Showing posts with label NUTRIWHITE. Show all posts
Showing posts with label NUTRIWHITE. Show all posts

Saturday, 3 December 2016

CERAHKAN KULIT SECARA SEMULAJADI TANPA BAHAN KIMIA

Di pasaran terlalu banyak serum untuk putihkan kulit. malah ada yang menjanjikan dapat memutihkan kulit muka dalam masa beberapa jam sahaja. Betul kah ianya berkesan? Kesan yang terlalu cepat tidak kah ianya membawa bahaya? selalunya apabila kesan yang terlalu cepat maka banyak la bahan kimia yang terdapat dalam product itu. 








Umumnya sel-sel kulit mampu melakukan regenerasinya sendiri. Namun, seiring dengan pertambahan usia, prosesnya jadi lambat. Untuk mempercepatkan proses regenerasi agar kulit tetap lembab berseri, anda perlu memakai serum wajah secara rutin.


Tetapi tidak ramai wanita yang menggunakan serum, memandangkan harga serum ini rata-ratanya lebih mahal jika dibandingkan dengan produk rawatan kulit lain.

Tapi tahukah anda, walaupun agak mahal tetapi manfaatnya lebih bagus daripada moisturizer. Serum mempunyai daya kerja lebih kuat kerana testur bahannya lebih cepat meresap dan membantu meningkatkan produsi kolagen pada kulit wajah.

Selain itu, kandungan moisturizer berguna untuk melembabkan bahagian luar kulit. Manakala tugas serum bukan di permukaan, sebaliknya lapisan kulit yang lebih dalam.

Pemakaian serum wajah secara rutin juga lambat laun akan membuatkan wajah jadi lebih lembab, menghaluskan tekstur kulit dan menyamarkan noda-noda hitam pada wajah. Bahkan tanda-tanda penuaan pada wajah pun secara perlahan-lahan akan pudar.

Tahukah anda kebanyakkan product serum di Malaysia mengandungi bahan kimia bahaya iatu Hydroquinon


Di Malaysia, Kementerian Kesihatan mengariskan hanya Hydroquinone 2 % ataupun Hydroquinone 4% sahaja boleh digunakan.

Tetapi yang kandungan 4% terlalu tinggi dah dan perlu atas arahan doktor sahaja.

Cara untuk tahu samada skincare/komestik anda mengandungi hydroquinone adalah perubahan kulit dalam masa 4-6minggu. Kulit akan nampak putih tetapi rasa pedih kemerahan apabila terkena cahaya matahari.


Itu memang mengandungi hyroquinone yang tinggi.

Ada pengguna terpaksa menggunakan secara berterusan untuk elak kulit semakin teruk walaupun ada mengelupas.


Bahaya menggunakan hydroquinone dalam kuantiti tinggi kerana:

i. Menyebabkan kanser kulit

ii. Organ dalaman jadi bertoksik tinggi

ii. Mudah mendapat penyakit keradangan ataupun masalah imun (antibodi) badan lemah (immunotoxicity)



Mahu Putihkan Kulit Muka Dengan Serum Organik Tanpa Bahan Kimia ?










Dirumus dengan kepekatan bahan-bahan asli agar kulit terasa lembut sehalus sutera dan tampil lebih menawan:

  • Bearberry untuk mencerahkan dan menegangkan kulit
  • Strawberi Begonia untuk meratakan tona kulit
  • Kacang Soya untuk memudarkan dan mengurangkan jeragat dan cela kulit
  • Mulberi untuk mencegah kesan-kesan kerosakan akibat sinaran matahari
  • Vitamin C aktif untuk memperbaiki penampilan kulit dan mengembalikan seri wajah
  • Tekstur esen yang licin dan mudah diserap oleh kulit


betul ke berkesan?





















Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

JERAGAT HILANG DENGAN SET KECANTIKAN SHAKLEE

Jeragat adalah salah satu bentuk jerawat yang mana akan tumbuh pada bahagian muka (pipi, hidung dan dahi). Jeragat akan kelihatan sebagai bintik-bintik putih ataupun hitamyang kecil. Jeragat berpunca daripada minyak kulit muka dan sel-sel yang mati menyekat pora kulit.




Menggunakan Produk Jerawat dan Jeragat di Pasaran

Tidak dinafikan bahawa ubat-ubatan yang boleh dibeli di pasaran memberikan kesan yang positif kepada masalah kulit ini, oleh itu anda digalakkan untuk menggunakannya. Antara produk yang boleh digunakan adalah yang mengandungi benzoyl peroxide dan salicylic acid.

Sebelum menyapukannya, adalah terbaik sekiranya anda membersihkan kulit muka terlebih dahulu, dan sapu 15 minit kemudian.

Benzoyl peroxide boleh membunuh bakteria yang terdapat di pora kulit. Bahan ini banyak terdapat dalam produk penjagaan kulit yang berkait dengan jerawat. Elok- elok semasa menyapu produk yang mengandungi bahan ini, kerana sukar untuk ditanggalkan jika terkena pakaian.

Salicylic acid pula boleh menanggalkan sel kulit yang mati. Selain itu, ia akan mengeringkan minyak yang berlebihan.

Berhenti menggunakan produk-produk berkenaan jika anda mengalami alahan ataupun rasa gatal selepas penggunaan. Sila rujuk doktor ataupun pakar kulit.

Dan satu lagi, jangan pakai secara berlebih-lebihan. Ikuti dos yang dicadangkan pada arahan produk tersebut ataupun dari nasihat doktor. Penggunaan berlebihan boleh memberikan kesan yang jauh lebih teruk!

Vitamin Bebas Bahan Kimia Membantu Menghilangkan Jeragat


1. GLA Complex







GLA Complex bertindak sebagai anti- jeragat. GLA akan stabilkan hormon yang jadi punca utama kulit kita tak kuat nak melawan jeragat. Sebab itulah guna produk apa pun serba tak jadi. Hormon kena stabilkan dulu .

Kajian juga menunjukkan rawatan hormon (pil) yang mengandungi hormon estrogen dan/ atau progesteron, pertukaran hormon, implan banyak mengalami masalah jeragat.

Kelebihan GLA Complex ini:

  • Cerahkan jeragat dengan cepat
  • Menghalang jeragat menjadi lebih kronik
  • Jeragat pudar dengan lebih cepat
  • Melembapkan kulit kering yang kusam 
  • Menengangkan kulit muda agar kelitan lebih muda
  • Menghalang sel rosak kesan dari matahari

2. Vitamin C


Vitamin C  “Sustained Released”. Teknologi ni akan kekalkan vitamin C dalam darah selama 5 jam. Bayangkanlah kesannya bila vitamin C ada dalam darah selama 24 jam.  Vitamin C paling senang terhapus jadi badan kita memerlukan vitamin C setiap masa. Bagus kan bila ada Sustained Released

Vitamin C jenama lain akan dilepaskan sekali gus ke dalam darah. Tapi tubuh hanya boleh serap sebahagian saja pada suatu masa. Jadi, yang lain akan dibuang. Kan membazir tu ?

Berbeza dengan vitamin C ini. Ia melepaskan 100mg setiap jam dan diserap dengan optimum oleh tubuh. Ini ialah produk pertama di dunia yang ada teknologi macam ni.

Fungsi penting vitamin c dalam mengatasi jeragat ialah:

  • Mencerahkan tompok jeragat dengan cepat
  • Memulihkan sel kulit mati dengan aktif dan selamat
  • Menyekat bintik hitam baru dari tumbuh semula
  • Menghalang kulit mati kesan dari sinar UV
  • Menganjalkan kulit 
  • Menghilangkan parut jerawat yang akan mengbentuk jeragat

3. Spot Whitening Treatment Nutriwhite


Mengurangkan kemunculan bintik-bintik hitam agar kulit tampak lebih menawan
Kepekatan optimum pati Likuoris dan Peony memberikan kuasa pencerahan botani yang sungguh mengagumkan
Cats Claw menegangkan kulit
Vitamin C aktif memperbaiki kulit, meratakan tona dan menghaluskan tekstur kulit

Testimonial Pengguna Vitamin Shaklee Untuk Menghilangkan Jeragat





Mahukan kulit yang cantik, bersih, bebas dari jeragat kan? Ini lah jawapan kepada masalah Puan. Jangan biarkan jeragat mengganggu keyakinan diri dan kebahagiaan kita.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 1 December 2015

NUTRIWHITE SUPER DUPER JIMAT



Huhu seriously mmg semua org pn akn kata product shaklee mahal tp ia blh dipakai, diguna, selama bbulan2. Dan kalau kita kira, bape rm kita bayar, then bahagi dengan bape bulan pnggunaan, harga sebulan jauh lbh murah dr hrga pasaran bg product2 yg biasa kita consume. Malah lbh bkualiti dan bahan2 nye tdiri dr bahan semulajadi. Lbh selamat.

