Friday, 7 July 2017

Sakit Sendi Sembuh Tanpa Perlu Pembedahan Yang Menyakitkan

Apa itu ARTHRITIS?

Artiritis adalah keradangan pada sendi-sendi. Terdapat pelbagai jenis artritis. Golongan tua dan muda boleh mendapat artritis. Artiritis yang paling lazim ialah artritis reumatoid dan osteoarthritis.

Apa pula itu OSTEOARTHRITIS?

Osteoartritis ialah keadaan di mana terdapat kemusnahan pada rawan yag menyelaputi sendi-sendi. Ia lebih biasa didapati pada usia yang lanjut dan pada mereka-mereka yang menegangkan sendi mereka, contohnya pada mereka-mereka yang bekerja keras dan mereka-meraka yang terlampau gemuk. Sendi-sendi yang selalu terlibat adalah sendi pinggang, lutut dan tulang belakang.

Tanda-tanda dan Gejala-gejala Osteoarthritis:

Sakit dan pembengkakkan di bahagian sendi-sendi seperti di pinggang, lutut, tulang
belakang, siku dan pada wanita, juga pada sendi-sendi di hujung jari.
Terdapat sakit yang sela-menyela dan dilegai dengan berehat.
Pergerakan yang terhad apabila penyakit semakin melarut disebabkan oleh kehilangan
rawan.
Apa itu RHEUMATOID ARTHRITIS (RA)?>Rheumatoid Artritis ialah penyakit kronik yang merujuk kepada keradangan pada tisu pengalas atau sinovia sendi. Ia boleh mengakibatkan kerosakan sendi pada jangka masa panjang dan menyebabkan sakit kronik, hilang upaya dan kecacatan.Rheumatoid

Rheumatoid Artritis menular dalam 3 peringkat.
  • Peringkat pertama ialah bengkak pada lapisan tisu sinovia yang menyebabkan kesakitan, kepanasan, kekejangan, kemerahan dan bengkak di sekeliling sendi.
  • Peringkat kedua ialah pembesaran dan pembahagian sel yang pantas mengakibatkan cecair sinovia menjadi pekat.
  • Dalam peringkat ketiga, sel yang meradang akan mengeluarkan enzim yang mungkin memakan tulang dan rawan, mengakibatkan sendi yang terlibat hilang bentuk dan kesejajarannya, lebih kesakitan dan kehilangan daya pergerakan.
Disebabkan ia adalah penyakit kronik, RA akan kerap menimbulkan masalah dan tidak akan hilang begitu sahaja. Aktiviti penyakit juga akan kerap berlaku. RA ialah penyakit yang sistemik, di mana ia boleh menjejaskan bahagian tubuh yang lain.
Adalah penting untuk mendapatkan diagnosis dan rawatan awal untuk RA jika anda ingin teruskan kehidupan yang produktif.Kajian menunjukkan rawatan awal RA yang agresif dapat mengawal kerosakan sendi, lantas mengurangkan masalah kehilangan pergerakan, meningkatkan keupayaan untuk bekerja, mengurangkan kos perubatan dan menurunkan keperluan pembedahan.

Sakit Sendi Sembuh Tanpa Perlu Pembedahan Yang Menyakitkan Dengan Sirap Anggur ni ajee

Tahukah anda Collagen Powder & Vivix boleh membantu sakit sendi

1. COLLAGEN SHAKLEE

Bila kita sakit sendi, Collagen Powder ini akan diserap oleh tubuh dan meresap ke bahagian sendi seperti lutut.
Bila sendi menyerap Collagen, secara perlahan Collagen akan memperbaiki bahagian-bahagian yang rosak dan menggantikan Collagen yang rosak.
Secara perlahan-lahan juga bengkak akan dipulihkan dan tulang yang terkeluar daripada rangka lutut akan masuk semula ke dalam rangka.
Collagen bersifat elastik dan sangat kuat.
Menurut kajian, dengan penggunaan selama 8 minggu boleh nampak kesan penggunaan Collagen Powder ni, ada yang kurang daripada itu atau seawal 3hari.
Collagen Powder bukanlah drugs, ia tidak mengandungi bahan-bahan berbahaya dan tiada kesan sampingan.

2. VIVIX

Supplement yang kaya dengan antioksidan kuat seperti resveratrol dalam Vivix boleh membantu melegakan sakit lutut dan sakit sendi.
Ini kerana dalam satu jurnal kajian saintifik bertajuk Scientific Evidence and Rationale for the Development of Curcumin and Resveratrol as Neutraceutricals for joint Health , kandungan resveratrol dalam vivix terbukti dapat membantu mengekalkan dan memperbaiki fungsi struktur sendi
Bantu mak ayah yang nak bangun duduk solat pun susah akibat sakit sendi


KAKI KEBAS, SAKIT SENDI, LUTUT & OTOT! JANGAN BIARKAN JEEE… BAHAYA!! ITU TANDA PELBAGAI PENYAKIT!
Tak sampai 2 minit duduk dah Kebas… terutama bila solat jumaat.
Ada yang cari dinding dan tiang masjid.. tapi teringin sangat nak duduk saf depan…
JANGAN BIAR !!!
Lutut pun problem dah…sebab bersukan, salah pergerakkan dan faktor umur. Sendi2 pun sama, sakit sana-sini, otot2 pun sengal, bisa2 naik smp ke paha dan terus dada. Angin pun dah serang satu badan…boleh bawa kpd penyakit yg lebih teruk!!
BAHAYA TAU !!!
Ada yang pinggang kebas…tangan kebas…. perut kebas…Silap haribulan boleh lumpuh dan strok! Kaki kebas juga tanda penyakit kencingg manis… muda-muda dah ada kebas… yang otai-otai nak beribadat pun jadi susah. Sakit lutut dan sendi2 lagilah, nak buat aktiviti pun susah, hobi dan sukan yg dulu aktif kini boleh tengok saja…aduhhaii, sampai bila?
Bagi kaum adaam… kaki kebas ni tanda yang hat tu pun kacau juga..!!.

CARA NAK ORDER SHAKLEE

Cara 1 – Anda boleh terus klik ke VIVIX ini dan membeli terus dengan Shaklee. Penghantaran menggunakan GDEX atau Citylink dan akan dihantar terus ke alamat yang anda berikan.
Cara 2 – Sila hubungi saya, klik ke WHATSAPP untuk mendapatkan konsultasi tentang set mana yang paling tepat untuk anda, tips dan cara pengambilan yang betul apabila membuat pembelian daripada saya
Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
www.wasap.my/60125241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata