Sunday, 28 May 2017

SAKIT OSTEOATHRITHIS PULIH, PAKCIK DAH BOLEH JALAN TANPA TONGKAT


Sakit Osteoathrithis Kian Pulih, Pakcik Ini Dah Boleh Jalan Tanpa Tongkat…

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 9 : SILAWATI IELA. [SAKIT OSTEOATHRITHIS AYAH KIAN PULIH SELEPAS KONSISTEN AMALKAN VIVIX DAN SUPLEMEN SHAKLEE]
sakit osteoathritis kian pulih boleh jalan tanpa tongkat minum vivix shaklee

Apa korang rasa bila ayah korang yang dah 16 tahun menghidap Osteoathrithis, dulu siap kena usung nak ke klinik dan hospital. Dulu kalau gerakkan kaki bunyi berkeriuk macam engsel pintu berkarat, berjalan siap keluar bunyi macam tulang berlaga.
Ayah memang dah wajib operate masukkan besi dekat left hip joint, tapi sebab kerenah birokrasi, doktor batalkan balik operation. Dari boleh bawak motor, sekarang tak boleh langsung, dari bawak kereta manual kena tukar kereta auto. Dulu nak angkat kaki pun susah. Guna tongkat pun jalan slow-slow je. Dalam rumah guna kerusi roda.
Tapi, sejak kebelakangan ini, ayah dah boleh berjalan tanpa tongkat, walaupun jarak tak berapa jauh. Boleh dukung cucu dari dalam rumah bawak ke kereta di luar rumah dan malam ini pergi makan kat Mydin Mall, ayah lupa nak bawak tongkat tapi Alhamdulillah ayah boleh jalan macam biasa dari parking ke tempat makan.
Satu je Cik Laa nak cakap, ALHAMDULILLAH. Rasa sangat-sangat bersyukur. Alhamdulillah, 3 tahun konsisten Vivix, ini hasilnya. Syukur sangat-sangat sebab tu kalau korang menyampah bila Cik Laa share pasal Shaklee, Cik Laa tak kisah sebab korang tak rasa apa yang Cik Laa rasa. Rasa syukur sangat-sangat. Allahuakhbar, sungguh besar nikmatMu ya Allah. Tak tahu nak cakap macam mana.
Korang doa lah semoga Cik Laa terus berjaya dgn Shaklee. Dapat supply Vivix untuk ayah dan mak setiap bulan. Doakan Cik Laa ye. Semoga Allah makbulkan doa-doa kalian. Amin….

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.


Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Saturday, 27 May 2017

IKHTIAR CEGAH BARAH USUS


Cegah Barah Usus


Mengikut panduan American College of Gastroenterology, jika anda mempunyai saudara terdekat (ibu bapa atau adik-beradik) menghidap kanser kolon (kanser usus) pada usia sekitar 60 tahun, anda perlu mula menjalani pemeriksaan usus atau kolonoskopi pada umur 40 tahun. Berdasarkan data diperoleh, individu berisiko tinggi dan mencapai usia 50 tahun digalakkan menjalani pemeriksaan awal pada usus iaitu kolonoskopi.

RISIKO BARAH USUS

Risiko mendapat kanser usus bagi lelaki dan wanita lebih kurang sama tetapi kanser yang menyerang bahagian rektum lebih banyak dihadapi wanita.
Pakar Toksikologi Makanan Fakulti Sains dan Teknologi Makanan Universiti Putra Malaysia (UPM), Dr Ahmad Faizal Abdul Razis berkata, kanser usus boleh menyerang siapa sahaja.
“Sikap masyarakat yang suka ambil ringan dan tidak peduli sesuatu simptom boleh memudaratkan. Misalnya, simptom najis berdarah. Ada beranggapan ia buasir dan selagi tidak menyakitkan, tidak mahu berjumpa doktor.
“Sikap sambil lewa itu menyebabkan pesakit sukar diselamatkan kerana sudah berada pada tahap lanjut. Mungkin juga ada yang menganggap penyakit ini tidak serius seperti kanser lain.“Sebenarnya jika dibiarkan ia juga boleh membawa maut,” katanya.

KANSER KOLON MENYERANG KELUARGA

Menurutnya, sejarah keluarga, peningkatan usia, merokok, obesiti, kencing manis, pengambilan alkohol serta makanan yang diawet antara risiko tinggi yang menyumbang kepada kanser kolon.
“Kanser itu terbentuk apabila ada ketumbuhan kecil dinamakan polip. Polip berasal daripada sel yang menyelaputi usus dan rektrum iaitu dinding usus.
“Biasanya ia mengambil masa hingga 10 tahun untuk menjadi polip sebelum menjadi benign (tidak bersifat barah) yang lama kelamaan membesar dan berkembang menjadi barah. Memang sukar mengenal pasti polip mana yang berpotensi berkembang menjadi kanser,” katanya.
Kanser kolon sering dialami penduduk negara maju dan membangun. Di Malaysia, penyakit ini sering menyerang dan menduduki tangga ketiga jenis kanser yang kerap dihidapi penduduk.

FAKTOR/RISIKO KANSER USUS

  • Diet tidak seimbang iaitu kerap mengambil makanan banyak lemak dan kurang makan serat.
  • Kegemukan.
  • Bekas pesakit kanser kolon yang sudah menjalani pembedahan membuang kanser berkenaan.
  • Pesakit pernah mempunyai polip dalam usus. Tidak semua polip berisiko mendapat kanser usus. Cuma satu polip iaitu adenomatous dipercayai penyebab kanser.
  • Risiko mendapat kanser usus meningkat apabila semakin bertambah umur. Mereka yang berusia lebih 40 tahun ada risiko.
  • Gaya hidup sedentari iaitu kurang bersenam.

GEJALA KANSER USUS

Keluar darah melalui dubur – bergantung pada di mana usus itu berada. Jika kanser terjadi di bahagian berdekatan dubur, darah yang keluar berwarna merah terang dan cair. Jika berlaku di sebelah kanan, darah biasanya bercampur najis dan ia berwarna lebih pekat.
Perubahan tabiat buang air besar. Kadangkala pesakit mengalami cirit-birit dan diselang seli dengan keadaan normal juga sembelit. Pesakit juga kadangkala tidak puas buang air besar iaitu terasa ingin membuang air besar tetapi tiada apa yang keluar.
  • Sakit perut lebih kepada bahagian kiri abdomen.
  • Berat badan berkurangan tanpa sebab.
  • Muka pucat, kurang darah (anemia), letih dan tidak bermaya.
  • Kurang 10 peratus pesakit mengalami penyumbatan usus.

MENGURANGKAN RISIKO KANSER USUS

  • Mengamalkan hidup sihat iaitu mengambil makanan berkhasiat dengan melebihkan sayuran dan buah-buahan.
  • Mengurangkan makanan lemak haiwan seperti kambing dan lembu.
  • Mengekalkan berat badan seimbang.
  • Bersenam.
  • Tidak merokok.
  • Tidak mengambil minuman keras.

EMPAT RAWATAN UTAMA KANSER USUS

  • Pembedahan.
  • Radioterapi.
  • Kemoterapi.
  • Target terapi.
sumber: hmetro

VIVIX SHAKLEE

Vivix Shaklee mempunyai kandungan resveratrol, sepuluh kali lebih hebat dari resveratrol biasa, Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang dipanggil phytoalexin atau bahan kimia semulajadi yang dikeluarkankan oleh sesetengah tumbuhan dimana fungsinya adalah sebagai agen pertahanan apabila diserang oleh penyakit dan serangan bakteria atau kulat ataupun pathogen yang lain. Ia terhasil daripada tindakbalas tumbuhan tersebut terhadap jangkitan kulat, tekanan, kecederaan akibat dirosakkan haiwan, sinar UV, cuaca ekstrem dan sebagainya.

Resveratrol boleh didapati daripada tumbuhan, buah-buahan dan bijian. Namun, kulit anggur merah iaitu anggur muscadine mengandungi kandungan resveratrol yang paling tinggi selain rasberi dan kekacang.


Anggur Muscadine mempunyai ikatan kimia yang jauh berbeza berbanding anggur-anggur yang lain kerana ianya kaya dengan anthocyanins yang mana mempunyai antioksidan yang tinggi dan menunjukkan beberapa kesan anti-tumor antaranya menghalang sintesis DNA dalam kanser payudara dan perkembangan saluran darah dalam sesetengah tumor termasuklah enzim perebak tumor.

vivix shaklee untuk barah usus kanser


MERENCATKAN PERTUMBUHAN SEL KANSER

Resveratrol dipercayai dapat merencatkan pertumbuhan sel kanser selain dapat membina daya ketahanan terhadap kanser di mana terdapat 3 fasa iaitu:
Fasa Pertama – Pada fasa ini, resveratrol bertindak mengurangkan kerosakkan sel-sel sihat yang berpunca dari serangan agen-agen karsinogenik.
Fasa Pertumbuhan – Resvertrol mengaktifkan gen Sirtuin 1 iaitu gen anti-penuaan bagi tujuan menghalang pertumbuhan sel-sel kanser.
Fasa Pertumbuhan Pesat – Di peringkat ini, resveratrol membantu mempercepatkan proses apoptosis iaitu proses mematikan sel-sel kanser.

CARA NAK ORDER SHAKLEE


CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.

SHAZANA SHAKLEE INDEPENDENT DISTRIBUTOR (ID 1123652)
EMAIL : SHAZANAMHDSOBRI@GMAIL.COM
CALL/SMS/WHATSAPP: 012-5241445
COD AREA: GOMBAK, TAMAN MELATI, THE ICON, AU, SETIAWANGSA, WANGSA MAJU


Friday, 26 May 2017

DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG, RAHSIA KINI DI KONGSI BERSAMA



Doktor Sahkan Ketumbuhan Di Payudara Hilang, Wanita Ini Dedahkan Rahsianya..


SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3 . TESTIMONI 18: ZAMZAKIDAH ABDUL HAMID.[DOKTOR SAHKAN KETUMBUHAN DI PAYUDARA HILANG SETELAH 3 MINGGU AMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
doktor sahkan ketumbuhan payudara hilang selepas amalkan vivix shaklee

Assalamualaikum, Saya Zamzakidah Binti Abdul Hamid ingin berkongsi 1 pengalaman yang tak pernah terjangka oleh fikiran saya pada suatu ketika dulu dan sebagai seorang wanita, sesiapa pun tidak inginkan apa yang pernah saya alami.
Pada Julai 2014, ya pada tahun 2014,sudah hampir 3 tahun perkara ini berlalu. Tapi tak pernah saya lupakan dalan lipatan sejarah kehidupan saya apabila saya telah menerima ujian hebat dengan mengalami simptom-simptom pengidap BARAH PAYUDARA. Allahuakhbar ,betapa dunia saya terasa gelap seketika waktu itu.
Bermula dengan lelehan cecair yang berwarna merah kehitaman yang keluar dari ‘nipple’ payudara sebelah kanan adalah permulaan saya menyedari masalah yang saya hadapi. Bukan cecair biasa, tapi berdasarkan dari warna dan bau cecair tersebut confirm DARAH.Pada yang tak boleh bayangkan macam mana rupanya,saya lampirkan sekali untuk anda.Tanpa rasa sakit atau ada bonjolan disekitar payudara, tetiba boleh jadi macam ni. Boleh bayangkan tak perasaan saya masa tu. Memang sangat panik.
Keesokkan hari, saya terus mendapatkan pemeriksaan di hospital yang berhampiran untuk mengenalpasti masalah yang saya hadapi walaupun ada perasaan takut jugak sebenarnya. Hasil daripada pemeriksan dan imbasan ULTRASOUND & MAMMOGRAFI yang dijalankan oleh doktor pakar, terdapat 2 ketul ketumbuhan dikesan berada di ‘LOWER & UPPER OUTER QUADRANT’ di sebelah kanan payudara saya. Doktor terus menetapkan 1 lagi tarikh untuk saya menjalankan ujian BIOPSI untuk mengambil sampel sebahagian tisu untuk mengenalpasti jenis ketulan tersebut. Dan hasil ujian itu, ketulan ketumbuhan pada payudara saya adalah SEL BUKAN DARI KUMPULAN KANSER. Alhamdulillah, tetapi doktor tetap mencadangkan kepada saya untuk menjalankan pembedahan untuk membuang 2 ketul ketumbuhan itu supaya ianya tidak menjadi potensi untuk terjadinya kanser payudara.
Atas pandangan dan nasihat sahabat merangkap upline saya, VIVIX adalah satu-satunya alternatif dan usaha saya untuk mengurangkan risiko menghadapi sebarang kemungkinan sebelum hari pembedahan. Dan setelah hampir 3 minggu konsisten mengamalkan Vivix, hari yang mendebarkan telah tiba. 21 Ogos 2014,sebelum ke dewan bedah saya di bawa sekali lagi untuk membuat pemeriksaan imbasan Ultrasound.
Allahuakhbar !!! Ketumbuhan yang 2 ketul tu dah tinggal 1..puas doktor mencari mana hilangnya yang seketul lagi.Confirm tak ada!!! Dan yang tinggal 1 sahaja itu pun saiz nya dah kecil dari saiz asal haritu. (tak tau nak react macam mana..tapi nangis jugak la, sebab Allah permudahkan semuanya untuk saya). Jadi, pembedahan tetap di jalankan juga untuk membuang 1 sahaja ketumbuhan yang masih tinggal. Nasib baik la kan, kalau tak mesti kena tebuk 2 tempat. Alhamdulillah, saya selamat menjalani pembedahan yang tak sampai 1 jam pun operasinya .
Inilah Shaklee Story saya untuk tatapan semua. Untuk yang masih ragu-ragu dengan Vivix Si Tonik Ajaib, ini adalah kisah benar saya bersama Vivix. Bagaimana Vivik membantu saya menghadapi saat-saat kemurungan saya untuk seketika. Dan Vivix juga lah yang membuat saya kembali tersenyum gembira. Untuk membantu meningkatkan kesihatan kita secara menyeluruh, Vivix adalah pilihan yang terbaik.
Terima Kasih Vivix Terima Kasih Shaklee.

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.


Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

NENEK 20 CUCU MAKIN CANTIK DAN JERAGAT MAKIN PUDAR



Jeragat Makin Pudar, Nenek 20 Cucu Makin Cantik


SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 20: UMI KALSOM BT. OMAR. [JERAGAT DI MUKA IBU PUDAR SELEPAS 2 MINGGU MAKAN VIVIX]

Ibu memang pengguna Shaklee. Sebelum mengenali Vivix, ibu memang ambil Ostematrix dan GLA tanpa miss. Selain dari itu, kadang-kadang beliau ambil Omega untuk kolestrol.
jeragat hilang nenek tua makin cantik minum vivix shaklee
Ibu mula cuba Vivix kepunyaan adik yang tertinggal di rumahnya. Kesan pertama yang beliau rasa adalah pada pagi keesokannya. Biasanya ibu akan mengantuk selepas solat subuh, tetapi pagi itu beliau rasa cergas dan tidak mengantuk.
Sejak itu, ibu konsisten makan Vivix. Dua minggu kemudian, ibu beritahu satu berita baik. Jeragat kehitaman dimukanya pudar selepas makan Vivix. Ibu memang suka cuba pelbagai jenis produk kosmetik sejak muda. Ada produk yang beri kesan terbakar dan jeragat yang susah tanggal dimukanya. Syukur, dengan izin Allah, mukanya kembali berseri-seri walaupun usia sudah cecah 62 tahun dan mempunyai 20 orang cucu.
Kini, ibu memang tak boleh miss makan Vivix. Vivix adalah produk Shaklee kegemarannya. Dahulu, beliau ambil GLA untuk kurangkan komplikasi menopause, tetapi kini beliau sendiri akui Vivix jauh lebih berkesan membantu kurangkan komplikasi itu seperti eczema pada kulit. Beliau sendiri syorkan wanita menopause ambil Vivix untuk lebih sihat, cergas dan ceria.
Siapa yang tak gembira bila orang tersayang lebih ceria, cergas dan berseri-seri kan?
Alhamdulillah. Terima kasih Vivix, Terima kasih Shaklee.

Thursday, 25 May 2017

TIDAK KENTUT DAN BERAK TANDA AWAL KANSER USUS, BETUL KE?



Tidak Berak Dan Kentut Tanda Awal Kanser Usus ?


Kanser usus merupakan barah atau pertumbuhan tidak normal yang berlaku pada dinding saluran usus besar. Penyakit itu terbahagi kepada dua jenis, kanser usus sporadik, iaitu 80 hingga 85 peratus kanser berlaku secara spontan, manakala kanser usus keturunan pula lima hingga 15 peratus penghidap yang mempunyai sejarah keluarga dengan penyakit berkenaan.
Kanser usus berada di tempat kedua pembunuh utama wanita, namun hakikatnya kanser usus dapat dicegah dan dirawat jika dikesan lebih awal dengan menjalani ujian kolonoskopi 15 tahun lebih awal daripada ahli keluarga yang pernah menghidap penyakit berkenaan.
makanan tak seimbang punca kanser usus.jpg

8 TANDA BARAH USUS

Antara gejala barah usus adalah :
  1. Berak berdarah – darah bercampur dengan najis, kadangkala najis bewarna hitam seperti kopi. Ini merupakan antara tanda-tanda awal barah usus.
  2. Perubahan tabiat membuang air besar seperti sembelit. Tabiat membuang air besar bagi setiap individu adalah berlainan. Jika kekerapan membuang air besar menjadi terlalu lama, contohnya daripada tabiat hari- hari ke tandas menjadi berkurangan kepada setiap tiga atau empat hari sekali.
  3. Cirit-birit – ini merupakan tanda-tanda barah usus di sebelah kiri.
  4. Sembelit diselangi dengan cirit – barah usus yang hampir tersumbat akan menyebabkan najis keras tidak dapat melalui usus besar. Pesakit akan mengalami gejala sembelit pada ketika itu. Najis yang tersumbat ini mempunyai banyak bakteria dan akan ‘membusuk’ di dalam usus, menyebabkan air kembali diserap ke dalam usus. Ini menyebabkan najis menjadi lembik dan berair. Pada ketika ini, pesakit akan mengalami gejala cirit. Cirit yang dialami adalah lebih daripada lima kali sehinggakan sesetengah pesakit mengadu tidak dapat mengawal simptom cirit ini. Kitaran sembelit dan cirit akan berulang.
  5. Tidak berak dan kentut serta muntah. Gejala ini akan berlaku apabila usus sudah tersumbat seratus peratus.
  6. Hilang selera makan dan turun berat badan. Pesakit akan menjadi kurus serta hilang selera makan dalam jangka waktu yang singkat.
  7. Sakit ‘perut’ – gejala yang sangat diambil mudah. Sakit pada bahagian abdomen bergantung kepada kedudukan barah usus.
  8. Tabiat ke tandas, tetapi tiada najis – Pesakit merasakan seperti mahu membuang air besar, tetapi apabila ke tandas, tiada najis yang keluar. Ini adalah disebabkan oleh kanser yang terletak pada bahagian rektum. Apabila ketumbuhan sudah memenuhi rektum, ianya memberikan mesej yang salah kepada badan seolah-olah rektum sudah dipenuhi najis. Sedangkan tiada najis di dalam rektum, yang memenuhinya adalah sel-sel kanser sahaja.
Memetik kata kata seorang Pakar Bedah di Pusat Perubatan Sunway, Dr Ramesh Gurunathan,
Gaya hidup yang sihat dan amalan melakukan peeriksaan usus dan perut sekali setahun merupakan langkah pencegahan yang paling efektif bagi mengelakkan nyawa daripada diragut penyakit kanser usus
Akan tetapi makanan yang kita ambil seharian adakah cukup lengkap untuk keperluan kita? sebenarnya tidak. Sayur buah yang kita katakan segar itu sendiri sudah hilang 50% khasiatnya semasa ianya ditanam. Ini kerana nutrien pada tanah sahaja sudah semakin hilang. Disinilah keperluan vitamin bagi membantu melengkapkan keperluan nutrisi seharian kita.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU PESAKIT KANSER DALAM MEMASTIKAN CUKUP NUTRISI

Kajian Ke Atas Resveratrol dan Vivix

Kajian mengenai resveratrol telah diterbitkan di dalam lebih 2000 jurnal dan kajian penerbitan antaranya oleh University Harvard, National Institute of Aging, National Cancer Institute dan National Cancer Institute of Science, termasuk beberapa kajian di antaranya:

Merencatkan gen kanser

Sebagai antioksidan yang kuat, resveratrol berupaya meneutralkan radikal bebas daripada terus merosakkan sel dan seterusnya ia merencatkan gen kanser.

Keupayaan menterbalikkan kesilapan DNA

Bersesuaian dengan fungsinya yang membantu memperbaiki DNA, resveratrol mampu mengurangkan kesilapan DNA sebanyak 60%. Ini merupakan pencapaian besar bagaimana resveratrol dapat memperlahankan proses penuaan.

Keupayaan sebagai anti kanser

Kajian ke atas resveratrol daripada Annals of the New York Academy of Sciences pada tahun 2011, menunjukkan resveratrol mempunyai kesan anti-kanser. Kajian yang dilakukan telah membuktikan resveratrol mempunyai peranan dalam mengawal sel kanser, sama ada mencegah pembentukan sel atau membantu dalam proses rawatan. Kebolehannya menghentikan sel kanser berkait rapat dengan fungsinya yang membunuh sel kanser tapi memelihara sel yang normal.
Terdapat Laporan daripada Biologi Kanser & Terapi pada tahun 2007, resveratol berkeupayaan bertindak menjejaskan semua peringkat karsinogenesis (proses dimana sel-sel normal menjadi sel-sel kanser).
Pada tahun 2008 pula di dalam jurnal Karsinogenesis, menunjukkan bahawa resveratrol boleh membantu pencegahan kanser prostat. Ini kemungkinan disebabkan oleh kesannya terhadap hormon seks lelaki yang dipanggil androgen.
Terdapat beberapa kajian yang dijalankan ke atas fungsi resveratrol dan beberapa jenis kanser. Perlu dinyatakan di sini, kajian makmal bukanlah dibuat sehari dua atau dalam tempoh beberapa minggu, malah sebenarnya ia mengambil masa bertahun-tahun untuk mendapatkan hasil kajian.

kajian resveratrol matikan sel kanser

KESAN RESVERATROL TERHADAP KANSER USUS

Kajian ke atas kanser usus dengan membandingkan kumpulan yang dikawal berbanding kumpulan yang diberikan pelbagai dos resveratrol yang pelbagai. Dos setinggi 100 nanogram/ml berkeupayaan merencatkan pertumbuhan sel kanser secara signifikan berbanding kumpulan kawalan dan dos yang lebih rendah. Betul ke vivix ni berkesan membantu pesakit kanser?
makin sihat pesakit kanser usus dengan vivix shaklee
kanser usus cegah dengan vivix shaklee
kanser usus tiada dengan vivix shakleevivix shaklee untuk kanser usus
Perlu diingatkan VIVIX bukan ubat tetapi vitamin. Ini bermakna makan VIVIX bukan bermakna anda tidak perlu buat kimo. Stop kimo atau tidak bergantung kepada pemeriksaan Doktor Pakar. VIVIX adalah vitamin yang bantu kuatkan sel sel sihat supaya boleh lawan sendiri sel sel kanser. Vitamin adalah makanan tambahanan yang support supaya badan kita sendiri boleh melawan penyakit.

KENAPA TIDAK MAKAN SAHAJA MAKANAN BERKHASIAT ?

Makanan berkhasiat seperti sayur, buah adalah wajib. Vitamin kita tambah supaya lebih lengkap nutrisi dalam badan. Cuma bayangkan badan lemah akibat kimo. Boleh ke pesakit kanser makan buah, sayur secukupnya. Dan kalau makan adakah ianya cukup keperluan?

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.


Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju


Wednesday, 24 May 2017

BADAN BERTENAGA DAN AWET MUDA MACAM XPERNAH SAKIT LUTUT PULAK RASANYA


Sakit Lutut Makin Pulih, Badan Bertenaga Dan Awet Muda

SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 27: SITI SUHAILA ISMAIL. [SEMAKIN BERTENAGA DAN SAKIT LUTUT BERANSUR PULIH DENGAN VIVIX SHAKLEE]
Assalamualaikum W.B.T,
Anak mana yang sanggup tengok bonda yang mengandung dan melahirkan kami 9 beradik mengadu sakit dan susah untuk bangun pada waktu pagi. Mungkin bonda sangat bekerja keras pada waktu mudanya untuk sara kami adik beradik. Dengan faktor usia yang makin meningkat sekarang, Bonda sering sakit sendi, sakit lutut, sakit belakang, dan selalu kejang kaki waktu pagi.

lutut makin elok badan bertenaga awet muda minum vivix shaklee

RAWATAN KLINIK

Kami bawa bonda untuk mendapatkan rawatan di beberapa klinik dan hospital, namun doktor tidak berani memberikan ubat yang tinggi dose nya kerana faktor usia bonda yang dah mencecah 68 tahun. Doktor hanya memberikan ubat tahan sakit yang tahan sekejap sahaja..
Kadang-kadang bonda tidak boleh solat berdiri dan kadang-kadang bonda tidak boleh jalan lama. Paling menyedihkan bonda mempunyai masalah kekuatan otot di bahagian pinggang ke bawah.
Sejak kenal Shaklee, saya sangat gembira melihat perubahan positif terhadap kesihatan bonda dari hari ke hari. Vivix adalah minuman kegemaran bonda yang kaya dgn khasiat. Bonda cakap vivix sedap dan cepat kenyang. Selain itu, bonda juga amalkan supplemen lain seperti Omega Guard dan Ostematrix untuk tambahan kesihatan dalaman.
Selepas 3 bulan bonda amalkan Shaklee dah nampak perubahan pada kesihatan Bonda. Syukur dengan izin Allah bonda semakin sihat, cergas ,boleh berjalan-jalan seperti biasa dan boleh berkebun. Saat bahagia apabila dapat menikmati masa-masa lapang dengan bonda tersayang.
Yang paling penting, bonda semakin awet muda dan berseri- seri walaupun sudah mencecah 68 tahun dan mempunyai 25 orang cucu..
Kami sekeluarga yakin dan akan terus ikhtiar dengan Shaklee.Terima kasih Shaklee! Love from us.

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.


Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Tuesday, 23 May 2017

RESDUNG DAN JERAWAT SEMAKIN BERANSUR BAIK



Masalah Resdung Beransur Pulih, Jerawat Makin Berkurangan


SUPERMOM SHAKLEE STORY MUSIM KE 3. TESTIMONI 39: NORSHAHIDA MAMAT . [KRISIS PEMULIHAN RESDUNG & JERAWAT SELAMA DUA BULAN YANG AMAT BERBALOI DENGAN PRODUK SHAKLEE]
Nama saya Norshahida Mamat dan berusia 23 tahun. Saya berasal daripada Terengganu dan masih lagi bergelar pelajar di sebuah kolej swasta.
MASALAH RESDUNG DAN JERAWAT YANG DASYAT
masalah resdung jerawat berkurang minum vivix shaklee
Sebelum ini, saya menghadapi masalah resdung dan jerawat yang amat dahsyat sehingga mengganggu banyak tumpuan saya  terhadap rutin harian. Setiap pagi, saya pasti akan mengalami masalah bersin yang teruk sehinggakan nak kelas pun saya rasa tak selesa.
Belum lagi bab jerawat yang penuh di wajah sehinggakan saya rasa malu dan seolah rasa rendah diri. Lagi-lagi bila time datang bulan.. bertambah meriah jerawat di wajah saya ni! Masalah resdung ini bukan sahaja membuat bahagian hidung dan seluruh wajah saya menjadi gatal-gatal, malahan ada masanya sehingga tahap saya sakit kepala. Keadaan ini amat mengganggu situasi saya sebagai seorang pelajar kolej.
Pada ketika itu, rawatan yang saya mampu dan tahu hanyalah bergantung dengan ubat-ubatan yang dapatkan daripada farmasi. Memang berkesan namun hanyalah sementara. Namun, jika saya stop aje makan ubat terus simptom-simptom tadi datang balik.
Akhirnya, mimpi ngeri saya mula tiba ke penghujungnya apabila saya bertemu dengan produk Shaklee di Facebook upline saya, Mami Ayu Adyani.

AMBIL VIVIX SEBAGAI PERMULAAN

Setelah menceritakan masalah yang saya hadapi serta sessi konsultasi bersama beliau; saya disyorkan untuk mengambil Vivix sebagai permulaan dengan sukatan satu pada waktu pagi dan satu sudu pada waktu malam. Selain itu, saya turut mengambil produk Shaklee yang lain iaitu kolagen, Alfalfa Complex, Vitamin C, Omega Guard dan ESP; dan masih mengamalkannya sampai hari ini.
Kesannya pada peringkat awal tidaklah seperti yang semua orang yang mengalami masalah seperti saya harapkan. Saya mengalami krisis pemulihan selama hampir 2 bulan lamanya. Saya kerap mengantuk dan keletihan, semakin kerap bersin dan paling saya tak suka, makin banyak pula jerawat yang keluar. Namun, sebab saya dah aware mengenai hal ini semasa sessi konsultasi, maka saya teruskan pengambilan suplemen Shaklee secara konsisten.
Alhamdulillah.. berkat istiqomah dan sabar mengamalkan suplemen Shaklee seperti yang diajar oleh upline saya, dalam masa lebih kurang 9 bulan .. masalah resdung saya lama-kelamaan kian berkurangan dan beransur pulih. Tiada lagi masalah bersin di waktu pagi dan paling best, jerawat di muka kian berkurangan! Malahan, kalau ada pun cepat kecut.

SUPLEMEN SHAKLEE SELAMAT

Saranan saya untuk anda semua di luar sana, cubalah produk Shaklee kerana suplemen Shaklee adalah semulajadi, tidak mengandungi bahan kimia merbahaya dan setiap satu produk telah menjalani ujian klinikal. Saya juga syorkan anda buat juga research tentang produk Shaklee yang sesuai dengan anda di samping mendapatkan konsultasi daripada SID yang boleh guide anda sehingga mendapat hasil yang diinginkan.
Juga, jangan lupa untuk sabar dan konsisten amalkan produk Shaklee ini. Sememangnya saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee dan konsultasi yang diberi oleh upline saya. Inilah Shaklee Effect saya!

CARA NAK ORDER SHAKLEE

CARA 1 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS DAN MEMBELI TERUS DENGAN SHAKLEE. PENGHANTARAN MENGGUNAKAN GDEX ATAU CITYLINK DAN AKAN DIHANTAR TERUS KE ALAMAT YANG ANDA BERIKAN. PENGHANTARAN AMBIL MASA 2-3 HARI 

CARA 2 - ANDA BOLEH TERUS KLIK KE LINK DIATAS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI TENTANG SET MANA YANG PALING TEPAT UNTUK ANDA, TIPS DAN CARA PENGAMBILAN YANG BETUL APABILA MEMBUAT PEMBELIAN DARIPADA SAYA.


Shazana (1123652)
Email: shazanamhdsobri@gmail.com
Call/SMS/WhatsApp: 012-5241445
COD area : Gombak, Tmn Melati, The ICON, AU, Setiawangsa, Wangsa Maju

Google+ Followers

Cuci Mata