Showing posts with label ESP. Show all posts
Showing posts with label ESP. Show all posts

Sunday, 9 October 2016

MAKAN SUPPLEMENT TAPI TAK CANTIK CANTIK JUGA?

CANTIK RESULT PALING LAST

Bila ku dengar ramai makan vitamin itu dan ini, ada yang kata terus cantik, dua hari dah cantik, 3 hari, memang sekarang ni semua nak putih gebu menawan, cepat gila, dan paling gila mengaku sebagai pakar kulit, bukan pakar cantik. Memang power sangat tuh sampai dah jadi pakar kulit, maknanya semua jenis kulit dia tahu. Hebat nih.


kulit tak cantik

KEPENTINGAN VITAMIN C

Memang tak dinafikan, bila makan vitamin, bukan sekadar cantik. Ye, bukan, dan paling penting, CANTIK datang last sekali. Kenapa jadi macam tuh ? Sebab apapun vitamin yang kita ambil, kena ingat, ada beberapa sel yang sangat perlukan vitamin tuh dulu. Oh bajet, nak muka cantik, ambil vitamin C banyak-banyak sebab katanya vitamin C ni membantu pembentukan kolagen. Ok betul, tapi bayangkan, badan kau tengah lemah, antibodi tengah sakit, masih ada luka itu ini. Memang amazing, badan kau akan guna vitamin C tuh untuk rawat benda-benda nih dulu. Hhahaa, lepas tuh kau akan rasa lebih sihat dari yang biasa. Ingat point nih, #cantikbermuladaridalam .


FUNGSI PROTEIN

Sama jugalah dengan protein. Nak cantik tuh, bukan terus cantik. Sel-sel kita tuh dia akan rawat dulu mana yang rosak. Lagi-lagi kulit berparut semua. Ada juga badan kita jadi lemah, dia bagi badan kita kuat dulu. Biasalah, ini semua kerja protein, dia rawat yang rosak dulu. Nanti dari dalam, badan kau akan mula rasa cergas, lepas makin cergas, badan kau makin lama makin cantik, lepas tuh tetiba kalau jaga makan sikit, dah mula berotot, dan perlahan-lahan berat badan makin turun. Nak dapatkan kesan nya, kenalah pilih #proteinterbaik , tak boleh bedal sumber protein , yang mungkin dah hilang zat protein.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 3 September 2016

GASTRIK BERTAHUN KINI HILANG

Kalau saya tahu ESP boleh membantu merawat gastrik, awal2 lagi saya amalkn secara konsisten...baru2 ni saya kene gastrik yang agak kronik...saya mmg dah lama kene gastrik hampir 10 tahun...hari yang saya sakit tu mmg sarnpai jd cam udang la...pastu sy google2 (nasib HP ada mobile internet)nak cari penawar sakit ni.. jumpa plak peranan ESP ni utk gastrik, kebetulan ada ESP dalam almari tu yang saya guna skip2, tekad amik ESP (paksa diri tu bangun )minum ikut arahan, dan esoknya dah kurang daan sekarang ni dah hilang terus sakit gastrik (selalunya kalau makan ubat hampir 5 hari baru ok) TQ Shaklee.. 



1) Energizing Soy Protein – ESP (850g)


ESP yang juga merupakan sumber protein unggul daripada kacang soya merupakan sejenis tumbuhan yang tinggi sifat alkalinya yang dapat meneutralkan keasidan di dalam perut. Di samping itu, nutrien protein yang terkandung di dalam ESP sangat membantu membina sel-sel badan yang baru bagi menggantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat dihakis oleh asid hidroklorik berikutan proses pencernaan makanan.


vitamin lain yang Membantu masalah Gastrik adalah :-

2) Ostematrix (120 tablet)


Ostematrix adalah suplemen kalsium dengan magnesium dan vitamin D. Pesakit gastrik disarankan untuk mengambil susu atau kalsium, kerana ianya bersifat alkali dan mampu meneutralkan asid yang telah memasuki asofagus dan menyebabkan pedih ulu hati.

Faktor kekurangan kalsium dalam tubuh juga menyebabkan penyakit gastrik. Sebab tu tak pernah kita lihat bayi dan kanak-kanak yang banyak minum susu tak de sakit gastrik. Tambah pulak ubat kapur gastrik yang hospital bagi tu mengandungi kalisum jadi lebih baik kita ambil Ostematrix Shaklee yang lebih semulajadi dan selamat dari ubat kapur hospital yang sintetik tu.


3) Peppermint Ginger Plus (90tablet)


Peppermint Ginger Plus mengandungi herba asli pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk rasa yang nyaman dan melegakan ketidakselesaan perut serta membuang angin di dalam badan. Pil-pil juga boleh dihancurkan dan dicampur dengan air panas untuk minuman herba semulajadi.

Kena pantang jenis-jenis makanan berikut. 
1-Semua makanan banyak angin seperti Durian, cempedak, nangka dan banyak lagi. 
2-Semua makanan pedas 
3-Makanan yang masam


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa 

Sunday, 21 August 2016

TANPA SENAMAN PUN BOLEH KURUS TAU, NI CARA NYA...

Ramai orang kerap bergurau dengan mengatakan perut buncit ini tanda bahagia atau tanda kemewahan tetapi yang pastinya perut buncit telah terbukti secara saintifik berkait rapat dengan banyak masalah kesihatan termasuklah masalah jantung. Lemak yang terkumpul di perut boleh diumpamakan lemak (viseral) di dalam organ-organ dalam badan termasuklah hati, jantung dan sebagainya.

Semakin buncit perut menandakan seseorang itu semakin tidak sihat. Ukuran lilit yang ideal bagi kaum lelaki ialah 90 sentimeter dan bagi wanita ialah 80 sentimeter. 

Perut buncit merupakan kriteria utama sebelum seseorang itu dilabelkan mendapat sindrom metabolik yang berkait rapat dengan penyakit-penyakit seperti diabetes mellitus, hipertensi, masalah jantung dan sebagainya. Tidak ada cara selain menjaga pemakanan yang baik dan melakukan senaman secara konsisten bagi mengatasi masalah perut buncit. 

Lemak visceral pada perut buncit

Lemak dalam tubuh ada 2 jenis  lemak subkutan yaitu lemak yang berada dibawah kulit dan lemak visceral disebut juga lemak intra abdomen, lemak yang tertimbun di bawah otot dan mengelilingi organ vital, termasuk di dalam perut buncit Anda. Lemak ini akan metabolisme di hati yang kemudian akan diubah menjadi kolesterol darah, sehingga sangat berbahaya bagi kesihatan Anda.



3 Cara Kempiskan Perut Dengan Cepat Tanpa Senaman

1. Lecithin


1. Pemecahan Lemak Dan Kolesterol – Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolesterol dan trigliserid didalam tubuh.


2. Pelangsingan – Menghalang obesity. Pengambilan dalam kuantiti yang banyak mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan yang seimbang.

3. Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.


2. Omega Guard


Omega Guard merupakan asid lemak Omega 3 termasuk asid lemak tak tepu EPA, DHA, ALA dan banyak lagi yang boleh merendahkan lemak dalam darah, mengawal obesiti dan mengawal kolesterol LDL. Ia melicinkan aliran darah dan mengelakkan pembekuan dalam salur darah.

Ia secara semulajadi bertindak sebagai lemak baik (HDL) yang akan mengikis & mengangkut lemak-lemak jahat (LDL) dan membawanya pergi untuk disingkirkan.

Asid lemak Omega 3 juga bertindak mencetuskan hormon leptin iaitu hormon yang berkaitan dengan selera makan. Semakin tinggi hormon leptin, selera makan semakin berkurang. Ini boleh membantu mengurangkan nafsu makan yang berlebihan.

Omega 3 juga membantu meminimakan lemak yang diambil daripada disimpan menjadi lemak. Ini kerana Omega 3 turut merangsang tahap sensitiviti insulin dalam darah kita. Lebih sensitif sel-sel tubuh kita terhadap insulin, lebih sukar untuk lemak-lemak yang dimakan disimpan.



3. Herb Lax



Apa sumbangan penting setiap bahan ini dalam usaha untuk kempiskan perut kita?

Senna Leaves – Merangsang tindakan pembersihan yg lembut pd usus dan perut, percepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.

Buckhorn bark – Melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan kepada usus.

Licorice Root – Membantu proses detoksifikasi.

Fennel seeds – Mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alcohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk mengatasi masalah sembelit dan kembung perut atau usus.

Anise seeds – Merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.

Rhubarb root – Herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina untuk digunakan sebagai antibiotik semulajadi.

Blue Malva Flower – Membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit.
Culver’s root - Membantu masalah lebihan air dalam badan dan asma.

Alfalfa leaves
 – Membersihkan usus, darah dan hati.

Apa lagi keistimewaan Herb-Lax ni selain daripada mengempiskan perut?

i. Membersihkan najis yang tersekat/ tersimpan lama dlm tubuh
ii. Merangsang usus utk mempercepatkan proses pembersihan secara lembut
iii. Membantu masalah sembelit
v. Melawaskan pembuangan air besar.

Kalau anda serius nak kempiskan perut supaya tidak lagi dilabel ibu mengandung, saya akan berikan cara yang tepat untuk memastikan perut anda kempis semula, di samping senaman sit up setiap hari.


Betul ke 3 Cara ini Berkesan?













Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Monday, 4 July 2016

TAK ADA LAGI SEMUT-SEMUT KAKI DAN SEMBELIT

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 6: SITI ROZITA OTHMAN
.



Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua.

Saya sangat berbesar hati ingin berkongsi pengalaman saya berpantang dan hamil dengan Vitamin Shaklee. Nama saya Siti Rozita Binti Othman, seorang surirumah sepenuh masa, mempunyai 5 orang cahayamata dan mula mengenal Shaklee ketika berpantang puteri saya yang no 3 , pada March 2011. Alhamdulillah, sudah 5 tahun saya makan Vitamin Shaklee.
.
Sejak saya disahkan hamil, saya sudah berniat untuk menyusukan bayi saya kerana kedua kakaknya tidak dapat menyusu ibu sepenuhnya, Alhamdulillah sejak makan Vitamin Shaklee saya boleh menyusukan Damia lebih lama dan badan tidak mudah penat dan juga cepat bertenaga.
.
Vitamin yang saya makan adalah susu soya ESP, Vitamin C, Vitalea, B complex, Ostematrix dan Alfalfa. Dan antara yang paling saya suka adalah Ostematrix kerana dahulu saya mempunyai masalah kaki selalu krem dan tangan semut-semut sudah beransur baik dan juga masalah sembelit ketika dalam pantang, tiada lagi.
.
Saya terus mengamalkan Vitamin Shaklee ketika hamilkan anak ke 4 dan yang ke 5. Sewaktu kehamilan masalah saya, akan ada darah tinggi dan rahim tak berapa kuat. Jadi bayi saya akan lahir awal. Kerana faktor ini juga saya harus berjaga-jaga sejak kandungan usia 6 bulan.
.
Vitamin E saya akan makan selang sehari untuk kuatkan rahim selain Set Hamil Shaklee yang saya makan iaitu ESP, Vitalea, Vitamin C , B Complex, Ostematrix, Zinc dan Omega.
.
Syukur alhamdulillah, anak ke 4 (Damia Husna 3 tahun) dan ke 5 (Damia Huzaifah 1 tahun) capai 32 minggu. Doktor dan nurse puji uri saya sihat dan cantik, katanya kenyang anak saya dalam perut.
.
Saya bersyukur sangat dapat mengenal Vitamin Shaklee dalam tempoh saya berpantang , juga kehamilan untuk 3 anak saya ini. untuk Kaklong Aliah Maisarah dan Kakngah Aliah Yusairah juga sudah mula makan vitamin untuk pelajar dan anak remaja, seperti ESP, Lecithin, B Complex, Omega dan Vitamin C.
.
Seronok bila seisi keluarga sudah makan Vitamin Shaklee. ke arah kehidupan yang lebih sihat.
.
Sekian perkongsian saya.
Terima kasih 

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Sunday, 3 July 2016

PARUT HIDUP (KELOID) CEASER HILANG SECARA SEMULAJADI

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 5: ZAINORA YAHAYA



PARUT HIDUP (KELOID) CEASER HILANG SECARA SEMULAJADI SEJAK AMALKAN SET KULIT SHAKLEE'

.

Keloid?

Siapa pernah alami? Saya pernah mengalami keloid kronik di bahagian ceaser selepas lahir anak pertama.

.

Masalah keloid tidak semua orang akan alami jika mengalami luka sehingga menyebabkan parut atau keloid yang boleh meninggal parut yg semakin besar dari hari ke hari. Antara punca berlakunya keloid ini adalah disebabkan oleh faktor pemakanan, hormon dan genetik seseorang itu.

.

Saya pernah alami keloid yang hodoh & menyeksakan. Ia bukan sekadar keloid biasa, ia merupakan parut yang hidup di bahagian ceaser selepas lahirkan anak pertama saya. Semasa anak pertama saya masih tidak kenal Shaklee ini, memang saya tak terfikir supplement boleh bantu mencegah keloid daripada terus membesar.

.

Masalah keloid ini terjadi apabila sel yang bertanggungjawab untuk menyembuh luka mengalami proses penyembuhan yang tidak teratur, turut membesarkan dan menggandakan sel untuk mengisi ruang antara luka sehingga menjadi lebih besar daripada parut itu sendiri.

.

Untuk lebih mudah difahami, keloid terjadi kerana sel badan tidak mengesan yang luka itu telah sembuh, jadi ia terus membaiki kawasan luka tersebut sehingga menyebabkan parut menjadi semakin besar (keloid).

.

Selepas ceaser anak pertama keloid membesar memang tak selesa sangat, ia rasa gatal bila berpeluh, gatalnya Allah je lah tau.. memang tak selesa & pedih bila bergesel dengan seluar, lagi-lagi seluar berzip.

.

Pernah jumpa dokter untuk rawat keloid ini. Dokter suggest ambil suntikan steriod bagi mengecutkan keloid, seramnya bila dokter cakap suntikan steriod tu kena cucuk di sekeliling keloid & perlu cucuk seminggu sekali.

.

Allahukabar seram, memang tak jadi lah saya nk buat. So saya biarkan saja keloid tu & redha dengan ketidakselesaan keloid itu.

.

Alhamdulillah saya lahir anak kedua dokter buang parut keloid yg besar tu. Ketika itu saya bimbang kalau keloid kembali lagi. Sejak lahir anak kedua saya ambil SET KULIT Shaklee antaranya ialah Vitamin C, B Complex, GLA Complex & ESP, syukur masalah keloid tiada lagi sehingga lah saya lahir anak ke-3, keloid tiada lagi tubuh di bahagian ceaser saya. Sekarang saya gembira sangat.

.

Saya sedar ketidakstabilan sel-sel hormon dalam badan kita boleh menyebabkan proses penyembuhan pada bahagian luka tidak sempurna. Dengan set kulit ini banyak membantu merawat masalah kulit saya yang lain seperti jerawat & kulit kering. Selain itu, set ini mampu mengempiskan keloid dan mencerahkan kulit lagi-lagi bahagian keloid.

.

Kesimpulannya jika anda mengalami keloid kronik seperti saya, jangan biarkan ketidakselesaan menganggu aktiviti harian anda. Setiap masalah ada penyelesaian, begitu juga dengan penyakit yang kita hidapi, antara kita saja mahu merawatnya dengan konsisten atau biarkan sahaja.



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Friday, 1 July 2016

SET AJAIB NI MENGENYANGKAN DAN TAK ADA MASALAH SEMBELIT LAGI

APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 3: ANA LIYANA
.


SET BERPANTANG APA YANG PALING BEST? SEMESTINYA SET BERPANTANG SHAKLEE 
.

Dari awal mengandung lagi memang dah set dah, nak guna set pantang Shaklee kali ni... Masa lahirkan Dani dan Zara dulu, saya guna set pantang Cap Menara je.. Beli kat bidan urut.. Hasilnya, seminggu je saya berupaya menelannya.. sebab risau baby cirit birit n baby tak baik kuning lagi sepenuhnya.. so jamu-jamu letak tepi dulu lah...
.

Sebenarnya, masa saya habis berurut ari tu, Bidan Opah Leha ade gak promot beli set pantang Cap Menara tu, tapi saya bagitau la, dah beli dah.. hihi...
.

Saya memang ikut time nak makan set pantang Shaklee ni...Sebab nak rasa dia punya effect betul2... Wow sangat ke kan? Dah beli mahal2 tu, kenalah habiskan. Eh, mahal ke? Apelah sangat nilai harga vitamin tu kan, dengan harga diri sendiri ni... Kalau rasa tak mampu nak beli sekali segedebuk, beli la sikit2, dari awal pregnant lagi saya dah kumpul, sebulan beli satu2...
.

Bangun pagi2 telan Zinc Complex dulu masa perut tengah kosong lagi. Sejam atau setengah jam kemudian baru saya breakfast. Lepas breakfast, makan Vitalea, B complex ngan Vitamin C sebiji- sebiji... setle. Pukul 12 tengahari lunch pulak, lepas lunch amik lecithin ngan alfafa. Alfafa masa tu tak berani lagi saya nak makan 2-3 bijik. Sebabnya, Si Baby Iman ni tak kuat menyusu sangat, everytime dia menyusu mesti tersedak2.
.

Pastu susu badan banyak, dia plak asyikla tido je. Sudahnya breast saya membengkak. Alamat kalau breast bengkak, seram sejuk satu badan nak demam. Hampir2 nak demam dah hari tu. Cepat2 telan panadol. Nutriferon plak belum sampai masa tu. T_T .

Cenggitu haaa kesan makan Alfafa... so, saya makan sebijik jelah cukup untuk buang toksin2 dalam badan ni, di samping nak ngangkut lemak2 yang dah dilupuskan oleh Cik Lecithin itu tadi. Hehe...
.

Dinner plak, tak makan nasi pun, cukupla kopi secawan atau bercawan2 cicah ngan biskut. Sebab kenyang lagi dengan makan siang tu dan makan vitamin2 tu. Serius la, makan vitamin2 tu perut jadik kenyang. Tak caya? cuba try.  Kul 7 malam cam tu la. Selang 2 jam baru saya makan Ostematrix 4 biji sebelum tido.
.

Dah habis berpantang pun. Hasilnyaaaaa.. Memang wow lah! Terlalu banyak effectnya kat badan sendiri ni.
.
.

1. Luka cepat baik. 10 hari luka dah bercantum. Tq Zinc Complex.
.

2. Badan tak penat. Seriously, saya tak stress langsung berpantang kali ni. Stress sebab anak2 bergaduh ada. Hahahaha.. tp bukan sebab badan penat. Fungsinya Vitalea n B Complex. 
.

3. Baby alhamdulillah, malam2 tak meragam. Lena betul dia tido. Malam-malam sekali dua je bangun untuk menyusu dan baby poopoo. Ibu saya pun cakap, xdengar langsung dia menangis malam2. Compare ngan sebelum2 ni.. mak aihhh.. letih bdn asyik bangun tgh malam. Bila badan penat, mula la rasa nak emo satu badan kan. Means, baby kenyang menyusu... saya makan vitamin dan khasiat dia dapat kat baby jugak melalui susu ibu yang baby minum.
.

4. Tiada langsung sembelit... fuhhhh.. tu adalah salah satu perkara yg agak ngeri jugak tu masa dulu-dulu pantang Dani dan Zara, Pantang Iman hari-hari saya membuang dgn senang hati. Tq Ostematrix!
.

5. Tiada bengkak susu. Susu badan Alhamdulillah... agak meriah juga. Sampai baby Iman tersedak2 la. Flow susu tu laju. TQ Lecithin n Alfafa ♡♡
.

6. 3,4 orang yang datang visit baby dok tanya, ni orang pantang ke tak pantang ni...hahaha... pantang laa... takkan tak pantang, badan nak pakai lama kot..  Badan rasa sihat kuat dan cergas dan kulit muka tak kusam. Vit C punya penangan...
.

7. Perut tak rasa nak makan sangat. Kawan2 pun tak percaya yg saya makan nasi sekali je sehari.. hehehe... Betul la.. so ini akan jadikkan asbab berat badan saya menurun..
.

8. Tiada keguguran rambut. En.suami pelik, hairan dia dah lama tak nampak rambut bertaburan kat dalam bilik. Hahaha… Ni Zinc complex punya kerja.
.

9. Kesan ni yang saya dapat bila saya amalkan makan Set Berpantang Shaklee tanpa prejudis. Konsisten hari-hari... best betul..


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 30 June 2016

SEMBELIT SEMASA PANTANG MEMANG CARI NAHAS



APRIL 2016 (MUSIM KEDUA)
TESTIMONI 2: NAJIHAH RAZALI
.


"ANAK KITA AQEEF SORANG JE LA YANG"
.

Masih ingat lagi kata-kata suami saya bila dia tengok saya sengsara akibat sembelit yang sangat teruk semasa pantang kan anak pertama kami, Aqeef Danial 6 tahun yang lepas.
.

Tapi tu lah, orang perempuan ni, teruk macammana pun pengalaman mengandung, bersalin dan berpantang, tak serik lagi nak baby lagi kan.
.

Teruk pengalaman sembelit saya. Lebih-lebih lagi suami tiada di sisi sebab saya berpantang di rumah mak kan. Bila rasa nak membuang tu datang, menangis-nangis saya menahan sakit. Gesa tu semacam gesa contraction. Nak sangat keluar tapi sakit sangat di bahagian dubur jadi saya tahan dari keluar.
.

Agak pelik juga sebab saya kena sembelit setelah 3 minggu berpantang. Saya minum air banyak dan makan oren sunkist dari awal berpantang seperti yang dicadangkan oleh nurse KK, tapi saya masih lagi kena sembelit.
.

Saya pergi ke klinik swasta dan doktor beri gel kebas dan ubat pelawas. Sapu dahulu di bahagian dubur sebelum nak membuang. Lega sikit sebab tak rasa sakit luka di bahagian tu, tapi tetap penuh penyeksaan nak mengeluarkan najis yang sudah mengeras tu.
.

Tak serik nak baby. Berpantang anak kedua saya ambil Set Postnatal Shaklee. Saya memang sudah mulakan dengan Set Prenatal semasa mengandung anak kedua ni.
.

Alhamdulilah bila tahu Ostematrix dalam Set Postnatal tu boleh membantu mengatasi masalah sembelit, malam pertama selepas bersalin tu je, terus saya makan 4 biji Ostematrix. Esok bangun pagi sangat lawas. Takde rasa seriau pun nak membuang walaupun baru je lepas bersalin.
.

Sepanjang pantang sehingga selepas pantang pun saya terus amalkan makan vitamin Shaklee. Alhamdulilah memang tiada masalah sembelit. Anak kedua dan ketiga, mereka memang Baby Shaklee saya.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Wednesday, 29 June 2016

DARI 'MAKAN SENDIRI' KINI MENJADI SID YG BERJAYA

KENALI ZETI HAFIZA

=================




Wanita muda kecil molek ini memang hebat orangnya. Dikenali sebagai Zeti, Apis atau di media sosial sebagai Kak Piz; merupakan ibu kepada 4 orang cahayamata yang comel-comel dan bijak. Beliau yang pastinya salah seorang daripada SID dengan title Shaklee Certified Product Trainer; turut memegang jawatan sebagai Pegawai Perikanan dan dalam masa yang sama sedang melanjutkan pelajaran dalam Masters Degree!

Mulai jatuh cinta kepada Shaklee sekitar tahun 2011 dengan hanya untuk 'makan sendiri' dan akhirnya telah berjaya melahirkan ramai SID cemerlang di bawah pimpinan beliau sehingga kini. Meskipun telah mempunyai kerjaya yang tetap dan stabil, namun cintanya pada Shaklee tidak menghalang beliau untuk sentiasa dan terus berkongsi kebaikan Shaklee kepada umum; dan terlibat dengan aktif dengan mana-mana program anjuran syarikat dan uplines.

