Showing posts with label ALFALFA. Show all posts
Showing posts with label ALFALFA. Show all posts

Friday, 26 August 2016

RAWATAN TERBAIK KURAP, HINDARI PENYAKIT BERJANGKIT

"eee.. dia ada kurap. jangan kawan dengan dia. nanti berjangkit "

Kurap atau tinea corporis adalah sejenis penyakit kulit yang disebabkan oleh jangkitan sejenis kulat (fungi) yang dipanggil dermatophyte.

Jangkitan boleh berlaku melalui sentuhan; sama ada dengan manusia atau haiwan yang berkurap atau dengan sebarang objek yang mempunyai kulat di atasnya (fomites). Ia juga boleh berjangkit secara autoinokulasi iaitu jangkitan daripada kawasan lain pada tubuh individu yang sama contohnya berjangkit di bahagian tangan atau badan akibat digaru dengan kuku jari yang dijangkiti kulat.

Keadaan kulit yang sentiasa lembap akibat pemakaian baju yang diperbuat daripada fabrik yang tidak menyerap peluh atau iklim yang lembap dan panas menggalakkan pertumbuhan dan jangkitan kurap.


1. GLA Complex mengandungi minyak Borage dan Vitamin E yang secara semulajadi bertindak mengurangkan keradangan kulit, kegatalan dan kulit kering pada kawasan kurap. Dengan pengambilan GLA Complex kesan parut kurap akan hilang dengan berkesan. 

2. Alfalfa Complex pula ialah membuang toksin dalam badan, melawan alahan dan jangkitan kulit. Apabila amalkan Alfalfa ini, rasa nak menggaru tu akan berkurangan kerana fungsi alfalfa itu sendiri mengelakkan kegatalan di kawasan berkenaan. Jika ada masalah kurap yang kerap datang dan pergi saya cadangkan anda amalkan Garlic.

3. Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang boleh melawan jangkitan kulat kerana bersifat anti-kulat dan semestinya mengelakkan kurap muncul kembali.





Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

RAHSIA ARWAH PAK AJIS SATAR SIHAT SELALU

Pada tahun 2011, semasa ini saya sedang lanjutkan pelajaran phd, kakak saya Raihani Mohd.Saaid sedang menjalankan kajian mengenai feminism dalam filem P Ramlee. Jika kita nak kenal P. Ramlee, kita mesti tanya orang yang paling rapat dengan dia, dan orang itu tak lain dan tak bukan ialah arwah Dato Aziz Satar.


vitamin kekal aktif

Jangan Tidur Siang

Pada suatu petang, berarak mendung kelabu, awan mula menghitam, dijangka Pak Aziz akan datang ke rumah Mohamed Saaid Abdul Manap. Pak Aziz bawak kereta sendiri, kereta Proton Saga. Memang kelihatan sihat, bila ditanya masa bergambar ni,umur dia 86 tahun. Steady je, itu semua belum kesihatan dia bertambah teruk.

Pak Aziz kata kalau nak sihat, kenalah jaga makan, tapi ada satu tips best Pak Aziz ialah Jangan Baring waktu siang, Hhahaha, ini dia kata petua orang lama, dan juga beberapa ulama bagi tips ni pada dia. Kalau nak tidur pun, silalah duduk, tapi jangan berbaring waktu siang.

Vitamin Untuk Kembali Aktif

Tapi bila fikir nak aktif balik, badan ni dah tua sangat, ni baru umur 32, bayangkanlah dah tua nanti nak kembali aktif, boleh angkat anak cucu. Nak makan apa ? Kalau nak difikirkan kenalah jaga makan, eat clean, tapi kalau nak terbaik jugak mungkin korang boleh consider makan vitamin kat bawah nih:

  1. OsteMatrix - biasalah bila dah tua tulang mula mereput, jawabnya kena ambil ostematrix, perlahan-lah an kuatkan tulang kembali, dan sikit-sikit kurangkan bongkok tuh
  2. Vitamin C - yang ni pulak untuk membina kesihatan antibodi supaya cergas dan kurang demam. Memang best, sebab orang tua biasalah, kena jaga, demam sikit nanti penat.
  3. Omega Guard - kehebatan fish oil shaklee nih memang best, 90% omega 3 dalam 1000mg fish oil, ianya bagus untuk kurangkan kolesterol, pernafasan, antibodi, dan pernafasan. biasalah kan, sebab nak berlari tak pun berjalan jauh, kang semput pulak, jadi nak kurangkan semput naik tangga ke naik bukit ke, kenalah makan omega guard shaklee.
  4. Alfalfa Complex - yang ni pun bagus untuk detox, nak menten sihat, nak bagi khasiat sayuran, kalau kurang makan sayur, ambil alfalfa complex. Jawabnya kenalah ambil bagi badan rasa ringan.
  5. VIVIX - yang ni paling de best, kita rawat balik sel sel yang dah mula tua dan rosak, barulah kita akan rasa sihat dan bertenaga. Campuran anggur muscadine dan beberapa tumbuhan yang lain, menghasilkan vivix yang 13 kali lebih power dari resveratrol biasa. Kalau cerita bab resveratrol nih, panjang pulak, jadi macam karangan sekolah menangah.

Pesan saya, jangan tunggu dah tua baru nak makan Shaklee, dah tua nanti, nak aktif balik, memang ambil masa, tapi kalau dah jaga kesihatan dari sekarang, insyaallah time tua takdalah penat sangat. Ajal maut di tangan Allah. mati itu pasti, tapi badan ni amanah Allah, so jaga elok elok. 




Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Thursday, 25 August 2016

UBATI KEPUTIHAN YANG BERBAU BUSUK DENGAN ALFALFA


Malu..itu yang tergambar dalam fikiran apabila tahap masalah keputihan yang teruk sehingga berbau busuk. Apatah lagi jika sudah bersuami, bagaimana nak sorok?
Masalah keputihan yang biasa mungkin masih boleh diterima tapi kalau sampai berbau busuk dan lebih teruk lagi menimbulkan kegatalan, ia adalah parah dan perlu dirawat segera.
Sebelum kita mengetahui khasiat alfalfa dalam merawat keputihan, mari baca dahulu sedikit info tentang keputihan.

Apakah Itu Keputihan

Masalah keputihan wanita adalah merupakan antara masalah kesihatan yang sering dialami oleh kebanyakan wanita. Keputihan wanita adalah merupakan masalah yang kedua sesudah masalah gangguan haid.
Masalah keputihan wanita adalah pengeluaran cairan dari vagina. Cairan tersebut pada kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair, berwarna jernih, putih, kuning atau hijau dan berbau atau tidak berbau. Yang hijau itu biasanya sudah mengalami jangkitan kuman.
Ada sebahagian daripada wanita yang menganggap cairan yang keluar dari vagina adalah masalah yang biasa dan ada juga antara mereka yang menganggap masalah keputihan wanita ini mengganggu aktiviti seharian mereka.
Masalah keputihan wanita yang amat perlu diberikan perhatian adalah apakah keputihan wanita tersebut adalah normal atau ada sesuatu penyakit.
Pengeluaran cairan daripada vagina adalah merupakan normal pada usia yang tidak produktif, di mana cairan tersebut pada kebiasaannya dalam keadaan yang sedikit, jernih, tidak bau dan tidak gatal.
Kebiasaannya cairan yang keluar adalah dihasilkan oleh kelenjar pada mulut rahim, yang bercampur dengan sel-sel vagina secara bakteria. Kalau berasaskan fisiologi, pengeluaran cairan berlaku semasa evolusi, ketika bermula dan selepas haid, rangsangan seksual, serta dalam kehamilan.
Sifat serta banyaknya keputihan wanita boleh menunjukkan sebab mengapa ianya berlaku. Selain itu petunjuk lain juga penting iaitu tempoh ia berlaku, sama ada secara terus menerus atau hanya pada waktu tertentu sahaja, warna, bau disertai rasa gatal atau tidak.
Sesetengah kes keputihan yang kronik memaksa anda mengambil antibiotik dan jika ia berlaku semasa anda mengandung, ia akan mengundang masalah lain pula yang boleh memberi kesan kepada janin kerana adanya jangkitan bakteria yang mengundang bahaya.

Apakah Yang Menyebabkan Berlakunya Keputihan?

>> Jangkitan kulat, mengeluarkan keputihan wanita yang berwarna putih atau kekuningan, berlaku secara berterusan disertai rasa gatal, kebiasaannya disebabkan oleh kulat candida atau monillia
>> jangkitan kuman trichomonas, jenis ini biasanya ditunjukkan oleh keluarnya cairan berwarna kehijauan dan serta rasa gatal
>> Jangkita bakteria vaginosis, tandanya ialah keluarnya cairan yang berwarna kelabu dan berbau
>> Penyakit yang menular melalui perhubungan seks, yang biasanya ditunjukkan dengan keluarnya cairan yang bersifat ‘cheesy’, berbau dan bercampur darah
>> Kanser pangkal rahim iaitu apabila keluarnya cairan tetapi tidak gatal biasanya disertai bau busuk
Antara contoh penyebab keputihan wanita lain:
>> Vaginitis atropik yang timbul di waktu usia lanjut (menopause) yang pada kebiasaannya disertai rasa nyilu disebabkan kurangnya hormon estrogen
>> Ubat seperti : antibiotik, ubat yang mengandungi estrogen
>> Kehadiran benda asing seperti benang, kain atau benda lain yang secara sengaja / tidak sengaja ada di dalam vagina.
Bertindaklah dari sekarang bagi mengatasi masalah keputihan sebelum ianya menjadi masalah yang lebih teruk. Sebelum masalah lain berlaku, baik kita elak.

Bagaimana Nak Atasi Keputihan?

Mak Jemah sarankan ambil alfalfa. Alfalfa ini adalah sejenis herba dan ia dikenali sebagai raja segala tumbuhan. Alfalfa sangat diyakini oleh ramai mereka yang dah cuba seperti mereka di bawah.
Alfalfa boleh dimakan begitu sahaja dengan air masak ataupun boleh direndam dengan air panas dan jadikan sebagai minuman herba.
Ia kaya dengan klorofil dan nutrien yang insyaAllah anda boleh tengok sendiri hasilnya. Apa salah mencuba kan?
Semua golongan boleh mengambil alfalfa ini kecuali pesakit SLE ataupun LUPUS. Sakit SLE adalah apabila antibodi badan menyerang diri sendiri, jadi elakkan mengambil alfalfa. Juga banyak lagi pantang yang pesakit SLE tidak boleh ambil, yang tu kena rujuk doktor ye.



Mak Jemah suka nak cadangkan ALFALFA COMPLEX sebagai jalan keluar untuk masalah ini. Ini kerana alfalfa ini adalah sejenis herba dan sangat diakui dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman wanita. Alfalfa bertindak sebagai kacip fatimah buat isteri. Wow!
Bila bercakap tentang kacip fatimah, maka sudah tentu ramai sedia maklum. Kacip itu sendiri adalah definisi untuk ketatkan. Alah membeli menang memakai.
Manfaatnya sangat banyak untuk keintiman wanita terutama juga bagi masalah keputihan. Keputihan yang teruk boleh mengganggu hubungan intim juga tau.  Ianya lebih kepada cara untuk selesaikan masalah keputihan dan dalaman wanita.
Untuk kuatkan otot pelvik jangan dilupakan senaman kagel. Bagi yang belum tahu tentang senaman kagel boleh baca entry Mak Jemah yang terdahulu iaitu mantapkan otot vagina anda.
Kita tengoklah apa kata mereka yang dah cuba:
Puan Maria:
askum…
juz nk share..ada kwn sy guna alfafa..sebelum nie dia ada masalah keputihan..alhamdulillah dgn izin Allah, after guna alfafa keputihan berkurangan dankeintiman semakin mengkagumkan..dia ckp suami dia pun tersenyum lebar..Alhamdulillah syukur sgt2..hepi saya dengar..
Puan Mazlifah:
3 pagi dan 3 malam. Konsisten insyaAllah lepas time period 2 minggu dah nampak kesan.
I loooiiikeeee alfalfa…..
Puan Zaidah:
Saya ambil 5 biji waktu pagi dan 5 biji waktu malam..keputihan terus hilang dalam masa tak sampai seminggu..alhamdulillah..sekarang saya masih terus gunakan lagi..
Puan Mastura:
Saya ambil alfalfa 4 bij after lunch dan dinner dah membantu..keputihan berkurangan. gla saya ambil untuk tingkatkan kesuburan..untuk keputihan kesan dia memang hebat after consume alfalfa.
Puan Sheila:
Alfalfa memang terbaik..saya ada keputihan yang teruk lepas bersalin baru ni..then saya ambil alfalfa tapi untuk milk booster sebenarnya..tak sangka lama-lama keputihan saya dah hilang..saya pun tak sedar bila..memang hepy giler sekarang, keputihan takde, susu pun banyak..
Puan Suhailah:
betul..tak dinafikan lagi, saya pun ambil alfalfa..Alhamdulillah dalam masa sebulan memang saya nampak perubahan..keputihan saya dah hilang..dan saya mudah membuang..yang penting minum air masak, sebab bila saya makan alfalfa ni saya cepat rasa dahaga..saya sangat berpuas hati dengan alfalfa ni..
Tidak sabar mahu mencuba sendiri? Boleh buat belian di sini secara online dengan menggunakan kad kredit atau debit anda sendiri.
alfalfa untuk rawat keputihan

  • Facebook

  • Twitter

  • Google+

  • Pinterest

Cara Nak Order Shaklee

Cara 1 - Anda boleh terus klik ke link diatas dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan. Penghantaran ambil masa 2-3 hari 

Cara 2 - Sila hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya.

Shazana Shaklee Independent Distributor (ID 1123652)
Email : shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445

COD Area: Gombak, Taman Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata