Showing posts with label CINCH ENERGY TEA MIX. Show all posts
Showing posts with label CINCH ENERGY TEA MIX. Show all posts

Sunday, 19 June 2016

ATASI BADAN LEMAK, MENGANTUK DAN LETIH

Rata-rata individu yang bekerja 9-5pm malahan yang bekerja sendiri dan tak kira jantina selalu merungut pasal badan selalu rasa letih, penat, lemah lesu. Padahal kerja dalam bilik berhawa dingin. Ada tu yang banyak duduk daripada berjalan atau berdiri. Jadi apa punca badan mudah sangat rasa letih ni? Antara faktor yang mempengaruhi badan mudah letih dan lesu:



7 Punca Badan Lemah, Letih, dan Cepat Mengantuk Serta Cara Mengatasinya ialah:


1. Tidak cukup tidur – setiap malam tidur yang disarankan ialah 7-8 jam. Jadikan tidur sebagai prioriti untuk mengembalikan tenaga anda


2. Tidak cukup tenaga – Makan terlalu sedikit, diet yang keterlaluan juga akan menyebabkan anda lemah. Diet yang seimbang membantu anda untuk mengekalkan tenaga dan juga paras glukosa dalam darah. Apabila paras glukosa dalam darah menjadi rendah, anda akan menjadi lemah dan boleh menyebabkan pitam.


3. Tidak Ambil Sarapan Pagi
 – Mesti, mesti dan mesti sarapan pagi! Ambil sarapan yang simple seperti beberapa keping roti atau telur separuh masak. Supaya tenaga anda dapat dibekalkan di waktu pagi. Waktu pagilah anda memerlukan tenaga yang berterusan untuk melakukan kerja. Untuk fokus pun anda memerlukan tenaga juga.


4. Kurang darah merah (anemia) – Dikalangan perempuan anemia merupakan penyebab utama mereka sering berasa lemah. Ini kerana mereka akan kehilangan darah ketika datang haid. Biasanya tahap besi (iron) dalam darah akan berkurang dan meletakkan mereka dalam keadaan berisiko. Sel darah merah sangat penting untuk membawa oksigen keseluruh organ. Lemah, sesak nafas, sering berdebar-debar, adalah simptom anemia. Pergi berjumpa doktor sekiranya anda mempunyai simptom-simptom tersebut. Sekiranya disebabkan kurang besi dalam darah, dapatkan iron supplement di klinik-klinik atau makan-makanan yang mempunyai kandungan iron yang tinggi seperti daging merah, dan juga kekacang 


5. Tekanan Emosi – Setiap orang pernah mengalami tekanan. Tekanan emosi anda mungkin melihat sekadar memberi kesan kepada emosi sahaja, tetapi ia juga memberi kesan kepada fizikal juga. Lemah, sakit kepala, hilang selera makan adalah simptom yang sering berlaku akibat tekanan emosi


6. Terlalu banyak kafein – Kafein membantu anda segar, dan meningkatkan kadar konsentrasi apabila anda mengambil dos yang tidak keterlaluan. Terlalu banyak kafein di dalam kopi akan menyebabkan kadar degupan jantung bertambah, tekanan darah meningkat dan ada kajian mengatakan terlalu banyak kafein akan menyebabkan anda menjadi lemah. Secara perlahan-lahan turunkan kadar ketagihan anda terhadap kopi. Penurunan secara mendadak menyebabkan anda kembali ketagih dah menyebabkan anda bertambah lemah.


7. Dehidrasi 
– Mudah lemah mungkin disebabkan anda kurang minum air. Sama ada anda melakukan senaman ataupun bekerja di atas meja, badan anda sangatlah memerlukan air. Apabila anda dahaga, itu bermakna anda dehidrasi.


Untuk mengatasi badan yang cepat letih, lesu dan tak bermaya ini caranya ialah dengan mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dan bersenam.Namun, gaya hidup yang sibuk, agak menyukarkan 2 perkara ini dilakukan dengan konsisten setiap hari, Justeru, pengambilan supplement ialah pilihan yang paling tepat.

Untuk mengatasi masalah ini, Vitamin untk tingkatkan tenaga yang dicadangkan


ESP : Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun


CINCH TEA : Mengandungi taurina untuk meningkatkan tenaga dan ketahanan badan.


PERFORMANCE DRINK : Membekalkan tenaga dan meningkatkan daya ketahanan fizikal serta keseluruhan tubuh.


VITALEA : Penambahan tenaga segera untuk kecergasan tubuh dan kekuatan mental


B-COMPLEX : memainkan peranan penting dalam peningkatan metabolisma tenaga di mana ia membolehkan badan menukarkan lemak, karbohidrat dan protein yang diperolehi dari makanan kepada tenaga yang boleh digunakan sepanjang hari. 


Siapa Yang Sesuai Mengambil Set Ini?

  • Sesuai untuk semua lelaki dan wanita yang mementingkan kesihatan menyeluruh (termasuk ibu mengandung, ibu menyusu, warga tua, dan pelajar)
  • Sesuai untuk individu yang cepat letih, lesu dan tidak bermaya
  • Sesuai untuk individu yang kerap demam dan mudah dijangkiti penyakit
  • Sesuai untuk individu yang stress dan mudah mengantuk
  • Sesuai untuk pelajar bagi meningkatkan fokus dan mengelakkan mengantuk serta mudah letih
  • Sangat sesuai untuk individu yang sangat sibuk dan mengamalkan pemakanan yang tidak seimbang
  • Sesuai untuk ibu mengandung yang hemoglobinnya rendah, kerana Vitalea mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukkan sel darah merah

Jom tengok testimoni seorang customer kami yang berpuas hati setelah mencuba set Shaklee:







Bagaimana cara vivix shaklee ini dapat meningkatkan tenaga dalaman dan luaran dengan segera?



Memperbaiki DNA yang rosak setiap hari yang mana salah satu penyebabnya adalah dari radikal bebas. Apabila DNA mengalami kerosakan, ini akan menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Dengan Vivix, ia akan membantu melambatkan proses penuaan dengan melindungi tubuh kita dari cepat rosak. Sebagai contoh contoh, seseorang yang menjalanai rawatan kemoterapi bagi memulihkan kanser boleh mengambil Vivix bagi membantu mempercepatkan pemulihan sel tubuh yang telah rosak.

Apabila semakin meningkat umur, tubuh kita akan lebih banyak terdedah kepada risiko penuaan akibat sel badan yang kehilangan tenaga.Vivix membantu menguatkan sel dalam badan untuk menghasilkan tenaga dan membantu memperlahankan proses penuaan.

Apabila semakin tua, kecerdasan otak dan kecergasan badan semakin merosot. Tubuh badan akan mula merasa lenguh dan tidak bermaya. DenganVivix, ia dapat membantu badan menjadi lebih cegas dan otak lebih cerdas dan sekaligus membantu mengembalikan keremajaan.Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel – Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun,

Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.


Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 18 June 2016

RAHSIA SUPERMOM BERTENAGA SEPANJANG HARI

KENALI HAZWANI

===============





Wanita yang mesra dengan panggilan Wani ini seorang yang aktif dan gemarkan aktiviti-aktiviti kemasyarakatan. Beliau ibu kepada 2 orang anak bekerja sebagai seorang Pegawai Kawalan Trafik Udara. Gemar mengisi masa yang terluang dengan membaca, dan aktiviti-aktiviti kraftangan dan kesenian.
.
.
Mula berbisnes Shaklee pada Ogos 2012, beliau amat menggemari ESP kesayangan ibu-ibu di Malaysia. Berpendapat ESP sebagai 'quick fix' dimana ia sebagai alas perut diwaktu pagi, mampu membekalkan tenaga sepanjang hari terutama ketika berpuasa.
.
.
Bagi beliau Supermom adalah cukup sekadar ibu biasa yang amat mencintai dan menyanyangi, punya dorongan dan kemampuan untuk melakukan perkara yang luar biasa. Itulah definasi Supermom bagi beliau.
.
.
Dengan tagline "SUPERMOM POWER" sesuai dengan personaliti wanita ini yang sungguh power dimata suami dan anak-anaknya.
.
.
Semoga Hazwani terus maju dan menjadi inspirasi kepada ibu-ibu di luar sana!
.
.
Nak dengar sendiri kisah Supermom ini, bolehlah tonton video beliau di sini:

>> https://goo.gl/cGMgdB



Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju



Sunday, 29 November 2015

CINCH TEA MIX MELAWASKAN, TERBAIK!

Fuh fuh fuh!! Sedap rasa bile dpt mnum sejuk2 or ns2 letak lemon. 

Mmg mbuang pantas, tnp ada dehidrasi. Energetic! 


Dlm tempoh berdiet ni, nana pekena cinch tea mix xmiss. Hehe sebab ia sedap, mcm mnum teh cina. Lawas. Alhamdulillah. Ringan perut. Syiiioookkk! 


Mmg khas and recommended pd sesiapa yg nk berdiet (mcm nana skg ni, tgh bdiet) hehe
Amat disarankan bagi yang ingin kurgkn berat badan dan mempunyai metabolisma yang rendah dan yg jarang atau kurang bersenam, kerana Teh ajaib dan sedap ni mampu membantu meningkatkan metabolisma untuk pembakaran lemak dan kalori.

Sesuai untuk mereka yang berdiet atkins 



Thursday, 10 September 2015

METABOLISMA BADAN NAIK JIKA SUHU SEJUK?

Entry kali ni adalah based on title attraction while aku blog walking tadi.

Calories burnt while sleeping. Masa tidur pun boleh bakar kalori? Nak tahu macam mana? METABOLISME BADAN AKAN NAIK BILA SUHU BILIK KITA SEJUK, SEBAB BADAN AKAN BAKAR BANYAK KALORI TO KEEP OUR BODY WARM, AND CAN UP THE METABOLISME'S RATE. Dulu sebelum ni, aku selalu beranggapan, bile tido x on kipas and badan berpeluh, boleh kurus (konon sgt kan) haha so from today onwards, aku rasa tanggapan aku meleset. pttla bdn aku tak kurus2 juga.. ni rupenye sebab nye.. so jgn la korang pun pk mcm aku ni ye. hehe ..

JANGAN MAKAN NASI SEBELUM TIDUR

pastikan korang avoid makan mkanan yg bersumber karbohidrat atleast 6jam sbelum korang tido. contoh yg sgt sgt sgt ketara adalah nasi! utk diet, senang cite, nasi adalah sumber utama yg kte perlu hindari. tp kalau makan masa lunch, it should be fine. sebab pagi dan tengahari tu adalah sumber tenaga kte seharian. korang kena avoid mkn nasi 6jam sebelum tido adalah sebab,bile malam, bdn kte kurang karbohidrat, dan badan akn mule menggunakan kalori untuk pecahkan lemak dan mhasilkan tenaga. so bile kte tak mkn ns dan lg byk kalori dibakar, lagi lagi time kte tido, contohn nye la lebih dr 7jam waktu malam, haaa kan it works.excited kan. so korang pn try la to avoid makan nasi waktu malam, atleast 6jam sebelum tido.

MINUM GREEN TEA SEBELUM TIDUR




Cinch Energy Tea Mix Shaklee

· meningkatkan tenaga dan ketahanan badan
· menggantikan kopi, soda atau manisan
· tanpa gluten, tiada perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis
· campuran dari, Matcha Green tea powder, red tea extract, white tea extract dan rooibos red tea extract

Lagi banyak kalori tu dibakar tau! Cinch Tea Mix, antara teh yang terbaik untuk boost metabolisme badan. Means, bila minum green tea, badan lagi aktif bakar lemak. (actually cinch tea ni antara produk under weight management sebab teh ni rendah kalori. So kalau nak diet, boleh lah minum teh ni ye.







Google+ Followers

Cuci Mata