Mendefinasikan SUPERMOM sebagai seorang ibu yang "know how to react and how to behave"; Zeti juga menekankan seorang SUPERMOM tidak boleh mengabaikan tanggungjawab kepada agama, suami, ibu bapa, anak-anak, kerjaya dan lain-lain. Paling penting 'SUPERMOM' pastilah memiliki kuasa 'luarbiasa' mengatasi kebiasaan diri sendir sesuai dengan tagline yang dipegangnya "Live a life, led to lead".

Semoga Zeti terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!

Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

≥≥ https://goo.gl/Zogsv1




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Tuesday, 28 June 2016

TIDAK BERPALING SELEPAS JATUH CINTA DENGAN SET PENYUSUAN EXCLUSIF SHAKLEE

KENALI ASYIQIN

=============




Wanita jelita ini merupakan ibu kepada seorang anak lelaki berusia 2 tahun. Lebih dikenali sebagai Eqin, beliau juga adalah seorang WAHM (Work At Home Mom) yang aktif menjalankan perniagaan Shaklee secara online dan offline; daripada rumah. 

Mulai jatuh cinta kepada Shaklee melalui set terulung Shaklee kegemaran ramai wanita di Malaysia; iaitu Set Penyusuan Shaklee; menyebabkan beliau tidak berpaling lagi kepada mana-mana jenama kesihatan dan terus mengambil keputusan menjadikan perniagaan Shaklee sebagai lifetime career.

Mendefinasikan SUPERMOM adalah umpama seorang Menteri, manakala suami sebagai Perdana Menteri; Asyiqin tegar memotivasikan setiap saat kehidupannya dengan tagline motivasi "Where there is a will, there is way!'. Dan, ini adalah benar kerana kerapkali Asyiqin sanggup hadir ke kelas-kelas yang dianjurkan oleh pihak syarikat dan uplines hanya dengan menaiki ETS daripada Perak ke Selangor seawal sebelum Subuh.

Semoga Asyiqin terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!


Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/ctUVlo



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 23 June 2016

BERPANTANG MENJADI MUDAH, CERGAS DAN SUSU MELIMPAH RUAH

KENALI ROZIANA

==============





Wanita tinggi lampai ini nampak misteri orangnya. Tapi jujur diakui beliau seorang yang aktif, pandai menonjolkan diri selari dengan hobi beliau iaitu bercucuk tanam. Ibu kepada 3 orang anak ini adalah seorang suri rumah sepenuh masa dan mula bergiat aktif melakukan bisnes Shaklee pada tahun 2015.
.
.
Memilih Set Berpantang Shaklee yang mengandungi ESP, B-Complex, Vitalea, Alfalfa, Zinc, Vitamin C dan Ostematrix sejak melahirkan anak yang pertama lagi. Sangat sayang pada set ini kerana mampu boostkan susu menjadikan anak-anak beliau membesar sihat dan cergas. Malah set ini kata beliau, mampu menyembuhkan jaundis yang dialami pada anaknya.
.
.
Ibu mana tak sayang anak kan? 
.
.
Disamping itu, kesan hebat dari Set Berpantang Shaklee yang dialami beliau ialah ia mengembalikan seri wajah saya yang katanya sebelum ini muka pucat lesi dan tak bermaya. 
.
.
Merungkai definasi SUPERMOM pada dirinya, beliau menyatakan setiap ibu adalah SUPERMOM. Walau ibu itu bekerja atau suri rumah jika ibu itu telah melakukan tanggungjawab yang terbaik sebagai seorang ibu untuk anak-anak dan suaminya dengan kuat, tabah, berdaya saing tinggi dan tak mudah putus asa, itulah IBU SUPERMOM. Pastinya ibu itu akan menempa kejayaan suatu hari nanti.
.
.
"Go Over, Go Under, Go Around or Go Through, But Never Give Up"

Semoga Roziana terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini :

>> https://goo.gl/aT9UV4



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Google+ Followers

Cuci Mata