Showing posts with label MYLIFE. Show all posts
Showing posts with label MYLIFE. Show all posts

Friday, 8 July 2016

SELAMAT HARI RAYA 2016

assalamualaikum.. 

masih belum terlambat rasa nye nk aku ucapkan selamat hari raya pada semu amulimin muslimat. ampun maaf dipinta, zahir dan batin, terang atau berselindung, nyata atau kabur, dr hujung rambut hingga hujung kaki. alhamdulillah, setelah sebulan berpuasa, kita masih dpanjangkan umur dan diberi rezeki nikmat utk meraikan hari raya tahun ni.. pelbagai juadah atau masakkan terhidang dan tak ketinggalan juga juga 'kuih tunjuk'. haha tu adalah contoh aku sendiri la tu haha.. sbb sebagai pejuang keje swasta, mmg masa sgt limited. dan dgn kudrat yg ada, cuma mampu beli je kuih raya. hehe.. 

tahun ni, seperti tahun2 sebelum nye, aku dan abi mmg xde masalah utk make a decision utk beraya di sebelah mana dan mana. sebab every year pun memang kami akn bertukar2 atau lebih senang disebut, rotate kampung masing2 every year. haha senang, xkalut. xde dok osom guna burung, batu air, gunting ke matahari ke ape ke okay haha.. tq abi for the fair dan square decision and cooperation. kalau sebelum ni kami beraya di kedah, so tahun ni kami beraya di johor. but, haaa ada but okay, but i still makesure that the raya moment, i get together with my beloved family was not missed up!

masa bulan ramadhan, kesempatan cuti 4hari, aku gunakan utk balik kedah, bersahur dan berbuka disisi keluarga tercinta. dan aku remind kan pd mama supaya masing2 bersiap dgn baju raya utk ambil gambar pre-raya, bak hang.... hahaha... nak ada mood raya, even tak dpt beraya bersama.. this was crazy and even awesome, when this happened. hehe... mama pun, ikut je. papa dan aqil pun tak ketinggalan, malahan kebetulan rezeki nabil (adik kedua aku) utk ada sekali on that moment. sbb mmg majority of our raya photo, he was not around. pity him but glad to have him around. aku la paling riuh sbb aku mmg suke dok set up camera, tripod and silap2 ktorg guna monopod je utk wefie tp utk post dlm blog ni, mesti la aku post kan gmbr tercantik dan terhensem family aku hahaha... kan.. kan.. kan.. 

haaaa ni gmbr yg 100kali yg paling sopan ktorg.. hahaha semuanya sedondon. tp aku dan abi je kelaut. tp xpe, contra la sikit kan. hehe... tp maintain macho.. dan cun melecun.. suke tgk gmbr ni... nnt nk frame kan la.... haaaa jgn kata ahkak tak payung ok... 



dari atas : nabil, abi dan husniyah (gerammm nye tgk muke husniyah mcm tu hehe)
dari kiri duduk : abg ilham, abg aqil, papa hensem, mama cantik, aku comei dan kakak husniyah

ok, so aku dh payung gmbr family aku, now aku payung gmbr fmly mertua aku. best part, semua kebetulan pakai bj yg ala-ala lebih kurg. xplan ape pun but it really happened. 


dari atas : aku yg comei, abi hensem, husniayh manja, abg aizan, kak azizah, anak sulung abg aizan
dari kiri duduk : mak yg manis, abah yg kacak, azmil, yani, anak ketiga abg aizan.
dari kiri bawah : anak kedua abg abg aizan, abg ilham, kakak humairah, ank sulung azmil, ank kedua azmil



Alhamdulillah, semuanye selesai walau mcm2 terjadi, kami tetap happy. 

quote paling win dr adik ipar aku : When we talk about Miles, we r far aparts.
But when we talk about Hearts, We r close together gether..









Wednesday, 6 July 2016

SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR DAN BATIN

assalamualaikum.. 

masih belum terlambat rasa nye nk aku ucapkan selamat hari raya pada semu amulimin muslimat. ampun maaf dipinta, zahir dan batin, terang atau berselindung, nyata atau kabur, dr hujung rambut hingga hujung kaki. alhamdulillah, setelah sebulan berpuasa, kita masih dpanjangkan umur dan diberi rezeki nikmat utk meraikan hari raya tahun ni.. pelbagai juadah atau masakkan terhidang dan tak ketinggalan juga juga 'kuih tunjuk'. haha tu adalah contoh aku sendiri la tu haha.. sbb sebagai pejuang keje swasta, mmg masa sgt limited. dan dgn kudrat yg ada, cuma mampu beli je kuih raya. hehe.. 

ni adalah gambar raya kami anak beranak dari 2010-2016, alhamdulillah...


2010


2011


2012


2013


2014


2015


2016


Monday, 27 June 2016

TIGA2 HEBAT, BOOSTER SMASA RAMADHAN


Alhamdulillah, bersyukur kita dipanjangkan umur untuk sampai ke23 ramadhan. dengan rezeki dari allah, pd kesihatan yg baik, bn bertenaga dan xlapar disiang hari, serta dpt mnunaikan ibadah pd ALLAH, nana amt syorkan diambil supplement selain mknn sunnah. mighty 3germs.




nana amalkan ESP utk protein dan mngenyangkan perut, alhamdulillah, utk trus bertahan smasa bersahur. performance drink, diminum sejuk2, semasa berbuka, sbg pengganti minuman isotonik dan pemberi tenaga, sementara blm mkn ape, dan tenaga extra smasa mnunaikn solat maghrib, sblm mjamah mknn bbuka.. dan mealshake utk anak2 smasa bersahur, slain mngenyangkan mereka, ia juga sbg extra booster utk mereka menuntut ilmu di school, no more focus lost! alhamdulillah.. 

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

BELIAU JANTUNG HATI PENGARANG JANTUNG SELAMANYA

Setiap kejayaan yg diperolehi, pasti ada yg mendukung, memberi semangat dan membantu disaat jatuh bangun nye dia sebelumnye. even sape sahaja pun akn mjadikan seseorg tu sbg role model nya dan kalau boleh nk jadi sebijik mcm idola nya.



role model nana ini adalah seorg ahli perniagaan kecil2an dimata pengunjung yg hadir dan menginap di chalet beliau, namun, dia besar dimata nana. diusia 17tahun, nana pernah membantu beliau menguruskan dan mebantu beliau organised any event held kt chalet beliau. ye, memang semua org melihat melalui mata kasar, menguruskn chalet seperti beliau adalah suatu keje yg mudah, namun nana sendiri melihat beliau menguruskn semuanya sendiri. dia lah owner, dia la pekerja, dia la tukang kebun, dialah tukang mesin rumput, dia la tukang angkat panggilan customer nk buat reservation, dia la yg membaiki kipas/aircond/paip pecah di bilik chalet tnp minta bantuan pekerja yg lain. beliau sangat berdikari dan berdisiplin. beliau akn cuba melakukan segalanya walau terlalu byk cabaran dan halangan. penat tak yah nk habaq laaaa... tu dh harus... pernah tido lewat kerana perlu jaga kawasan.. dia jugala abang long kawasan, xde guard okay. byk dugaan, beliau atasi dgn baik dan tabah.

jatuh bangun dlm business tu perkara biasa, namun, mental, emosi dan rohani perlu kental, berpandukan pd jalan allah, untuk diberi kekuatan dr allah, miracle always happen for those people who is at His path. bg nana, dlm business ape pun, disiplin, tabah, positif dan juga kental hadapi kritikan kiri knn dpn blkg, perlu utuh. syukur....

beliau la nadi kekuatan nana utk terus melangkah mngikut jejak beliau. beliau sentiasa menjadi segalanya bg nana..

dialah.... papa...
org yg mengazankan nana, yg selalu syg nana, yg tak pernah mnyakiti hati nana, yg selalu mejadi 'bodyguard' nana, yg selalu bersama nana, jatuh bangun nana, ada beliau. dalam diri nana ada beliau.

#papakugarang
#tapidiatakmakanorang
#sayangtakmampudiucap

#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Wednesday, 22 June 2016

OSTEMATRIX VITAMIN AJAIB

Entri kali ni nak cerita mengenai Kebaikan Ostematrix Shaklee. Ostematrix ni sebenarnya Kalsium yea. Kalsium penting untuk kesihatan tulang, otot dan ligamen, sementara magnesium perlu untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang, dengan mencegah pembentukan kalsium di dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi. Kajian menunjukkan pengambilan kalsium berlebihan bukan sahaja membantu menguatkan tulang-tulang, tetapi juga membantu mengurangkan gejala-gejala osteoarthritis.

Tulang merupakan struktur penting di dalam tubuh manusia. Ia merupakan kerangka yang menyokong berat badan dan organ utama seperti paru-paru, jantung, hati dan ginjal serta membolehkan kita menggerakkan otot-otot dan tubuh secara bebas. Mengekalkan kesihatan tulang secara optima adalah penting bagi mendapatkan kesihatan optima yang menyeluruh. 



Apa pula Kandungan dalam Ostematrix:

Kalsium (1000mg) - Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium (400mg) - Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D (400IU) - Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron - Bantu dalam metabolisme tulang
Mangan, tembaga & zink - Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang  


Manfaat Ostematrix
  • Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang sihat
  • Mengelakkan penyakit osteoporosis (tulang rapuh)
  • Memulihkan kekejangan dan kebas-kebas
  • Meringankan stress
  • Menstabilkan tekanan darah
  • Melegakan sakit ketika haid
  • Membantu dalam masalah gastrik
  • Penting untuk pembekuan darah, menstabilkan transmisi impuls saraf & merehatkan otot sewaktu kontraksi
  • Mengurangkan risiko praeklampsia
  • Membantu mengurangkan sakit belakang
  • Mengurangkan risiko osteoporosis
  • Membantu mengurangkan kebas dan sesemut
  • Membantu melegakan sembelit
  • Membantu dalam masalah tumit kaki sakit/pecah-pecah
  • Membantu masalah kolestrol
  • Menggalakkan kulit yang cantik
  • Melegakan sakit-sakit sendi
  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
  • Membantu melembutkan najis
  • Membantu mengatasi migrain
  • Membantu masalah buasir
Perkara menarik mengenai OSTEMATRIX
  • Ianya sangat mudah ditelan kerana bersaiz kecil dan disalut licin , dan ia juga memberi alternatif kepada mereka yang tidak menyukai susu sebagai sumber kalsium.
  • Tidak berbau
  • Tidak mempunyai rasa
  • Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Cara-cara pengambilan Ostematrix:
  • Ambil 4 biji sebelum tido
  • Sebotol mengandungi 120 biji ostematrix
Tanda-tanda Kekurangan Kalsium
  • Kerap sakit gigi
  • Gusi Berdarah
  • Kejang Otot
  • Rambut kasar
  • Tumit pecah/ kasar
  • Kuku rapuh
  • Kebas kaki dan tangan
  • Kulit kering
Siapa yang sesuai mengambil Ostematrix
  • Mereka yang mengamalkan gaya hidup sihat
  • Mereka yang tidak suka minum susu, jadi boleh ambil ostematrix
  • Ibu menyusu untuk meningkatkan lagi pengeluaran susu
  • Ibu Mengandung
  • Mereka yang mengalami masalah sembelit
  • Mereka yang mengalami masalah tulang/sendi
  • Mereka yang kerap lesu/letih
  • Mereka yang selalu kekejangan otot
Menarik kan Ostematrix nie...mesti cuba untuk mereka yang belum pernah mencuba...

Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

VITAMIN C FAVOURITE SEPANJANG MASA

Gmbr ni dh berkepuk dlm ig, xshare. 



Reason : gmbr ni nmpk gigi 
Ape kena mengena : gigi tak cantik 

I love Vitamin C, Shaklee. 
Byk sbb utk describe vitamin favourite ni. 


  • Meransang pembentukan collagen 
  • Mperbaiki symptom darah; gusi berdarah dan lebam 
  • Mbantu sel darah putih mnentang bakteria dan kuman 
  • Mngurangkan kolestrol dan tekanan darah 
  • Mbantu mningkatkn imunisasi bdn 
  • Mpbaiki masalah insomnia dan selesema 
  • Mcerahkan kulit dan melambatkan penuaan 
  • Mrangsang pengeluaran T-cells utk mbntu mlawan kanser 
  • Mbina sel merah yg sihat utk pnyerapan zat besi yg baik 


Ok, so layankan je la ye gmbr ni. Haha.. 
Bersyukur diberi tubuh bdn serta kulti yg sihat. 
Alhamdulillah 

#tsunamishaklee 
#chromaticshaklee 
#SGV 

Love, Pengguna Tegar Shaklee 
Shazana 0125241445 
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 19 June 2016

COD OFFLINE VS ORDER ONLINE

Recently nana pegi COD ke UIA, demi kerana Bcomplex utk tenaga dan antistress, serta vivix untuk ikhtiar hamil serta kulit cantik. nana praktis berurusniaga secara online dan offline. 




Nana COD brg biasanye di Menara Icon, Jln Tun Razak, di UIA, wangsa maju, taman melati, Gombak dan seangkatan dengannya. sesat tu mmg dh sebati dh. haha guna waze ke, google map ke, mmg dh nama pun masuk tpt baru, mmg la sesat. melainkan tpt dh biasa, insyaALLAH xde masalh sesat ni. tp in the end, barang masih lg selamat sampai ke tgn customer.

melalui online, nana akn order brg di shaklee2u, terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang berikan dlm masa 2-3 hari. dua2 cara pun mudah dan senang. kalau tak order melalui online pun, ready stok nana ada, mmg abi la encik despatch nye ke pos laju. sini, poslaju direct, so mmg bukan agent, senang dan last pickup pkl6.30pm. kalau selepas waktu tu, mmg esok hari nye la brg akn di uruskn oleh pihak pos. 

dua2 pun ada pro and con.. so sape yg berminat, blh roger nana..

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

DESTINASI IDAMAN UNTUK YG TERSAYANG

assalamualaikum. selamat bersahur dan selamat berpuasa.
ok, kita sambung pot pet pot kita hari ni lg ye hehe..




nana bukan kaki travelling, tapi sbg manusia, nana juga ada rasa teringin utk kesana dan kesini. sebelum ni, nana pernah ke GuangZhou musim sejuk (2011), masa tu kakak baru 1tahun 4bulan dan abg ilham baru 5bulan. dan recently nana ke Korea musim nk ke summer tp masih sejuk, bawa husniyah, berumur 1tahun 9bulan. alhamdulillah merasa juga mereka, tapi tak tahulah, depa semua ni akn igt ke tak, bile dh besar nnt hehe..

tapi kali ni memang 'aim' sgt nak ke Osaka musim salji. business shaklee mampu membawa nana ke sana kerana, selain dr simpanan untung runcit, nana juga dpt bonus di tengah bulan haaaa tu part paling menarik bg nana hahaha, selain dr dapat gaji bulanan dr keje azali sbg pekerja shift yg berdedikasi dan komited haha.. Nana nk bawa abi ke sana 1 hari nnt, insyaALLAH. Sejuk2.. Beku2.. Salji.. haha... kt Malaysia yg always we do, bawa ank2 sejuk2, beku2, salji2 adalah di... Genting Highland. so kali ni, why not, we feel the real one, kan.. hahaha

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Saturday, 18 June 2016

SAYA SID ITU

Assalamualaikum,



Nana mengamalkan Shaklee sejak 2013 kerana sering penat dan letih. Almaklumla bkerja shift. Kejap pg, tengahari dan terkadang ptg, menganjak shingga tengahmlm. Selain tu juga Nana amalkan set hamil dan bpantang.

Alhamdulillah, ia sangat mbantu Nana utk kekal cergas dan bertenaga menguruskn keje azali, urusan rumah dan menjaga anak2 yg smakin active!

Jika anda mencari vitamin untuk :
KULIT CANTIK
KURUS
SENDI/SARAF
ANAK CERGAS BIJAK
RESDUNG
PEROKOK
IBU HAMIL/MENYUSU/BERPANTANG

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Pengguna tegar sejak 2013
Blog business dan personal : www.ceritaumiabi.com

Terima kasih.

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎chromaticshaklee‬
‪#‎SGV‬
Love, Pengguna Tegar Shaklee
Shazana 0125241445
www.ceritaumiabi.com

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 17 June 2016

AKU DAN OSTEMATRIX BERPISAH TIADA

assalamualaikum. selamat pagi. salam jumaat yg penuh barakah. semoga semua antara kita dimurahkan rezeki dan diberi kesihatan yg baik, insyaALLAH, amin.. 




hari ni, nana nk kongsi serba sedikit tentang supplement paling best nana amalkan, dr hamil, mengandung dan bersalin (berpantang), iaitu Ostematrix. nana mmg "allergy" susu hahaha, tu memang dr dl lg.. so mereput la tulang nana ni sebelum tua.. hahaha so Ostematrix adalah solution terbaik sebelum mereput dan avoid Osteoporosis yg rata2 terjadi pada kaun wanita... kerana anda begitu berharga.. eh! 


 Consume semasa hamil dan berpantang dl, dpt mngurangkan sakit belakang dan tidur tak lena. sembelit pun dh semakin lancar hehehe tu mmg bonus laa.... dan ia juga dikategorikan sebagai antara agen Milk Booster ibu menyusu tau... hehe... ni based on pengalaman nana consume Ostematrix.


#tsunamishaklee 

#chromaticfamily 
Love, Pengguna Tegar Shaklee Shazana 0125241445





Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 12 June 2016

ANAK PUASA, UMI ABI YG EXCITED AND NERVOUS

Assalamualaikum. 


7 Ramadhan. 12 Jun 2016.

Alhamdulillah, puasa lancar buat kakak humairah and abg ilham, dari bersahur hingga berbuka, dari terbit matahari hingga terbenam. Rm6 claimed by each of them from abi. Baju Korea baru je dirasmikn hari ni after almost 1month back from oversea. 


Love, English Country Home, Sungai Petani



Friday, 3 June 2016

CINEMA TIME - NINJA TURTLE; OUT OF SHADOW

Assalamualaikum. 


3 June 2016. Spending the night again with those kiddos in beanie cinema for the first time. Ninja Turtle - Out of Shadow @9:15am. Beanie cinema. Best gile.. 



Great! Happy weekend dear!


Love, Mother of 3 cute kiddos! 


Sunday, 29 May 2016

CINEMA TIME : DORAEMON; NOBITA AND THE BIRTH OF JAPAN

Assalamualaikum.

29 May 2016. They are actually cant wait to watch Doraemon: Nobita and the Birth of Japan 2016 @11.15am today. The medicine for them perhaps! 

Spending time with family in any activity are most valueable, excitement and priceless. Alhamdulillah.

P/s : the reason why their faces in red colour is because the effect from 'TGV Cinemas' lighting on the wall 😜


Love, TGV Setiawangsa


Sunday, 15 May 2016

CINEMA TIME - ANGRY BIRG THE MOVIE

Since this morning Umi participated in Mad Warrior run at UM, I still find time to spent with my beloved. We watched movie at AU Setiawangsa tonight. Angry Bird The Movie @8.30pm. Valueable time. Alhamdulillah. Now need to recharge energy, body and mind to face tomorrow. Be a good daughters and son, my dear. Umi Abi love u so much! ❤️❤️❤️ good night and Assalamualaikum..



Sunday, 20 March 2016

IPTV OUTING 2016 - AGROTEK ULU LANGAT

**tak berkenan or tak suke, jgn baca ye hehehe**

late update. assalamualaikum. 


Agrotek Ulu Langat


outing adalah saat paling best, mcm kua dari penjara rasa nye. hehe dah la aku ni jarang gile kua dengan kawan2, so this is the best time for me to hangout with friends. dalam department aku, ada ktorg khas kan 1 team untuk committee so kalau ada ape2 event, committee ni akn bekerjasama utk memastikan segalanya berjalan lancar. hello, team committee ktorg bukan calang2 okay, byk event ktorg dh organise kan, melibat kan ramai stakeholder, insider and outsider tau. aku jarang sebenarnye nk cite hal2 keje dlm blog ni tp 1 kehebatan committee team ni adlh ktorg saling bganding bahu utk setiap ape yg di pertanggungjawab kan di bahu. haaa nk tahu mana aku tahu, sbb aku la antara committee dlm team tersebut. ok, foine.. back to the root. 


we were preparing all this itinerary and blah blah blah ni for almost 6months ahead. seriously byk gile tpt ktorg survey dan atlast we decided to have and psent our outing di agrotek, ulu langat, selangor pada 12-13mac2016. sebelum tu committee ni bahagia kan kepada ceti, tukang event, tukang sediakan hadiah, tukang buat slide, tukang arrange transportation, tukang deal game and accomodation dgn agrotek, eh byk tukang lg la ktorg agih2 kan kpd setiap team member. kami selalu bincang sesama sendiri dlm group whatsapp yg dikelolakan oleh head committee team. the best part is, sape yg melangsaikan team fund sehingga dec 2015, akan dpt special rate discount! haaa ko ado! dan pun, di antara nye aku la tu... hahaha.... so cuma memandangkan bawa kakak humairah, harga nye adalah half price, dari harga adult (asal : rm120+gst 6%). 



we are pointing our sweet fingers to the VVVIP concern hehe

ok so now we make the story short and sweet ok. pagi hari kejadian 12mac2016, abi hantar aku dan kakak humairah, sambil ditemani oleh abg ilham dan baby husniyah, tp sempat mnyempat juga la kami breakfast dl, pekena roti canai sedap, pcik melayu tebar. pcik ni buat lembut dan garing. i looiikkeee. aku make sure kakak humairah kenyang sbb takut xmnyinggah pulak breakfast nnt. risau aku.. lps dh breakfast, perjalanan xlama sbb jln lengang, almaklumla hari sabtu. aku tiba d office awal, atleast sblm pkl9pg. haha aku punya la kelam kabut sbb aku mmg x suke org tunggu aku, tp rupe2nye ramai lg yg xsampai. haha sengal ubi betol dorg ni. best part (ada je best part kan haha, layan), ada kawan aku sorg tu, die yg paling lambat, lagi lambat dr geng lain yg lambat, dan lebih lambat dr team manager, wahhh die mmg sgt VVVIP (nama di sensored) hahaha.... sempat la ktorg amb gambar beribu snap (konon je). so selepas VVVIP tiba, baru perjalanan bermula (kan aku dh ckp, die VVVIP hahah). aku, kakak humairah dan halijah tumpang kete dgn kak ramnah. yg bawa kete akn tumpangkan sape yg x bawa kete, mngikut list transportation prepared. haaa kan aku dh ckp, tukang arrange transportation pun ada tau.....



ni check point kami - Restoran Nasi Saleha

ni 'car-mate' aku - kak ramnah, halijah and my dear sweet daughter - kakak humairah

for about few minutes, roughly 15minutes, we dropped by at the first check point. Kedai Nasi Lemak Saleha. korang nak tahu, nasi lemak saleha ni popular. die ada jual juga di area taman melati. aku rasa. die ada juga jual ats org, org atas org, org atas org agaknye kot. mb org tu akn dpt murahla, tp hrg nasi lemak di kedai dan di tepi jalan yg biasa aku beli tu xde beza, sama je. tp aku pun x tahu tang mana best nye sebenar2nya. tang nasi nya kot (berlemak), tang sambal nye kot (xpedas sgt dan x berair sgt), tp yg aku confirm, x mungkin tang telur rebus nye dan tak mungkin tang ikan bilis serta kacang nye. tu dh 100% aku konfem hahaha... memandangkan aku dan kakak humairah dh pekena breakfast dgn abi td, so aku just 'jamah' (buat syarat dh alang2 sampai kt kedai ni kan...) 1 nasilemak dan air teh o share dgn kakak humairah. selesai semua kawan2 aku mkn, mnum dan buat permbayaran masing2, kami sambung semula perjalanan ke agrotek yg kata nya mengambil masa dlm tempoh 30-45min. 



yeay, rombongan kami dah sampai

ok, perjalanan x sampai pun seperti yg di jangka, lebih cepat cuma setibanya disana, otak aku jammed kejap sbb byk gile kete parking kt tepi jalan dan juga dlm kawasan agrotek. sgt byk. ni mcm byk group masuk je. tp aku xpastila samada stay a night ke or balik hari, tp seriously gile byk kete. sampai ada sorang hakak RELA kena jaga parking pulak. almaklumla tepi jalan. then once we have parked all the convoy cars. kemudian kami sempat lg, sementara mnunggu yg lain angkat backpacks masing2, ktorg yg dh sampai dl ni, snap photo la. kakak behave sgt, alhamdulillah. risau juga kalau2 die over excited lbh dr aku haha.. kang x kejo aku gamaknye.. 


setibanya di ruang legar (berbumbung - sebab pns terik gile), ktorg letak brg berkotak and berkoyan2 byk nye ats meja kosong kt situ, ktorg pun dftr kt kaunter. dan ada juga antara ktorg yg sempat order mnuman sejuk, sbb kebetulan ada cafe kt tpt mnunggu tu. selesai urusan checkin, kami singgah sebentar di dorm utk 16girls with 2bathrooms. ruang dorm sgt pns, mungkin sbb terikan matahari tengahari agaknye. seriously pns. kakak si budak kecik pun mnx nk mnd, sbb pns sgt bdn die rasa agaknye. so once she finished her bath, then even committee kata, ktorg dh blh pindah ke bilik. ok, tentang bilik, actually reserve for our dear boss's family but since he cant make it to also join the outing due to have relative marriage or kenduri (if i m not mistaken), the room ready for us, since i bring a child. takut budak2 x biasa bising, xblh tido malam dan x tahan panas. yup, she is actually xblh tido if bising2 and bilik terang. 


ok, asyik tersasar je aku ni, ok sorry. tengahri mmg xde lunch disediakn, tp alhamdulillah, aku dan kakak humairah masih kenyang. dan memandangkan cuaca sgt pns, activiti yg spttnye mula jam 2.30 ptg ditangguhkan dan delay ke pkl3.30 ptg. so masuk je ke bilik aku, kakak terus nk tido. penat and ngntuk agaknye. kebetulan, masa tu mmg waktu tido siang die. so aku tido kan die, bg die refresh, 'charging battery'.. dpt la die tido dlm 1jam 10min. kemudian aku kjutkan die. yes, she so energetic utk activiti seterusnya..


activiti petang kami teruskan dgn pelbagai activiti sukan darat dan air. berpeluh2 juga.


Aktiviti sukan darat :

  1. terompah giant (kayu pjg, 4org, masing2 masuk kaki kt ruang kaki yg disediakan)
  2. kepit 3 bola (2 diketiak dan 1dicelah peha)
  3. baling belon air yg paling jauh semakin jauh dan xboleh pecah
Aktiviti sukan air : 
  1. betung lubang (betung setinggi 5kaki, ada byk lobang, 6org pmain, penuhkan betung dgn air)
  2. wresling atas batang kayu (duduk atas batang kayu, 6org setiap bahagian, jatuh pihak lawan)
flying fox rm25/person
jungle tracking rm20/person
paintball rm60/per entry with 50balls provided (minimum 20pax)
P/s: Malangnye xde sape pun nak main permainan ni.. huhuhu...


kakak humairah with mummy aisha


kakak humairah dan mama halijah

Selepas dh settle semua permainan and dh tahu sape permenangnye, ni adalah aktiviti bebas. kakak humairah la paling best sbb ada mummy aisha dan mama halijah yg selalu dok kendong belakang jalan2 dlm air. hehe... alhamdulillah, so aku still remain kering kt tepi sungai melihat keindahakn dan keceriaan teman2 dan anak bermain dgn air. so after few moment, then we are ready to get ourselves clean kt dorm dan bilik masing2. 


