Saturday, 22 July 2017

Badan Sado Sperma Sotong. Patut Isteri Susah Nak Hamil.

Badan sado tapi sperma sotong. Kualiti, kesihatan sperma tidak 100% bergantung kepada tahap kesadoan badan anda. Ramai lelaki nampak luarannya sihat akan tetapi mengalami masalah kesuburan dimana sperma lemah.
Penyelidik dari Belanda mendapati bahawa lelaki dengan lilitan pinggang 40 inci atau lebih besar mempunyai kepekatan sperma yang lebih rendah
Menurut http://www.chicagotribune.com , ianya Mitos: Pada lelaki yang sihat, semua sperma sihat.
Dalam lelaki purata, hanya 14% daripada sperma dengan morfologi yang ketat mempunyai normal bentuk, saiz, dan keupayaan untuk bergerak dengan betul.
Walaupun ini mungkin kelihatan rendah, ingat bahawa anda hanya memerlukan satu sperma untuk menyuburkan telur dan hamil.
sumber

Masalah Sperma Lelaki

Oligozoospermia : Bilangan sperma kurang dari sepatutnya
Asthenozoospermia : Pergerakan sperma tidak normal
Teratozoospermia : Bentuk sperma tidak normal
Oligoasthenoteratozoospermia : Bentuk, pergerakan dan jumlah tidak normal
analisa-sperma-pria
Bagi menentukan sesuatu air mani (Semen yang terhasil dari kelenjar reproduksi lelaki yang keluar bersama sperma yang dihasilkan di testis) yang normal, ada garispanduan yang telah ditetapkan oleh WHO (World Health Organisation) :
Jumlah sperma tidak kurang 20 juta per mililiter
Jumlah air mani sekurang-kurangnya 2 ml
Jumlah sperma dikeluarkan minima 40 juta
Sekurang-kurangnya 60% dalam bentuk yang normal
Sekurang-kurangnya 75% sperma mesti hidup
Sekurang-kurangnya 50% aktif bergerak ke hadapan dan belakang
Sekurang-kurangnya 25% bergerak aktif ke depan

10 Sebab Membuatkan Sperma Lelaki Menjadi Lemah

1. Ubat-ubatan terlarang

Ini adalah salah satu penyebab utama di sebalik sperma lemah dan lelaki yang merokok secara kerap juga lebih mudah mendapat sperma lemah dan jumlah sperma rendah di banding dengan lelaki yang tidak merokok. Masalahnya bukan hanya rokok dan ubatan terlarang dan dadah yang kuat seperti kokain juga boleh menurunkan kualiti sperma.

2. Steroid

Steroid sering menjadi jalan pintas bagi lelaki yang ingin memperbesar otot. Meskipun benar bahwa steroid boleh membuat tubuh berotot, tapi efek samping streoid ternyata sangat merbahaya juga untuk kesihatan dan kesuburan lelaki, seperti menyebabkan kerosakan hati, tingkat kolesterol LDL tinggi, pertumbuhan terhambat, kebotakan, masalah kemandulan dan masalah ginjal.

3. Alkohol

Penyalahgunaan alkohol juga merupakan faktor penting dan meskipun itu tidak seburuk merokok tembakau, masih saja memberi efek merbahaya. Minum terlalu banyak alkohol dapat mempengaruhi kesuburan dan dapat menurunkan kuantiti dan kualiti sperma.

4. Olahraga melampau

Latihan olahraga dapat menjaga jantung sihat dan juga boleh membuat tubuh lebih aktif, tetapi ada hal lain yang muncul jika tubuh terlalu berolahraga. Sekitar kelamin harus selalu terpelihara, sejuk dan kering. Bila anda menjalani latihan olahraga, sekitar kelamin boleh menjadi panas dan ini dapat menurunkan jumlah sperma, kerana skrotum memerlukan suhu optimal untuk menghasilkan sperma.

5. Kekurangan vitamin C

Kekurangan vitamin C dalam makanan seharian adalah penyebab utama kemandulan. Anda harus memastikan makanan yang anda makan kaya vitamin C, seperti jeruk dan buah lainnya yang kaya dengan antioksidan. Sperma terikat untuk tetap bersatu jika tubuh kekurangan vitamin C dan ini akan menurunkan potensi seksual (kesuburan).

6. Merokok

Ini adalah fakta yang di ketahui bahawa merokok dapat menyebabkan banyak gangguan kesihatan mulai dari berbagai jenis kanser hingga impotensi. Merokok dapat menumbuhkan plak di arteri dan plak tersebut akan menghalang aliran darah ke penis. Merokok juga dapat mempengaruhi kualiti dan keaktifan sperma.

7. Gizi rendah

Hampir semua proses dalam tubuh saling berhubungan dan anda harus memastikan mengikuti diet standart sehingga tidak ada masalah dengan gizi buruk. Anda harus menyertakan makanan yang kaya vitamin dan zat. Kekurangan mineral-mineral tersebut dapat menurunkan kualiti dan kuantiti sperma.

8. Lingkungan berbahaya

Anda harus mencuba dan tinggal jauh dari kawasan yang berisiko terdedah dengan bahaya kimia, logam berat dan pelarut organik untuk menghindari segala bentuk keracunan berat, yang boleh menyebabkan sperma lemah. Segala bentuk radiasi kimia juga dapat menyebabkan kerosakan pada sistem reproduksi dan dengan cara ini juga mempengaruhi sperma.

9. Seluar ketat dan panas

Ini adalah sesuatu yang tidak banyak di sedari lelaki. Memakai seluar ketat yang mungkin menghadapi masalah dengan produksi sperma. Hal ini kerana seluar ketat membuat sekitar kelamin panas dan ini mempengaruhi produksi sperma. Mandi air panas dan Jacuzzi juga dapat menyebabkan masalah seperti itu, maka anda harus menjaga kerandut dan memakai pakaian yang longgar.

10. Antibiotik

Antibiotik yang di ambil untuk melawan infeksi dapat menurunkan kualiti sperma dan dapat mengurangi jumlah sperma juga. Anda harus selalu mendapatkan nasihat doktor sebelum mengunakan antibiotik, sehingga tidak mengganggu rancangan anda memiliki anak.

Minum Resveratrol Untuk Kuatkan Sperma Dan Tingkatkan Potensi Untuk Isteri Hamil

Resveratrol memberi tenaga kepada mitokondrion sperma. Bila sperma bertenaga ianya boleh bergerak aktif ke arah ovum untuk proses persenyawaan.
Bagi lelaki yang ada masalah mati pucuk pula, resveratrol meningkatkan pengeluaran nitrik oksida. Nitrik oksida ni membantu salur darah di bahagian alat sulit lelaki mengembang dan memudahkan laluan di bahagian itu tidak lagi tersumbat.
Jika viagra boleh mengembangkan salur darah yang kecil aje, tapi resveratrol boleh buat lebih dari itu sehingga ke arteri.
Bagaimana nak dapat RESVERATROL?


1) Vivix bantu lelaki berhenti merokok 🚬
2) Vivix improve pergerakan sperma .sperma jadi bertenaga superpower untuk berenang
3) Vivix meningkatkan kepekatan sperma (sel sihat)
4) Vivix bantu meningkatkan BILANGAN sperma (sel sihat)
5) Vivix bantu melindungi organ pembiakan lelaki daripada kerosakan radiasi bebas(contohnya nicotine rokok)
11 Tahun Menanti.. Akhirnya Hamil

Betul ke VIVIX ni berkesan untuk Hamil?
Vivix-Untuk-HamilHamil-Dengan-Vivix13001178_978450378876110_3033943524124436447_n
Sperma & Ovum yang sihat akan meningkatkan lagi tahap kesihatan kesuburan dan meningkatkan peluang untuk hamil
Untuk hamil, tanggungjawab bukan hanya terletak pada isteri. Suami juga perlu menjaga kesihatan dan mengamalkan gaya hidup sihat, makan makanan seimbang, dan tidak merokok, elakkan minuman alkohol dan bersenam.
Ini untuk memastikan tahap reproduksi suami adalah pada tahap optimum. Jika suami mengalami ejakulasi pra-matang setiap kali anda berhubungan intim, anda mungkin perlu mendapatkan nasihat doktor pakar.

Harga VIVIX 1 botol RM475
Beli 2 botol dan anda akan menikmati lebih Penjimatan
Free Membership ( RM69)
Free Postage ( RM10.60)
Cash Back RM38
Anda akan menikmati PENJIMATAN sehingga RM200++


CARA NAK ORDER SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 – Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya
Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
www.wasap.my/60125241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata