Showing posts with label LECITHIN. Show all posts
Showing posts with label LECITHIN. Show all posts

Sunday, 21 August 2016

TANPA SENAMAN PUN BOLEH KURUS TAU, NI CARA NYA...

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter. 

Perut buncit merupakan kriteria utama sebelum seseorang itu dilabelkan mendapat sindrom metabolik yang berkait rapat dengan penyakit-penyakit seperti diabetes mellitus, hipertensi, masalah jantung dan sebagainya. Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit. 

Lemak visceral pada perut buncit

Lemak dalam tubuh ada 2 jenis  lemak subkutan yaitu lemak yang berada dibawah kulit dan lemak visceral disebut juga lemak intra abdomen, lemak yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak ini akan metabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan Anda.



3 Cara Kempiskan Perut Dengan Cepat Tanpa Senaman

1. Lecithin


1. Pemecahan Lemak Dan Kolesterol – Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.


2. Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

3. Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.


2. Omega Guard


Omega Guard merupakan asid lemak Omega 3 termasuk asid lemak tak tepu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi yang boleh merendahkan lemak dalam darah, mengawal obesiti dan mengawal kolesterol LDL. Ia melicinkan aliran darah dan mengelakkan pembekuan dalam salur darah.

Ia secara semulajadi bertindak sebagai lemak baik (HDL) yang akan mengikis & mengangkut lemak-lemak jahat (LDL) dan membawanya pergi untuk disingkirkan.

Asid lemak Omega 3 juga bertindak mencetuskan hormon leptin iaitu hormon yang berkaitan dengan selera makan. Semakin tinggi hormon leptin, selera makan semakin berkurang. Ini boleh membantu mengurangkan nafsu makan yang berlebihan.

Omega 3 juga membantu meminimakan lemak yang diambil daripada disimpan menjadi lemak. Ini kerana Omega 3 turut merangsang tahap sensitiviti insulin dalam darah kita. Lebih sensitif sel-sel tubuh kita terhadap insulin, lebih sukar untuk lemak-lemak yang dimakan disimpan.



3. Herb Lax



Apa sumbangan penting setiap bahan ini dalam usaha untuk kempiskan perut kita?

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves
 – Membersihkan usus, darah dan hati.

Apa lagi keistimewaan Herb-Lax ni selain daripada mengempiskan perut?

i. Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
ii. Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
iii. Membantu masalah sembelit
v. Melawaskan pembuangan air besar.

Kalau anda serius nak kempiskan perut supaya tidak lagi dilabel ibu mengandung, saya akan berikan cara yang tepat untuk memastikan perut anda kempis semula, di samping senaman sit up setiap hari.


Betul ke 3 Cara ini Berkesan?













Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 28 June 2016

TIDAK BERPALING SELEPAS JATUH CINTA DENGAN SET PENYUSUAN EXCLUSIF SHAKLEE

KENALI ASYIQIN

=============




Wanita jelita ini merupakan ibu kepada seorang anak lelaki berusia 2 tahun. Lebih dikenali sebagai Eqin, beliau juga adalah seorang WAHM (Work At Home Mom) yang aktif menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline; daripada rumah. 

Mulai jatuh cinta kepada Shaklee melalui set terulung Shaklee kegemaran ramai wanita di Malaysia; iaitu Set Penyusuan Shaklee; menyebabkan beliau tidak berpaling lagi kepada mana-mana jenama kesihatan dan terus mengambil keputusan menjadikan perniagaan Shaklee sebagai lifetime career.

Mendefinasikan SUPERMOM adalah umpama seorang Menteri, manakala suami sebagai Perdana Menteri; Asyiqin tegar memotivasikan setiap saat kehidupannya dengan tagline motivasi "Where there is a will, there is way!'. Dan, ini adalah benar kerana kerapkali Asyiqin sanggup hadir ke kelas-kelas yang dianjurkan oleh pihak syarikat dan uplines hanya dengan menaiki ETS daripada Perak ke Selangor seawal sebelum Subuh.

Semoga Asyiqin terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!


Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/ctUVlo



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 17 June 2016

BACAAN KOLESTROL SEMAKIN MENURUN, BDN KEMBALI CERGAS

KENALI HARTINI

==============





Wanita mudah mesra ini sungguh berjiwa besar orangnya. Beliau juga adalah Juara Supermom Shaklee Story Musim Pertama. Gemar meluangkan masa berjalan-jalan bersama keluarga menjadikan beliau seorang yang berpengetahuan luas.
.
.
Masih menggalas tugas sebagai seorang penjawat awam, beliau amat menggemari Set Kolesterol. Kerana sebelum ini beliau selalu mengalami letih, sakit kepala dan migrain yang amat teruk kerana paras kolesterol yang tinggi diadalam badannya. Mengikut nasihat doktor, beliau haruslah ambil ubat sentetik yang dibekalkan oleh doktor selama setahun, tapi kerana hasil dari pembacaan dan kajian secara ilmiah mengenai ubat-ubatan ini, beliau enggan.
.
.
Beliau mencari alternatif dengan mengambil supplemen semulajadi Shaklee yang telah dicadangkan oleh farmacist. Vitamin tersebut adalah Lecithin, Alfalfa, Omega dan Phytocol. Kesan dari pengambilan yang konsisten, kolesterol mula menurun dan kesihatan bertambah baik. Alhamdulillah
.
.
Mendefinasikan Supermom sebagai "ibu yang bahagia dan membahagiakan". Ibu adalah pemangkin kejayaan dan kegembiraan suami, anak-anak dan orang sekelilingnya.
.
.
Berpegang teguh dengan tagline beliau iaitu "NEVER GIVE UP, FIGHT TILL THE END"
.
.
Semoga Hartini terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:

>> https://goo.gl/5jpMYE




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 25 December 2015

LAWAS DAN LANCAR DGN PENCUCI PERUT TERBAIK

Lecithin adalah salah satu daripada Set Slimming.



Ianya sesuai untuk orang ada masalah sistem pembuangan, dia boleh melancarkan pembuangan anda tanpa ada sebarang side effect lain contohnya, sakit perut, memulas, ataupun cirit birit. Sesuai untuk orang yang tgh diet jgak tau.

Kelebihan Lecithin nie antara nya:
- Mencegah saluran darah dari tersumbat
- Mencuci usus
- Memudahkan kelancaran sembelit
- Melembutkan najis
- Merendahkan paras kolestrol
- Mengawal masalah obesiti
- Mengurangkan rasa lapar
- Membakar lemak dengan cepat
- Meningkatkan metabolisma badan
- Omega lengkap dengan asid lemak omega 3, DHA dan EPA
- Menguatkan daya ingatan dan tumbesaran
- Melicinkan kulit dan kelihatan pinkish
- Mengelakkan penyakit strok
- Menyihatkan paru-paru
- Sesuai untuk penyakit tiga serangkai : jantung, hati, dan buah pinggang

Whatsapp untuk sebarang pertanyaan ya! Dan jangan lupa dapat kan harga Best Price dari saya ya!

Sunday, 20 December 2015

HUBUNGAN ANTARA KOLINA DAN LETCITHIN

Salah satu kandungan lecithin yang bagus untuk otak adalah KOLINA..


Fungsi kolina adalah seperti berikut:

 1. Kolina adalah komponen diet yang diperlukan sel untuk berfungsi dengan baik. Nutrien itu membantu struktur sel membran dengan mempengaruhi perkembangan otak, kesihatan kardiovaskular, pertumbuhan semula dan fungsi hati. Bukan saja bayi dan kanak-kanak, ibu hamil atau yang sedang menyusu, secara umumnya setiap manusia memerlukan kandungan kolina yang cukup bagi mengekalkan tahap kesihatan yang sempurna.

2.Kolina amat berkait rapat dengan vitamin B dan asid folik. Kedua-duanya zat nutrisi itu memerlukan antara satu sama lain. Jika anggota tubuh kekurangan asid folik, maka kita perlu melebihkan pengambilan kolina.

3.Kolina banyak diperoleh dalam diet protein. Lebih-lebih lagi kandungan kolina dalam makanan seperti susu, telur, hati ayam, kekacang, soya, taufu dan roti amat tinggi. Di samping protein, pemakanan yang seimbang juga perlu diamalkan.

Tuesday, 8 December 2015

APA ITU LETCITHIN?




1. PALING UTAMA – untuk proses metabolisma, kolesterol, triglycerides dan lemak darah (blood lipids)


* Lecithin memecah serta mencairkan lemak terutama kolesterol.

* Ia membantu menurunkan total serum cholesterol dan meningkatkan kolesterol baik (HDL)

* Membantu mengawal paras triglycerides

* Membantu memecahkan lemak badan dan mengurangkan lemak yang tersendat di pembuluhan-pembuluhan darah.

* Mengurangkan kesan buruk yang wujud dari masalah kolesterol


2. PENTING UNTUK FUNGSI OTAK


* Acethylcholine penting untuk fungsi otak – berfikir, ingatan, konsentrasi, menentukan kita berdiri, berlari, makan, bercakap, tidur, penghadaman dsb

* Acethylcholine merupakan sejenis neurotransmitter yang terlibat dalam penerimaan, penyimpanan dan penghantaran maklumat yang betul ke otak. Jika bekalannya cukup, maka fungsi-fungsi ini dapat dilakukan. Jika tidak fungsi itu akan tergugat. Acethylcholine dihasikan dari cholin. Cholin mudah diperolehi dari LECITHIN

* Lecithin meningkatkan bekalan cholin dan acethylcholine ? kerana 30% otak adalah lecthin, dan 70% lemak di hati (liver) adalah lecithin


3. UNTUK KAUM TUA


* Lecithin amat diperlukan bagi mereka yang uzur oleh sebab angin, stroke (angin ahmar) dan sakit-sakit yang biasa dialami oleh kaum tua

* Mengurangkan berlakunya masalah pembuluhan tersendat punca darah tinggi, sengal sendi, sejuk kaki dsb


4. UNTUK PENGHADAMAN


* Lecithin diperlukan untuk menghasilkan bahan kimia yang dipanggil bile daripada kolesterol. Bile amat penting untuk proses penghadaman

5. UNTUK SEL


* Lecithin penting untuk mengangkut, menghantar bahan-bahan lemak dari makanan ke sel-sel

* Choline & lecithin menguatkan selaput sel-sel neuron dan semua sel-sel tubuh badan kita


6. UNTUK KESIHATAN KARDIOVASCULAR (SISTEM JANTUNG)


* Fungsi utama lecithin adalah sebagai “Fat Emulsifier “ ia amat penting untuk perlindungan sistem jantung.


* Ia amat mujarap jika di ambil bersama-sama EPA dan Fiber



PERANAN LECITHIN BUAT IBU MENYUSU


Kebaikan Lecithin kepada ibu yang menyusu?


* Ia membantu mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat.

* Ia membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu.

* Ia membantu ibu mengatasi masalah lupa atau “short memory” yang biasa dilalui selepas melahirkan.

* Ia membantu menyalurkan inositol dan kolin di dalam susuibu untuk perkembangan otak bayi.

Tuesday, 11 August 2015

TAKDE LAGI MUKE KEMUT PAGI2

assalamualaikum. alhamdulillah...

hr ni dpt senyum pg, meleret smp ke telinga. hehe.. mata kelip2 mcm mata kucing, ceria je mood pg ni. sebab... haaa... rahsia nye ialah, mlm td pekena julap khasiat utk detox dan pelincir utk proses pembakaran. so pg ni sedapnye rs bdn, fresh, dan ringan rs bdn bl lancar je proop proop (buang air besar) hehe.. dh xde lg nk buat kemut2 muke dlm tandas.. haha mls dh blh senyum lg dlm tu... haha.. dh buang tebiat gamaknye aku ni..
herb-lax : menggalakkan tindakan pembersihan yg lembut bg mbantu proses semulajadi tubuh badan

lecithin : menghalang akumulasi lemak dan kolesterol tak baik



Sunday, 9 August 2015

NAK KURUS SIHAT SELALU

Selamat berhujung minggu semua sm

Tips sihat untuk korang yang berjalan raya minggu ni



👉 jangan makan benda berminyak dan bergoreng terlalu banyak
👉 bawak air mineral satu botol 2liter dan habiskan sikit demi sikit
👉 bawa supplemen bakar kalori supaya kalori yang kita terambil dalam makanan bergoreng tadi, tak tersimpan dalam badan kita.

Google+ Followers

Cuci Mata