Pcuci muke (foam and make up remover) shaklee nana pn masih lg ada, xhabis2 lg, dh dkt 4bulan dh... Hehe sgt2 bbaloi, jimat, best, super duper lembuttttttt... Whatsap nana utk dptkan set skincare korang sndiri. Sesuai utk kulit sensitif juga ye...

Sunday, 29 November 2015

NUTRIWHITE BAIKI STRUKTUR KULIT MUKA SENSITIF





#nanadanshakleebestmoment

Masa zaman sekolah asrama dl, kulit muke gelap, konon nk cerah, gedik guna pcuci muke mama. Effect 3hr je, lps tu kulit muke jd kering and bl senyum, mmg bdrh, especially kt bhgn tepi2 bibir, hidung, mata, sennag cite seluruh muke. Nk bgambar pn segan. X byk pn gmbr masa sekolah. Bw je la ke sana sini sapu tangan kecil utk lap muke if darah or peluh (sbb muke jadi pedih) And lps tu mcm2 lotion and minyak guna utk muke, baiki testur semula and lps tu serik dh nk pki pcuci muke or anything. Tp nana x pernah serik nk cuba sesuatu yg br tp xprnh puas sbb xde changes. Mama ckp kulit muke nana mnipis sbb ms kjadian dl tu, mngelupas2 muke nana. Bl pns, bpeluh, gelak, mmg cpt je muke merah padam.

Skg, syukur sgt2 rs puas ht, guna Double Beauty dr Shaklee. Ni gmbr botol ni diambil pagi td 1.11.2015 selepas penggunaan hmpir 3bulan, and 2org gn. Superb jimat! Xyah nk pk ada chemical ke or what so ever, sbb ia mggunakan bahan dr tumbuh2an, xde wangian, xde chemical. Kulit nana yg sgt sgt sgt sgt sgt sensitif pn blh trm pcuci muke ni tau, so ia bsesuaian utk semua jnis kulit!


👍🏼 membersihkn liang roma
👍🏼 mengawal keradangan kulit
👍🏼 mengurangan tompokan pada kulit
👍🏼 memberi kelegaan pada kulit
👍🏼 kulit semakin cerah
👍🏼 mengurangkan masalah pigmentasi
👍🏼 melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
👍🏼 menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
👍🏼 membuang toksin

Bahan bahan dalam pencuci muka yang gojes ni
👍🏼 Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit
👍🏼 Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit
👍🏼 Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. 👍🏼 Melembut dan menyegarkan kulit

Fullset pn ada.
Loose pn blh.

Friday, 27 November 2015

NUTRIWHITE TESTIMONI PUAS HATI



Alhamdulillah. Another testimoni nutriwhite shaklee. Xpernah mhampakan. Syukur.

Dptkan set skincare
Bersih dan cantik secara semulajadi

Monday, 23 November 2015

NUTRIWHITE MEMBERSIH SECARA SEMULAJADI


Alhamdulillah. Another testimoni nutriwhite shaklee. Xpernah mhampakan. Syukur.
Dptkan set skincare
Bersih dan cantik secara semulajadi


Sunday, 22 November 2015

NUTRIWHITE MENGEMBALIKAN ZAMAN KEREMAJAAN KULIT SEMULA


Masa zaman sekolah asrama dl, kulit muke gelap, konon nk cerah, gedik guna pcuci muke mama. Effect 3hr je, lps tu kulit muke jd kering and bl senyum, mmg bdrh, especially kt bhgn tepi2 bibir, hidung, mata, sennag cite seluruh muke. Nk bgambar pn segan. X byk pn gmbr masa sekolah. Bw je la ke sana sini sapu tangan kecil utk lap muke if darah or peluh (sbb muke jadi pedih) And lps tu mcm2 lotion and minyak guna utk muke, baiki testur semula and lps tu serik dh nk pki pcuci muke or anything. Tp nana x pernah serik nk cuba sesuatu yg br tp xprnh puas sbb xde changes. Mama ckp kulit muke nana mnipis sbb ms kjadian dl tu, mngelupas2 muke nana. Bl pns, bpeluh, gelak, mmg cpt je muke merah padam.

Skg, syukur sgt2 rs puas ht, guna Double Beauty dr Shaklee. Ni gmbr botol ni diambil pagi td 1.11.2015 selepas penggunaan hmpir 3bulan, and 2org gn. Superb jimat! Xyah nk pk ada chemical ke or what so ever, sbb ia mggunakan bahan dr tumbuh2an, xde wangian, xde chemical. Kulit nana yg sgt sgt sgt sgt sgt sensitif pn blh trm pcuci muke ni tau, so ia bsesuaian utk semua jnis kulit!

👍🏼 membersihkn liang roma
👍🏼 mengawal keradangan kulit
👍🏼 mengurangan tompokan pada kulit
👍🏼 memberi kelegaan pada kulit
👍🏼 kulit semakin cerah
👍🏼 mengurangkan masalah pigmentasi
👍🏼 melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
👍🏼 menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
👍🏼 membuang toksin


Bahan bahan dalam pencuci muka yang gojes ni

👍🏼 Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit
👍🏼 Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit
👍🏼 Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza.
👍🏼 Melembut dan menyegarkan kulit


#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 21 November 2015

ALHAMDULILLAH, SKINCARE SHAKLEE LOCKED!

1set skincare shaklee locked!
Antara Kelebihan produk penjagaan kulit yang diperolehi pengguna ialah

1. Membantu mengawal keradangan kulit
2. Pengurangan tompokan pada kulit
3. Memberi kelegaan pada kulit
4. Kulit semakin cerah dan menyelesaikan masalah pigmentasi
5. Melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
6. Menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
7. Membuang toksin

Apa yang best dan buatkan Nana suka tentang produk kecantikan kulit muka ialah guna sikit je, satu calit menghasilkan buih yang sangat banyak.

Memang sangat jimat dan murah harga nya.. Boleh cuci satu muka dengan sekali cucian.

Terkejut juga dengan saiznya ni. 150ml satu pek. Boleh tahan satu tahun dari kawan kawan lain yang dah lama guna. Kalau nk dikira, bile dibahagikan kepada sebulan, pnggunaannye lebih murah, berbaloi dan semulajadi. Xde bauan.


Tuesday, 1 September 2015

DUO BEAUTY

assalamualaikum..


syok nye hari2 pakai duo beauty product ni..






Kelebihan Makeup Remover ni;


-> Menjadikan kulit anda licin, lembut dan berseri
->Tunas Pokok Bic menghilangkan sel mati dengan lembut tanpa meninggalkan kesan
->Aloe Vera menyegarkan dan menegangkan kulit
->Lembut, tidak berminyak, dan kulit anda akan kelihatan lebih berseri

Friday, 21 August 2015

MASALAH KULIT SENSITIF SELESAI



Kulit sgt sensitif





Kulit aku ni gile sensitif. Dl ms sekolah pernah gedik2 nk guna prioduct skincare, then xth pn yg kulit muke aku ni gile sensitif, xsmp 3hari pn, muke berubah. Kering gile, burn, dan bile senyum, kt tepi2 bibir tu semua mcm bdarah. Sakit wooo masa tu. Then stop using any "suka suka hati" brand dah.

Then aku guna pcuci muke and krim product X. Mmg ok, x effect ape2, but for many year using and being a loyal customer, i even cant see any changes on my face. Haha.. nk kata jadi muke mcm duta nye mmg jauh sekali la kan tp atleast there will be some benefits i get la kan. But until aku cuba product skincare shaklee ni. Bukan "akk nk payung" ke hape tau, tp kulit lembut dan whiteheads ke blackheads lesser. Seriously recommended. Hahaha..

Abi pegang kulot muke pn die puji and say wow.. moist and lembut.. kakak and abg ilham puji tau bile cium pipi umi nye yg gebu gebas ni. Husniyah pn skg no suke letak kedua2 tapak tangan nye kt pipi umi. Allahuakbar. Indah nikmat dan rezeki allah ni.

So jom SPA muke utk suami dan anak2 sikit
Your personal Shaklee advisor
Nana 0125241445 😊

Google+ Followers

Cuci Mata