Sunday, 23 July 2017

Remaja 15 Tahun Bebas Dari Jangkitan Kuman Pada Paru Paru Selepas 2 hari Amalkan Teknik ini.

Remaja 15 Tahun Bebas Dari Jangkitan Kuman Pada Paru Paru Selepas 2 hari Amalkan Teknik ini.

Dia diserang penyakit itu mungkin disebabkan jadual dan bebanan kerja yang padat sehingga menyebabkan suaminya itu jatuh sakit.
Sudah seminggu dia mengalami demam, tetapi sekejap baik dan kembali tidak sihat sehinggalah pagi ini. Bebanan kerjanya yang sangat padat berkemungkinan menyebabkan dia jatuh sakit ~ Isteri  Riezman Khuzaimi
SISTEM pernafasan manusia terbahagi kepada bahagian atas dan bahagian bawah. Bahagian bawah terletak di dalam dada dan terdiri daripada saluran pernafasan dan pundi-pundi udara (air sacs). Jangkitan kuman di paru-paru boleh melibatkan saluran pernafasan (bronchitis) dan pundi-pundi udara (pneumonia).
Secara amnya, jangkitan kuman di tisu paru-paru dikenali sebagai pneumonia. Ia adalah jangkitan kuman yang biasa di kalangan kanak-kanak kecil dan orang-orang tua. Ia disebabkan oleh virus atau bakteria. Kadangkala ia juga disebabkan oleh jangkitan awal pada sistem pernafasan di bahagian atas (batuk dan selsema) yang merebak ke bahagian bawah sistem pernafasan. Jangkitan kuman ini boleh melibatkan keadaan yang tidak serius hinggalah kepada keadaan yang membahayakan nyawa.

Tanda-tanda dan gejala

Ini bergantung kepada sebab, umur dan penyakit-penyakit yang berkaitan dengan seseorang kanak-kanak itu. Secara amnya, kanak-kanak akan mengalami :
– Demam panas
– Batuk dengan atau tanpa kahak
– Sakit dada
– Tiada selera makan, tidak mahu makan
– Rasa tidak sihat, sering merengek
– Pernafasan laju atau susah bernafas
– Muntah atau cirit-birit

Adakah jangkitan kuman paru-paru ini serius?

Jangkitan kuman paru-paru boleh menjadi sangat serius dalam masa yang singkat terutamanya di kalangan kanak-kanak kecil.
Kanak-kanak boleh mengalami kekurangan air (dehidrasi) atau kekurangan oksigen.
Kanak-kanak yang mengalami tanda-tanda berikut perlu dimasukkan ke hospital:
– Pernafasan laju
– Sukar untuk bernafas
– Bibir menjadi biru
– Batuk berdarah
– Tidak boleh makan atau minum atau tidak kencing

Apakah rawatan untuk jangkitan di paru-paru?

Jenis rawatan bergantung kepada tahap jangkitan.
Kebanyakannya adalah tidak serius dan disebabkan oleh virus, oleh itu sistem pertahanan badan memainkan peranan utama untuk melawan penyakit ini. Apabila jangkitan kuman ini disebabkan oleh bakteria, antibiotik akan diberi oleh doktor.
Untuk jangkitan yang tidak serius, ubat boleh diberi dalam bentuk pil.
Anda Boleh mencuba rawatan ini di rumah:
– Paracetamol
– Rehat yang secukupnya
– Minum air yang banyak
– Sekiranya jangkitan menjadi lebih serius ubat akan diberikan melalui suntikan.
– Jika jangkitan kuman di paru-paru ini berlarutan atau menjadi kritikal, anak anda perlu dimasukkan ke hospital untuk mendapatkan oksigen, antibiotik dan sokongan perubatan yang lain.

Apakah langkah-langkah yang boleh diambil untuk mengelakkan jangkitan kuman ini?

– Mengekalkan amalan cara hidup sihat. Amalan kebersihan diri dan persekitaran yang baik. Teruskan penyusuan susu ibu.
– Mengambil imunisasi boleh mencegah jangkitan kuman di paru-paru. Contohnya:
* Vaksin batuk kokol (pertussis) dan demam campak (measles) – wajib untuk semua kanak-kanak di bawah Program Immunisasi Kanak-Kanak Negara.
* Vaksin influenza (untuk kanak-kanak tertentu yang berisiko tinggi contohnya masalah pernafasan yang kronik, penyakit jantung dan masalah kurang pertahanan badan)
* Vaksin pneumococcal (juga untuk kanak-kanak yang berisiko tinggi contohnya kanak-kanak yang tiada limpa, sakit buah pinggang yang kronik dan kanak-kanak yang menerima rawatan yang melemahkan sistem pertahanan badan).
sumber

VIVIX BANTU RAWAT JANGKITAN PARU-PARU KANAK KANAK 15 TAHUN

“Adik Azrina 15 thn mengalami jangkitan paru-paru, selepas 2 hari izinNya buat check up Doktor, 10% jangkitan kuman dah tiada, maknya amat happy. Semasa saya pergi ke umahnya maknya sedih sbb dia anak sulung, saya peluk mak dia terus menangis.
Semasa minggu lpas saya gi anta botol ke 2, mak dia dah mula tersenyum sbb anak dia dah semakin sihat dengan izinNya asbab ikhtiar vivix n mak dia kata, saya akan teruskan ambil vivix utk kesihatan anak saya. InsyaAllah.

Masalah Paru Paru Berair Juga Kembali Pulih Selepas Seminggu 

Selain rawatan pihak hospital, tubuh pesakit pneumonia sangat memerlukan sokongan nutrisi yang baik dan cukup untuk membantu melawan penyakit ini. Jadi pemakanan sihat sangat penting.
Pengambilan suplemen anti-radang yang bersesuaian jenis dan dosnya juga insyaAllah dapat membantu menyokong kesihatan mereka supaya cepat sembuh.


VIVIX
 : Suplemen antioksidan Shaklee yang sangat pekat (tanpa gula tambahan), bagi melindungi sel-sel badan daripada rosak atau mengalami keradangan. Kandungan Resveratrol di dalamnya juga dibuktikan mampu membantu membaikpulih sel dari dalam.
CARA NAK ORDER SHAKLEE
CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 
 
CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.

Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Post a Comment

Google+ Followers

Cuci Mata