah kolestrol
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu melembutkan najis
  • Membantu mengatasi migrain
  • Membantu masalah buasir
Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX
  • Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Cara-cara pengambilan Ostematrix:
  • Ambil 4 biji sebelum tido
  • Sebotol mengandungi 120 biji ostematrix
Tanda-tanda Kekurangan Kalsium
  • Kerap sakit gigi
  • Gusi Berdarah
  • Kejang Otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/ kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering
Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix
  • Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
  • Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
  • Ibu Mengandung
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
  • Mereka yang kerap lesu/letih
  • Mereka yang selalu kekejangan otot
Menarik kan Ostematrix nie...mesti cuba untuk mereka yang belum pernah mencuba...

Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 21 June 2016

MILKBOOSTER IDAMAN IBU MENYUSU

KENALI ZAINORA 

==============



Wanita langsing ini mesra dikenali dengan panggilan Nora nampak pendiam. Tapi bila dah start bersembang, banyak celotehnya. Suka mengisi masa yang terluang dengan mengemas rumah. Beliau juga adalah seorang suri rumah sepenuh masa.
.
.
Ibu kepada 3 orang anak ini amat menggemari Set Menyusu. Dikatakan terbukti berkesan kerana mampu membekalkan susu yang banyak kepada anak-anaknya. Mendefinasikan SUPERMOM sebagai Wanita Hebat. Pastinya beliau juga salah seorang wanita hebat itu.
.
.
Dengat tagline "Suri Rumah Super" pastinya segala hal dan tanggungjawab yang diselesaikan akan menjadi SUPERB!
.
.
.
Semoga Zainora terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:

>> https://goo.gl/PaOAvN




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata