Showing posts with label NANA & SHAKLEE. Show all posts
Showing posts with label NANA & SHAKLEE. Show all posts

Monday, 27 June 2016

TIGA2 HEBAT, BOOSTER SMASA RAMADHAN


Alhamdulillah, bersyukur kita dipanjangkan umur untuk sampai ke23 ramadhan. dengan rezeki dari allah, pd kesihatan yg baik, bn bertenaga dan xlapar disiang hari, serta dpt mnunaikan ibadah pd ALLAH, nana amt syorkan diambil supplement selain mknn sunnah. mighty 3germs.




nana amalkan ESP utk protein dan mngenyangkan perut, alhamdulillah, utk trus bertahan smasa bersahur. performance drink, diminum sejuk2, semasa berbuka, sbg pengganti minuman isotonik dan pemberi tenaga, sementara blm mkn ape, dan tenaga extra smasa mnunaikn solat maghrib, sblm mjamah mknn bbuka.. dan mealshake utk anak2 smasa bersahur, slain mngenyangkan mereka, ia juga sbg extra booster utk mereka menuntut ilmu di school, no more focus lost! alhamdulillah.. 

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

BELIAU JANTUNG HATI PENGARANG JANTUNG SELAMANYA

Setiap kejayaan yg diperolehi, pasti ada yg mendukung, memberi semangat dan membantu disaat jatuh bangun nye dia sebelumnye. even sape sahaja pun akn mjadikan seseorg tu sbg role model nya dan kalau boleh nk jadi sebijik mcm idola nya.



role model nana ini adalah seorg ahli perniagaan kecil2an dimata pengunjung yg hadir dan menginap di chalet beliau, namun, dia besar dimata nana. diusia 17tahun, nana pernah membantu beliau menguruskan dan mebantu beliau organised any event held kt chalet beliau. ye, memang semua org melihat melalui mata kasar, menguruskn chalet seperti beliau adalah suatu keje yg mudah, namun nana sendiri melihat beliau menguruskn semuanya sendiri. dia lah owner, dia la pekerja, dia la tukang kebun, dialah tukang mesin rumput, dia la tukang angkat panggilan customer nk buat reservation, dia la yg membaiki kipas/aircond/paip pecah di bilik chalet tnp minta bantuan pekerja yg lain. beliau sangat berdikari dan berdisiplin. beliau akn cuba melakukan segalanya walau terlalu byk cabaran dan halangan. penat tak yah nk habaq laaaa... tu dh harus... pernah tido lewat kerana perlu jaga kawasan.. dia jugala abang long kawasan, xde guard okay. byk dugaan, beliau atasi dgn baik dan tabah.

jatuh bangun dlm business tu perkara biasa, namun, mental, emosi dan rohani perlu kental, berpandukan pd jalan allah, untuk diberi kekuatan dr allah, miracle always happen for those people who is at His path. bg nana, dlm business ape pun, disiplin, tabah, positif dan juga kental hadapi kritikan kiri knn dpn blkg, perlu utuh. syukur....

beliau la nadi kekuatan nana utk terus melangkah mngikut jejak beliau. beliau sentiasa menjadi segalanya bg nana..

dialah.... papa...
org yg mengazankan nana, yg selalu syg nana, yg tak pernah mnyakiti hati nana, yg selalu mejadi 'bodyguard' nana, yg selalu bersama nana, jatuh bangun nana, ada beliau. dalam diri nana ada beliau.

#papakugarang
#tapidiatakmakanorang
#sayangtakmampudiucap

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Wednesday, 22 June 2016

OSTEMATRIX VITAMIN AJAIB

Entri kali ni nak cerita mengenai Kebaikan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni sebenarnya Kalsium yea. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 



Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium (400mg) - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron - Bantu dalam metabolisme tulang
Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  


Manfaat Ostematrix
  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu dalam masalah gastrik
  • Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
  • Mengurangkan risiko praeklampsia
  • Membantu mengurangkan sakit belakang
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
  • Membantu masalah kolestrol
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu melembutkan najis
  • Membantu mengatasi migrain
  • Membantu masalah buasir
Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX
  • Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Cara-cara pengambilan Ostematrix:
  • Ambil 4 biji sebelum tido
  • Sebotol mengandungi 120 biji ostematrix
Tanda-tanda Kekurangan Kalsium
  • Kerap sakit gigi
  • Gusi Berdarah
  • Kejang Otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/ kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering
Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix
  • Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
  • Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
  • Ibu Mengandung
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
  • Mereka yang kerap lesu/letih
  • Mereka yang selalu kekejangan otot
Menarik kan Ostematrix nie...mesti cuba untuk mereka yang belum pernah mencuba...

Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

VITAMIN C FAVOURITE SEPANJANG MASA

Gmbr ni dh berkepuk dlm ig, xshare. 



Reason : gmbr ni nmpk gigi 
Ape kena mengena : gigi tak cantik 

I love Vitamin C, Shaklee. 
Byk sbb utk describe vitamin favourite ni. 


  • Meransang pembentukan collagen 
  • Mperbaiki symptom darah; gusi berdarah dan lebam 
  • Mbantu sel darah putih mnentang bakteria dan kuman 
  • Mngurangkan kolestrol dan tekanan darah 
  • Mbantu mningkatkn imunisasi bdn 
  • Mpbaiki masalah insomnia dan selesema 
  • Mcerahkan kulit dan melambatkan penuaan 
  • Mrangsang pengeluaran T-cells utk mbntu mlawan kanser 
  • Mbina sel merah yg sihat utk pnyerapan zat besi yg baik 


Ok, so layankan je la ye gmbr ni. Haha.. 
Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 19 June 2016

COD OFFLINE VS ORDER ONLINE

Recently nana pegi COD ke UIA, demi kerana Bcomplex utk tenaga dan antistress, serta vivix untuk ikhtiar hamil serta kulit cantik. nana praktis berurusniaga secara online dan offline. 




Nana COD brg biasanye di Menara Icon, Jln Tun Razak, di UIA, wangsa maju, taman melati, Gombak dan seangkatan dengannya. sesat tu mmg dh sebati dh. haha guna waze ke, google map ke, mmg dh nama pun masuk tpt baru, mmg la sesat. melainkan tpt dh biasa, insyaALLAH xde masalh sesat ni. tp in the end, barang masih lg selamat sampai ke tgn customer.

melalui online, nana akn order brg di shaklee2u, terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang berikan dlm masa 2-3 hari. dua2 cara pun mudah dan senang. kalau tak order melalui online pun, ready stok nana ada, mmg abi la encik despatch nye ke pos laju. sini, poslaju direct, so mmg bukan agent, senang dan last pickup pkl6.30pm. kalau selepas waktu tu, mmg esok hari nye la brg akn di uruskn oleh pihak pos. 

dua2 pun ada pro and con.. so sape yg berminat, blh roger nana..

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

DESTINASI IDAMAN UNTUK YG TERSAYANG

assalamualaikum. selamat bersahur dan selamat berpuasa.
ok, kita sambung pot pet pot kita hari ni lg ye hehe..




nana bukan kaki travelling, tapi sbg manusia, nana juga ada rasa teringin utk kesana dan kesini. sebelum ni, nana pernah ke GuangZhou musim sejuk (2011), masa tu kakak baru 1tahun 4bulan dan abg ilham baru 5bulan. dan recently nana ke Korea musim nk ke summer tp masih sejuk, bawa husniyah, berumur 1tahun 9bulan. alhamdulillah merasa juga mereka, tapi tak tahulah, depa semua ni akn igt ke tak, bile dh besar nnt hehe..

tapi kali ni memang 'aim' sgt nak ke Osaka musim salji. business shaklee mampu membawa nana ke sana kerana, selain dr simpanan untung runcit, nana juga dpt bonus di tengah bulan haaaa tu part paling menarik bg nana hahaha, selain dr dapat gaji bulanan dr keje azali sbg pekerja shift yg berdedikasi dan komited haha.. Nana nk bawa abi ke sana 1 hari nnt, insyaALLAH. Sejuk2.. Beku2.. Salji.. haha... kt Malaysia yg always we do, bawa ank2 sejuk2, beku2, salji2 adalah di... Genting Highland. so kali ni, why not, we feel the real one, kan.. hahaha

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Saturday, 18 June 2016

SAYA SID ITU

Assalamualaikum,



Nana mengamalkan Shaklee sejak 2013 kerana sering penat dan letih. Almaklumla bkerja shift. Kejap pg, tengahari dan terkadang ptg, menganjak shingga tengahmlm. Selain tu juga Nana amalkan set hamil dan bpantang.

Alhamdulillah, ia sangat mbantu Nana utk kekal cergas dan bertenaga menguruskn keje azali, urusan rumah dan menjaga anak2 yg smakin active!

Jika anda mencari vitamin untuk :
KULIT CANTIK
KURUS
SENDI/SARAF
ANAK CERGAS BIJAK
RESDUNG
PEROKOK
IBU HAMIL/MENYUSU/BERPANTANG

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Pengguna tegar sejak 2013
Blog business dan personal : www.ceritaumiabi.com

Terima kasih.

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 17 June 2016

AKU DAN OSTEMATRIX BERPISAH TIADA

assalamualaikum. selamat pagi. salam jumaat yg penuh barakah. semoga semua antara kita dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik, insyaALLAH, amin.. 




hari ni, nana nk kongsi serba sedikit tentang supplement paling best nana amalkan, dr hamil, mengandung dan bersalin (berpantang), iaitu Ostematrix. nana mmg "allergy" susu hahaha, tu memang dr dl lg.. so mereput la tulang nana ni sebelum tua.. hahaha so Ostematrix adalah solution terbaik sebelum mereput dan avoid Osteoporosis yg rata2 terjadi pada kaun wanita... kerana anda begitu berharga.. eh! 


 Consume semasa hamil dan berpantang dl, dpt mngurangkan sakit belakang dan tidur tak lena. sembelit pun dh semakin lancar hehehe tu mmg bonus laa.... dan ia juga dikategorikan sebagai antara agen Milk Booster ibu menyusu tau... hehe... ni based on pengalaman nana consume Ostematrix.


#tsunamishaklee 

#chromaticfamily 
Love, Pengguna Tegar Shaklee Shazana 0125241445





Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 18 February 2016

PIPI GEBU TAK BERDARAH LAGI



Pagi itu seperti biasa bersiap utk ke office tp keluar rmh sama2 dgn abi memandangkan jalan kami sama, abi drop kan di LRT. Xsanggup la aku nk redah jem pg2. Kang sampai office kelaut pulak, lewat. So anak2 juga telah bersiap ke sekolah, dan yg sekecik pn sebok nk ikut sama keluar sekali. Kakak akn memakai kan kasut sekolah utk si adik kecik ni.

Xsemena2 husniyah terus meluru ke grill selepas dibuka dan akhirnye terjatuh. Di grill kami pasang beli penghadang supaya kucing xboleh masuk kerumah, hujung nye xdikelim, jd husniyah terluka. Mula2 kami dgr husniyah menangis sikit je sbb die mmg bkn kaki nangis sangat kalau jatuh sendiri, so masa abi angkat die selepas die jatuh, abi dapati ada aliran darah dimuka nye.

"Ayang, muka baby berdarah"

Lampu rumah yg dh ditutup, aku on kan semula, utk tgk muke husniyah. YaAllah trus aku teringatkan dawai grill yg x dikelimkan tu. Risau gile sbb takut terken mata husniyah, tinggal parut muke, sbb die perempuan! Allahuakbar, aku hny terpikir kan herbal blend shaklee. Bkn aku nk up kan product shaklee dlm issue mcm ni tapi aku pcaya dgn izin allah dan tekad aku, luke tsebut pasti akn pulih. InsyaAllah.



Stiap hari without fail, aku dan abi sapukan herbal blend pd muka husniyah. Ni gmbr aku selitkan testimoni herbal blend dr hari 1st kena, darah masih merahhhh lg, smp ia kering. Die pun suka, siap tala muka bl aku dan abi tunjuk or pegang herbal blend tu. Mild, sejuk dan best. Aku sndiri, kan aku ni chef d rmh (konon sgt), haaa slalu juga minyak kena pergelangan tangan dan alhamdulillah xde langsung parut (sorry xde gmbr sbb aurat) syukur, semua ni adalah dgn izin allah. Even masa bpantang pn, aku x guna minyak teon or yuyi sekali pun, dan aku mmg guna herbal blend sbg pengganti semua tu. Multipurpose function. Anak suke, umi lega. Alhamdulillah... Syukur sgt2........ Terima kAsih Allah, terima kasih shaklee, terima kasih HERBAL BLEND!!

Sunday, 6 December 2015

HATI ANAK SENSITIF BILE DH MACAM NI...

Iphone 6plus bbunyi. Whatsapp 9.05 dr mama. Papa warded in pantai hospital medical centre, sungai petani. Kenapa? Apakah? Aduhai.. Hati xsenang. Aku dh la jauh di kl. hati dh sayu.. Hm esok aku masih bkerja. Sbg pekerja yg sgt committed, aku xnk la amb mc or eL.


Selama aku hidup, dan 30th marriage papa mama, he never been admitted due to any illness. Kali ni plk admitted. Papa demam pns for almost 10days, actually since we were enjoying our vacation in penang last week lagi. But kejap panas, kejap ok, kejap suam2 kuku, kejap2 dh ok. So tu yang papa said, it would be fine, unfortunately it is not, sampai la 10hari ni haaa... 

Skg papa mama stay hundred KM far away from me. Hr ni aku keje 1-10pm, dan esok 10-7pm. Lusa br offday. Offday plk sehari je.. Tp nk kena jenguk papa juga... 

Hati x senang...

Thursday, 3 December 2015

APA PENTINGNYA SUPPLEMENT?


Kenapa saya ambil vitamin sebagai makanan tambahan?

Haha now, nana mmg wajibkan diri nana utk mngmbil supplement shaklee sbb:- 

–> jarang makan sayur terutama sayur hijau. Kalau makan di kedai nana meragui kebersihan bila mereka basuh sayur. Hanya makan sayur yang di masak sendiri. Kt luar tu mmg nk kena pk byk kali. 

–> jarang makan buah. Dalam seminggu ada lah 1kali jer walaupon tahu banyak khasiat nya. 

–> faktor usia. Bila umur meningkat kadar metabolisma dah turun (makan sama jer tapi badan naik), kekurangan kolagen (kulit mula kusam, parut lambat pudar), badan cepat letih dan lain-lain. 

–> menstabilkan hormon di dalam badan

Alhamdulillah selepas konsisten nana dapat rasakan perbezaan. Antara nya ialah:- 

1) LEBIH SIHAT
2) LEBIH BERTENAGA SEPANJANG HARI
3) MOOD BAIK
4) TONE KULIT LEBIH CANTIK, HILANG PARUT
5) MASALAH RESDUNG BERKURANGAN
6) KEKAL AKTIF
7) KURANG STRESS
8) RAMBUT GUGUR BERKURANGAN


Monday, 30 November 2015

LENGUH DAN DEMAM DAH KEMANA?


#throwbackbreakfastpagitadi

Alhamdulillah, pagi ni bgn tido, selesaikan tanggungjawab, siap2 kan anak2 utk ke sekolah and si kecik utk bersama breakfast pg ni, bdn rs bertenaga, tlupe sekejap yg smlm main bowling sengal2 bdn. Telan piau piau encik ostematrix dan vitamin c smlm sbb rs mcm nk demam. Tula padahnye dh lama x bersukan. Haha

Pg ni breakfast roti canai dan mee kari. Walaupun dh pekena cinch latte. Alhamdulillah.. Hr ni offday tp tetapke hulu kehilirbawa pillcase comel shaklee. Ada omega guard, alfalfa, vitamin c, ostematrix, herbalax, bcomplex, vitalea. Complete! 

Amalkan cara hidup sihat, utk bdn yg cergas dan minda yg cerdas. Kita adalah apa yg kita makan πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ 

P/s: sila abaikan botol susu yg selalu ada di atas meja setiap kali nk snap on breakfast time haha.. #nanadanshakleebestmoment

Saturday, 28 November 2015

OMEGA BAKAR LEMAK DAN CAIR KAHAK




#throwback


Smlm papa ckp, papa skg ni batuk kuat, maklumla br balik dr angin tawau la katakan. Siap tny nana mcm tny pd doctor plk, "kaklong, mcmn nk hilangkan batuk ni, papa xnak ubat yg mengantuk, papa nk drive, ada keje".. Haha nana ni sejak dr kecik, mmg bhasrat nk jadi doctor tp bl org dok sebut2, nk kena bmlm kt bilik mayat, omaigosh! trus batalkan niat nk jadi doctor, straight away. Nana ni dh la penakut, nmpk je mcm gangster taman sri enggang, tapi idok la sebenarnye hehe...

Ok2, so back tot he story morri nana td. Lps tu trus nana cr omega guard and vitamin c. Btujuan utk mcairkn kahak dan mningkatkn imunisasi bdn. Sian kt papa, batuk krohh krohh.. Sakit and perit rasanye tekak.. Bg air suam, and papa telan omega and vitamin c, papa rs lega, syukur. Bile niat kita utk mbantu org lain, insyaAllah allah akn pmudahkan segalanya.

Sementara tgh promo vitamin c ni, nana bekalkan papa vitamin c and vivix. Bkn hny utk imunisasi tapi utk awet muda. Haha dh pencen pn, org x sangka, igtkn br umo 40plus je. Haip, Cucu2 dh berderet ni, papa..

#nanasayangpapamamanana

Friday, 27 November 2015

TERBAIKLAH NUTRIWHITE SHAKLEE!


#nanadanshakleebestmoment

Masa zaman sekolah asrama dl, kulit muke gelap, konon nk cerah, gedik guna pcuci muke mama. Effect 3hr je, lps tu kulit muke jd kering and bl senyum, mmg bdrh, especially kt bhgn tepi2 bibir, hidung, mata, sennag cite seluruh muke. Nk bgambar pn segan. X byk pn gmbr masa sekolah. Bw je la ke sana sini sapu tangan kecil utk lap muke if darah or peluh (sbb muke jadi pedih) And lps tu mcm2 lotion and minyak guna utk muke, baiki testur semula and lps tu serik dh nk pki pcuci muke or anything. Tp nana x pernah serik nk cuba sesuatu yg br tp xprnh puas sbb xde changes. Mama ckp kulit muke nana mnipis sbb ms kjadian dl tu, mngelupas2 muke nana. Bl pns, bpeluh, gelak, mmg cpt je muke merah padam. 

Skg, syukur sgt2 rs puas ht, guna Double Beauty dr Shaklee. Ni gmbr botol ni diambil pagi td 1.11.2015 selepas penggunaan hmpir 3bulan, and 2org gn. Superb jimat! Xyah nk pk ada chemical ke or what so ever, sbb ia mggunakan bahan dr tumbuh2an, xde wangian, xde chemical. Kulit nana yg sgt sgt sgt sgt sgt sensitif pn blh trm pcuci muke ni tau, so ia bsesuaian utk semua jnis kulit! 

πŸ‘πŸΌ membersihkn liang roma
πŸ‘πŸΌ mengawal keradangan kulit
πŸ‘πŸΌ mengurangan tompokan pada kulit
πŸ‘πŸΌ memberi kelegaan pada kulit
πŸ‘πŸΌ kulit semakin cerah
πŸ‘πŸΌ mengurangkan masalah pigmentasi
πŸ‘πŸΌ melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
πŸ‘πŸΌ menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
πŸ‘πŸΌ membuang toksin

Bahan bahan dalam pencuci muka yang gojes ni
πŸ‘πŸΌ Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit
πŸ‘πŸΌ Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit
πŸ‘πŸΌ Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza. 
πŸ‘πŸΌ Melembut dan menyegarkan kulit

Fullset pn ada.
Loose pn blh.

Wednesday, 25 November 2015

LAKSA DIA KAW PIAU PIAU!!!



#throwback
#nanadanshakleebestmoment

Alhamdulillah hr ni abi masak laksa. Diet ku hancus menconcos keranamu syg. Xpe2... Sabarlah wahai hati. Dek laksa ni juga la, nana tmbh dgn penuh rakusnye, 2round licin dgn penuh gaya. Dan after 2hrs, nana makan lg sebab perghhh xblh tahan dgn hny mngambil bau nye je. 

Dh telan kaw kaw laksa 3mangkok mencanak penuh, br teringt nk telan omega dan herbalax. Haha masa tu juga baru teringt nk mnum air 3.5litres masih blm achieve for today. Haha.. Dan masa tu, br nk salahkan abi, "ni semua salah abg, sbb masak sedap sgt 🍽 " abi gelak kan je.. Hahaha... 

Xpela syg, yg penting, perut nana dan anak2 "burp", kenyang (sbnrnye perut nana yg terlebih kenyang hahaha)

Tuesday, 24 November 2015

OSTEMATRIX TEMAN BAIK SELEPAS BERSUKAN!



Haha dh lama xbersukan. Sebelum ni ada la juga main badminton dgn team office but after so long 'big M' mendatang, xde la pegi main lagi dh.

Huhu sengal2 bdn rasa nye. Peringatan utk diri sndiri supaya x lupe encik Ostematrix dan vitamin C sebelum 'ngorok' mlm nnt.

Notakakitangan : dh habis bersukan, singgah Kader (restoran) pulun makan sampai pengsan. Haha habis balar kalori, nana tmbh bganda2 kalori, acano den nk kurus nyo, aih la badan..... Makin semnagat den nengok naik nyo... Hahaha (lantak, ayat ke laut) πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

#nanadanshakleebestmoment
#throwback

P/s : tq kak, luangkan masa dgn nana, walaupun penat, habis kj pkl5 td hehe..

Sunday, 22 November 2015

NUTRIWHITE MENGEMBALIKAN ZAMAN KEREMAJAAN KULIT SEMULA


Masa zaman sekolah asrama dl, kulit muke gelap, konon nk cerah, gedik guna pcuci muke mama. Effect 3hr je, lps tu kulit muke jd kering and bl senyum, mmg bdrh, especially kt bhgn tepi2 bibir, hidung, mata, sennag cite seluruh muke. Nk bgambar pn segan. X byk pn gmbr masa sekolah. Bw je la ke sana sini sapu tangan kecil utk lap muke if darah or peluh (sbb muke jadi pedih) And lps tu mcm2 lotion and minyak guna utk muke, baiki testur semula and lps tu serik dh nk pki pcuci muke or anything. Tp nana x pernah serik nk cuba sesuatu yg br tp xprnh puas sbb xde changes. Mama ckp kulit muke nana mnipis sbb ms kjadian dl tu, mngelupas2 muke nana. Bl pns, bpeluh, gelak, mmg cpt je muke merah padam.

Skg, syukur sgt2 rs puas ht, guna Double Beauty dr Shaklee. Ni gmbr botol ni diambil pagi td 1.11.2015 selepas penggunaan hmpir 3bulan, and 2org gn. Superb jimat! Xyah nk pk ada chemical ke or what so ever, sbb ia mggunakan bahan dr tumbuh2an, xde wangian, xde chemical. Kulit nana yg sgt sgt sgt sgt sgt sensitif pn blh trm pcuci muke ni tau, so ia bsesuaian utk semua jnis kulit!

πŸ‘πŸΌ membersihkn liang roma
πŸ‘πŸΌ mengawal keradangan kulit
πŸ‘πŸΌ mengurangan tompokan pada kulit
πŸ‘πŸΌ memberi kelegaan pada kulit
πŸ‘πŸΌ kulit semakin cerah
πŸ‘πŸΌ mengurangkan masalah pigmentasi
πŸ‘πŸΌ melmbapkan kulit dan memelihara kulit dari rosak
πŸ‘πŸΌ menegangkan dan menyegarkan kulit wajah
πŸ‘πŸΌ membuang toksin


Bahan bahan dalam pencuci muka yang gojes ni

πŸ‘πŸΌ Rumpai laut berfungsi membuang kekotoran, sel-sel mati dan menegangkan kulit
πŸ‘πŸΌ Alga Hijau membuang toksin dan mengekalkankan kelembapan kulit
πŸ‘πŸΌ Strawberi Begonia menyeragamkan warna kulit. Takdelah muka kita ada zon warna berbeza.
πŸ‘πŸΌ Melembut dan menyegarkan kulit


#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

MAKAN BERDUA AND NOW BUKA BOTOL BARU LAGI


#nanadanshakleebestmoment


Alhamdulillah. untuk ke sekian kali nye vitamin c dibuka lagi. almaklumla, makan berdua... Quantiti 180biji bile di share 2 org dan kemudian setiap hari mkn max 6biji, mana tak nye hbs cepat. Ni stok utama nana restok tau!

Seronok kalau yg tahu keistimewaan vitamin c shaklee. Selain dr mningkatkan imun bdn dan sbg antibodi, ia juga mcntikkn kulit. Pori2 muke nana pn smakin mngecil. Xyah nk touch up tebal2. Memandangkan vitamin c bersifat semulajadi makanye pngmbilan vitaminc scara konsisten dan minum air yg byk tu sgt penting ok.

Jom consult nana utk dptkan best price and best set utk kulit dan kesihatan

Especially pada yg demam, selesema, bakal pengantin, ibu hamil, wanita berpantang.

Google+ Followers

Cuci Mata