di dalam bilik, again, kakak humairah kena mandi. maklumla air sungai kan, tkut juga kalau2 mlm nnt die ngigau pulak, or gatal2 ke. selesai mandi dan aku juga smpt mngmbil masa mbersihkan diri, kemudian kami bersiap utk malam dinner 'kampung style'. serious i've got no idea at all. and since aku seriously x bawa tudung lebih, so aku pun decided utk lilit kan kain batik sbg pengganti tudung/shawl. alhamdulillah, berhasil. kakak pun pakai bj kemas2 aku sediakan dan mama hot aka roomate di agrotek pun pakai pakaian mengikut tema mlm ni. hahaha.. sgt cantik!



coleslow, sotong goreng,, ayam panggang, sausage rebus, fries, spaghetti mushroom
satay, kambing golek, tembikai, air tembikai

pkl8pm, kami berkumpul kt ruang mkn mlm kami, bau semerbak kambing golek. byk nye la hai mknn yg ada.. antara nye, ayam panggang, fillet, spaghetti (kuah mushroom black pepper), sausage (rebus!) buah tembikai, orange, kambing golek, kuah blackpepper. masyaALLAH sedap nye... tp syg nye kambing golek nye liat. nk tercabut gigi aku haha.. even kakak humairah yg suke kambing tu pun xmkn.tp kuah black pepper nye sedap. overall mknn ok, sausage rebus and kambing liat, tu yg slack. teringat pulak aku bile sebut psl mkn kambing golek ni, ada kwn aku namanya roqib, die dh 2x juga la buat mkn2 kt rmh die, ajak officemate, ke rumah, mkn. so sorang tong2 rm25/kpala/ tp mknn yg disediakn semuanya sbnrnye melebihi rm25 tu pun. sedap dan sgt puas hati. even anak2 aku pun mkn byk tau. bkn hny kambing grill je die buat, ayam grill, sausage grill pun ada tau. mmg puas hati. kena pulak air die sediakan sekali; air lemonade. kasi potong kambing2 dlm bdn kte lepas makan. hahaha... ok2, back to the root la... 


Anugerah Hebat dan Gempak 2015 :

  1. Staff Paling Hot 2015
  2. Staff Paling Hipster 2015
  3. Vokal Staff Terbaik 2015
  4. Staff Paling Sado 2015
  5. Pasangan Duo 2015
  6. Staff Paling Rare 2015
  7. Staff Gempak 2015
  8. Moment Paling Viral 2015
  9. Pakaian paling kena Tema 

majlis dimulakn dgn bacaan doa dr norman dan seterusnya diikuti dgn beberapa anugerah yg hebat. lawak btol suara background bg mnyuarakan anugerah ape sekian2 tu. hahha.... pemenang nye ada yg expected and ada juga yg unexpected. selesai mjlis, sambil mkn2, dan sambil rehat2, ktorg boleh karaoke. dan jangka masa diberikan adalah dr 10pm-12midnight. serious bengang sbb sound system gile sengal. teruk. pecah2, sekejap tenggelam timbul, mmg x best. kacau mood trus. potong! beberapa org yg suara best turut blumba mnyanyi. but the sound system is ok after about almost 1hour. tp tetap kena habis kan smp pkl12tghmlm. laaa igtkn dpt extend, ye la, bkn salah dan masalah kita kan. sabo je la.... kita dok gelak mngilai2 and happy2 masa mlm kejadian, die buat x tahu plak sambil mlayan game dlm handphone aku. the best part, bile handphone aku dh hbs je, die siap tepuk2 tangan seolah 'dh selesai'.. lps tu die dh bosan, dan trus ajak balik bilik. aduhai anak, majlis blm habis lg ni, syg oi.... demi ank, aku mohon minta diri ke bilik, dan mninggalkn majlis. dan setibanye di dalam bilik, kakak gosok gigi dan basuh kaki, die pun trus tido. like seriously?! die mmg mngntuk dan penat lettew....

ni aku share kan video exclusive, hasil kreatif muaz d'chauntique hahaha




Google+ Followers

Cuci Mata